Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutos tuulivoima

Laitetaanko kansa vastatusten asioista joista eivät ymmärrä hölkäsen pöläystä

Piteå Tidning kertoi jonkun kansalaisen kertomana jo vuosikymmen sitten, että mitä kansalle tullaan kertomaan Arktisen alueen merijään osalta, ja kun osat vaihtuvat Antarktiksen kanssa, ryhdytään samaan prosessiin Antarktiksen merijään kanssa. No hyvin oli kirjoittaja profetoinut, hän lisäsi, ettei hän ilman asianmukaista koulutusta voi asialle mitään, mutta peräänkuulutti puolueettomia fyysikoita ja kemistejä tarttumaan asiaan. Mitään ei ole tapahtunut, ihmiset on pidetty pimennossa kaikista Arktiseen liittyvistä asioista.

Miksi keltaiset liivit

Irlantilaisilta löytyy jo kyltti, jossa kysytään, että onko 200-metrisen teollisuusluokan tuulivoimalan pystyttäjä hyvä naapuri. No ei ole, mutta niin vaan niitä ilmestyy kaikkialle maisemaan pilaaman ihmisten ja tuotantoeläimien elämää.

Tuulivoimarakentamisen takaa luulisi löytyvän tarkkoja laskelmia, että kuinka paljon sillä on vaikutusta hiilidioksidipitoisuutta vähentävästi, tai lämpötilan nousua hillitsevästi. Tai onko sähköautoilla vaikutusta ilmastoon. Näitä laskelmia ei esitetä, koska silloin olisi helppo todistaa laskelmat vääriksi.

Mistä oikein IPCC sai alkunsa

Maapallon ilmasto on ollut yllättävän suotuisa ja vain pientä muutosta on ollut havaittavissa. Muutokset enimmäkseen saavat auringosta alkunsa. Kuitenkin ensimmäisen öljykriisin jälkeen tuli pohdittavaksi öljyn korvaaminen ydinvoimalla. Naapurimaan älyllisesti lahjakas poliitikko, Olof Palme oli keskustellut koulukaverinsa Bert Bolinin kanssa kriisitilanteesta ja Bolin oli informoinut Palmea ilmakehään kertyvän hiilidioksidin vaaroista.

Ahdistaako totuus, miljardit bisnesenkeleiden rysään ilmasta

"Huippututkijoiden tiukka arvio: Suomen on vähennettävä päästöjä jopa 100 prosentilla"

"Eri tieteenalojen asiantuntijoista koostuva ilmastopaneeli vaatii Suomelle nykyistä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa. Suomen pitkän aikavälin päästötavoiteohjelma aiotaan saada valmiiksi jo tällä hallituskaudella." = Yle:n surullinen uutinen kertoo näiden yksittäisten "huippututkijoiden" tasosta. 

 

Ojasta allikkoon!

Vuosikymmeniä sitten tiedemiehet ehdottivat tumman asfaltin sijaan käytettäväksi vaaleampaa, harmaata päällystettä, jotta kaupungit eivät lämpenisi. Miten kävi, säästettiin energiaa jäähdyttämisessä ehkä, mutta jouduttiin lämmittämään enemmän, jolloin entistä enemmän tarvittiin polttoaineita. "Scientists also warn that they get things wrong. About a decade ago, researchers warned that too dark pavement was absorbing too much heat in cities, hiking air conditioning use.

Presidentillisen ilmasto-uhan torjuminen ilmastorahoituksella on huijaus

Syöttötariffi/takuuhinta laki on huijaus, tarkoitushakuinen petos oman edun saamiseksi lain suojassa. Ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi oli muka pakko rahoittaa verovaroilla tuulivoiman rakentamista Suomeen, ettei jäätiköt sula. - Selitys oli silkka hämäys, tuulivoima-yhtiöt tiesivät tuulivoimaloiden haittavaikutukset ja tarkoituksellisesti johtivat poliitikot harhaan suojellakseen voittojaan.

Ilmasto muuttuu - voi kauhiaa...

Ei ole mitään yleisesti hyväksyttyä keinoa torjua ilmastonmuutosta, siispä siihen pitää sopeutua. Sopeutustoimet saattavat kuitenkin hyvin nopeasti tuoda tulosta, jota kuitenkaan tuulivoimaloilla ei voida saavuttaa. Suuren mittakaavan metsänistutuksilla voidaan sen sijaan lisätä sademääriä ja torjua ilmastonmuutosta. Kts. linkit!

AMO-sykli

Ilmeisesti keinot ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ovat vähissä ja tehdään vääriä asioita. Myöskään ei puhuta siitä rahamäärästä mitä on laitettu tuulivoimaloihin, yksinomaan Saksassa on mennyt tuhannen miljardia euroa. Voiko sellainen hanke mennä mönkään.

 

Sieltä täältä tulee jo järkeviä ehdotuksia, että miten ratkaistaan tämä "sota" hiilidioksidia vastaan. On sitten kyse hiilidioksidista tai ihan muusta, jatkuvaa väittelyä asiasta käydään. Trumpin hallinto on poikkeus, ilmastomuutoksesta ei enää keskustella. Tärkeämpää on puhdas vesi, puhdas ilma...

Lucifer

"Tieteessä on se hyvä puoli, että se on totta riippumatta siitä, uskotko siihen vai et."

-- Neil deGrasse Tyson

 

Lämpöaalto, joka on iskenyt etelä-Eurooppaan viikolla, on saanut nimekseen Lucifer. Kristillisessä teologiassa Lucifer on toinen nimi Saatanalle.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä