Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Hätäovea avataan Kreikalle ja Italialle?

"Suomi on valmis tutkimaan mahdollisuutta lisätä perustamissopimukseen määräykset eurosta eroamisesta" tällainen kanta on luettavissa valtioneuvoston EU-ministerivaliokunnan muistiosta 25 lokakuuta.

Valmistaudutaanko tässä näyttämään ovea Kreikalle ja ehkä myös Italialle?  Maita voisi olla muitakin, jotka eivät ole tainneet koskaan todellisuudessa täyttää eurovaatimuksia.

Ulos yhtäkään maata ei varmasti työnnetä, mutta hätäovesta ulos pääsisi. Sisään euroalueeseen tulee varmasti olemaan entistä vaikeampi päästä.

Saksa, joka asioista euroalueella nyt määrää on jo sanonut, että perussopimusta voidaan muuttaa.

Alkuperäinen uutinen löytyy Verkkouutisista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Tapio Temisevä

Ei voi olla totta, etkös juuri Sinä ole täällä hehkutellut velkatalkoojykän niskalenkkejä ja pensaspaloja? Kooossh kooosh ja vielä kååååsh vaan kokkelit ovat suihkineet työtä tekevien rahaa palaviin oliivipuihin siis rahaeliitin veroparatiisitileille mutta silleenhän me ollaan sentään pelastettu huutava työvoimapulla ja ilimastonmuutos! Vastuullisesti ja taatusti anti-populistisesti.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Kyseiseen ministerivaliokuntaan kuuluvat seuraavat henkilöt:"EU-ministerivaliokuntaan kuuluvat puheenjohtajana toimiva pääministeri Jyrki Katainen, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb, kehitysministeri Heidi Hautala, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäasiainministeri Päivi Räsänen, maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen, liikenneministeri Merja Kyllönen, elinkeinoministeri Jyri Häkämies, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson sekä asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru."

En siis mitenkään ole vastuussa ko.valiokunnan päätöksistä.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että näiden pensapalojen sammutuksessa alkavat olla oikeat otteet.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Älä viitsi Wilskman. Jyrki Katainen on Bilderberg-pankkieliitin talutusnuorassa.
Kaikki päättäjämme ovat tavalla tai toisella. Putki-Paavokin on käynyt hakemassa ohjeet Bilderberg kokoukista. Samaten Hesarin päätoimittaja.

Pohjan Akka

"Valmistaudutaanko tässä näyttämään ovea Kreikalle ja ehkä myös Italialle?"

Ei valmistauduta. Jokainen maa saa päättää ihan itse, omasta aloitteestaan.

Vaan kun EU-sopimuksissa ei ole sopimuskohtaa siltä varalta, että joku haluaisi irrota eurosta, niin täytyyhän sellainen tehdä ja ratkaista, millaisin teknisin tempuin ja muodollisuuksin sellainen voi tapahtua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset