Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Haluaako Paavo muuttaa ulkopolitiikkaa vai vaivaako poliittinen dementtia?

Puhe Paasikiven - Kekkosen puolueettomuuslinjasta merkitsee joko poliittista dementiaa tai halua muuttaa maamme vakiintunutta ulkopolitiikkaa  Kumpi on oikea määritelmä Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrysen linjapuheesta?

Minusta tuntuu, ettei mies tätä vuosituhannella lainkaan, vaan elää vielä kylmän sodan, Neuvostoliiton ja yya-sopimuksen ajassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Varohan siinä, kohta pukkaa noottia Neuvostoliitosta....siis Venäjältä.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Meinaatko, että Väyrynen hakee tukea Kremlin vaalipiiristä?

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Eihän sitä koskaan tiedä.

"Syyskuussa 1989 Rinne jätti Kimmo Sasin ja Urpo Leppäsen sekä kahden muun kansanedustajan kanssa eduskunnan perustuslakivaliokunnalle selvityspyynnön Paavo Väyrysen toiminnan lainmukaisuudesta tämän ollessa ulkoministerinä syksyllä 1981. Väyrynen oli tuolloin neuvotellut ministerineuvos Viktor Vladimirovin kanssa Neuvostoliiton tuesta pankinjohtaja Ahti Karjalaisen pääsylle Keskustapuolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 1982 presidentinvaaleihin. Rinne, Sasi ja Leppänen katsoivat Väyrysen menetelleen tässä suhteessa miltei maanpetoksellisesti. Perustuslakivaliokunta totesi kuitenkin, ettei Väyrynen ollut syyllistynyt ministerivastuulaissa mainittuihin tekoihin."

Wikistä poimittua

http://fi.wikipedia.org/wiki/Heikki_Rinne

Harri Rautiainen

Paavo V. vuosisadan mieheksi.
Vuosisadaksi ehdotamme 1900-lukua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen ei todellakaan ole tällä vuosituhannella!

Pertti Väänänen

Paavo on tavallaan oikeassa. Ilman EU- ja NATO-jäsenyyttä olisimme pakotettuja ainakin liittoutumaan Venäjän kanssa. Tätähän Paavo ilmeisesti haluaakin.

Kuitenkin presidentiltä on Suomessa viety pois valtaoikeuksia niin paljon, että Paavo presidenttinä olisi täysin vaaraton. Paavo olisi ihan hyvä presidentti Suomelle. Hän olisi tasapainottava elementti kaiken NATO-, EU- ja EURO-kiiman keskellä.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

EU:ssa ollaan euroa käytetään ja Naton kanssa ollaan kumppaneita. Ei se ole kiimaa, kun se on hedelmöittynyt. Minusta Väyrynen haluaa abortoida ulkopolitiikkamma tai oikeammin aliarvioi kansan ulkopolitiikan tajun.

Pertti Väänänen

"Ei se ole kiimaa, kun se on hedelmöittynyt"

NATO-jäsenyys puuttuu. Joten tältä osin kysymys on kokoomuslaisten täyttymättömistä NATO-haluista.

"Minusta Väyrynen haluaa abortoida ulkopolitiikkamma tai oikeammin aliarvioi kansan ulkopolitiikan tajun."

Tulevalla presidentillä ei ole valtaa abortoida mitään. Halua Paavolla varmaan olisi, mutta valtaa ei. Paavo ei ainakaan aliarvioi kannattajiaan.

Pentti Juhani Järvinen

Koko Paasikiven-Kekkosen linja, jossa ei alkuun ollut tuota osaa "puoluettomuudesta," oli Urkin keksintö, jolla yritettiin hämärtää sitä tositilannetta, että Kekkosen aikana siirryttiin tukemaan NL:n avointa strategista ofensiivia, koska sillä ansaittiin hyvin. DDR:n tunnustaminen, Kostamus ja MIR-syväsukeltajat olivat avoimia esimerkkejä tästä politiikasta, jota ennen ns. "pyrkimys puolueettomuuteen" oli käytännössä unohdettu, sen puolustajat diskreditoitu.

Että Väyry ottaa - tekikö hän sen todella - esiin koko käsitteen, ja lisäksi tuossa väärentävässä muodossa, kertoo että kaveri ei ilmeisesti ole koskaan poliitikkona tuntenut tarvetta pelätä, että omat äänestäjät ymmärtävät jotakin tosiasioista. Kepun, sen tukimiesten kopntrolloimissa kunnissa se oli todella mahdollista. Meno presidentin vaaliin saman oletamuksen pohjalta on lievää omituisempaa. Mutta selvittäähän se tarjolla olevan "arvojohtajan" arvot.

Tuula Hölttä

Lars-Erik W. :"Minusta tuntuu, ettei mies tätä vuosituhannella lainkaan, vaan elää vielä kylmän sodan, Neuvostoliiton ja yya-sopimuksen ajassa."

Joku viisas mies on sanonut, että ”ihminen, joka ei halua käsitellä menneisyyttään, elää siinä”.

Kuinkahan monessa itsenäisessä ja demokraattisessa valtiossa presidenttiehdokkaaksi hyväksyttäisiin ihminen, joka ulkoministerinä on ottanut vastaan valtiorajojen ulkopuolella olevalta diktatuurivaltiolta ohjeet omassa valtiossaan demokraattisesti valitun pääministerin syrjäyttämiseksi kuten Viktor Vladimirov Näin se oli –kirjassaan kertoo v. 1981 tapahtuneen?

Nyt Paavo Väyrynen on ilmoittanut haluavansa tutkia onko nykyisessä kuntauudistuksessa rikottu perustuslakia. Jokainen voi varmaankin arvata, miksi EU-kriitikoksi itseään mainostava Väyrynen ei halua tutkia, onko perustuslakia rikottu EU-jäsenyyden toteuttamisessa, kuten hänen EU- ja eurokriittisistä puheistaan voisi päätellä.

Paavo Väyrysen ehdokkuus perustuu mielestäni pelkkään populismiin, jonka avulla Keskustapuolue yrittää voittaa takaisin menetetyt ”markkinaosuutensa”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset