Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Suomella menee nyt hyvin!

Brysselissä on päätetty. On taas otettu yksi askel kohti protestantissa Eurooppaa, jota Saksa johtaa. Protestanttisella tarkoitan tässä työmoraalia. Kreikkalaiset ovat nyt tosipaikan edessä kun hallitusta valvoo pysyvä valvontakomissio. Saksankielen taito tulee olemaan kovaa valuutta tärkeimmille ministerin paikoille pyrkiville suomalaisille. Englanniksi voi jutustella, mutta poliittiset päätökset käytävillä tehdään Euroopassa saksaksi.

Seuraavaksi odotan Italian kurinpalautusta. Berlusconi saa lähteä, mutta tilalle? Tuskin kukaan uskoo, että Italian vasemmistosta on talouden kuriin saattajaksi. Berlusconista oikealla on sitten aika karua porukkaa.

Entä mikä on tilanne Suomessa. Miten me reagoimme Brysselissä tehtyihin päätöksiin? Ekonomistit ovat jo kerinneet antaa haastatteluja. Suomalaiseen tapaan he ovat ensisijassa vastanneet kysymykseen, mikä on kaikkein kauhein mahdollisuus ja toteutuuhan se ihan varmasti. Eivät nämä talous elämä augurit näytä tänäänkään pettäneen, voimme turvallisesti jatkaa pelkäämistä.

Markkinat näyttävät ainakin hetkellisesti ottaneen Brysselin päätökset myönteisesti vastaan. Jenkkien talouslukujenkin odotetaan tänään osoittavan nousua. Kotimaassa kuluttajien luottamus näyttää palautumisen merkkejä ja työttömyys on hiukan laskenut. Työmarkkinoillekin on lyöty raami kaulaan.

Suomella menee nyt hyvin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Tapio Temisevä

"Seuraavaksi odotan Italian kurinpalautusta. Berlusconi saa lähteä, mutta tilalle?"

Juh "niskalenkki jykä" pistää pihalle?

ehheh, tosiasissa jykä ja muut sätkynuket vetivät Suomen hirttolenkkiin jonka seuauksen pankit kaatuvat ja sen myötä eläkejärjestelmät. Valtiot ovat Euroopassa konkassa joten mm. opettajia pistetään pihalle kymeniä % lähivuosina. Ei työttömyysavustuksia, ei eläkkeitä.

Kelpaa siinä pollottaa vähän aikaa käänteisellä asuntolainalla mutta sitten tulee kylmä..

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

No, olipa siinä perustutinaa. Ai kuka pistää pihelle? Veikkaisin Umbertto Bossia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uuden Edistyspuolueen ensimmäinen viikko on todellakin puhdistanut ilmaa. Richard Sulikilta odotan paljon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset