Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Saulin kannatus ylittää puoluerajat

Presidentinvaalit ovat henkilövaalit. Sauli Niinistön 50 prosentin kannatus ei merkitse Kansallisen Kokoomuksen 50 prosentin kannatusta, vaikka Kokoomus Niinistön ehdokkaakseen lauantaina nimeää.

Politiikkaa pitempään seuranneena juuri tämä yksilön merkitys on alkanut kiinnostaa. Mitä vaikutusta hyvällä henkilöehdokkaalla on puolueen kannalta. Olen näet enemmän puolue kuin henkilöihmisiä. Henkilöt muodostavat ympärilleen hoveja. Hyviä sellaisia ja huonoja muodostuu aina.

Sauli Niinistön suosiosta heruu Kokoomukselle varmasti lisäkannatusta ja jäseniäkin vaalityöhön aktiivisesti osallistuneista. Puolueet etsivät vaalityöntekijöistä sopivia ehdokkaita kunnallisvaaleihin. Eli, jos politiikka kiinnostaa, niin siitä vaan yhteys vaalitiimeihin. Yhteyksiä löytyy kyllä netistä ja naamakirjasta.

Niinistön kannatus näyttää mielipidetiedustelujen valossa niin valtavalta, että ainoa mikä häntä saattaa uhata on usko siihen, että hänet valitaan, vaikka ei tehtäisi mitään valinnan hyväksi. Hän on ainoa ehdokas, jonka kannatus on suurempi kuin oman tausta puolueensa.

Näyttäisi siltä, että Niinistön kilpakumppanit eivät oikein ole saaneet nostetta käymään. HS:n mittausten mukaan Soinilla olisi vain kahdeksan prosentin kannatus.  Aina voi tietysti uskoa, että kannatus tuosta vielä nousee ja rahalla ja työllä se varmaan nouseekin, mutta ei Perussuomalaisten eduskuntavaalilukuihin. Mitä se sitten vaikuttaa puolueen tulevaan kannatuskehitykseen jää nähtäväksi. Perussuomalaiset ovat kuitenkin se puolue, jonka osalta sana johtaja voitaisiin kirjoittaa isolla alkukirjaimella.

Mielenkiintoisia ovat Lipposen ja Haaviston kannatukset. Nämä ehdokkaat perustavat kampanjansa kummatkin Soinin vastustamiselle. Soinivastaisuudesta on tullut presidentinvaalien kakkosryhmän kilpailulaji. Lipposen kannatus on nyt seitsemän prosenttia, mutta se presidentin paikka taisi hautautua putken myötä meren pohjaan. Mutta auttaako Lipposen ehdokkuus SDP:tä. Puolueen kannatusta se tuskin kasvattaa, mutta sillä voi olla myönteistä vaikutusta hallituksen pääpuolueiden väleihin.

Haavisto keräilee varmasti eniten Soiniin ja perussuomalaisiin kohdistuvia protestiääniä. Kuusi prosenttia jo nyt on tasatulos Keskustan Väyrysen kanssa. Olisiko niin, että Keskustan ehdokas jää presidentinvaaleissa neljänneksi? Mitä se merkitsisi jatkossa Keskustalle puolueena ?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Jotenkin minusta tuntuu, ettet sinä L-EW
nyt kiihota läheskään niin hyvin kuin tuo
Freddy van Wonterghem.

Teidän parhaimmistonne on orgasmin huipulla.

Pitäisikö sinun arkisen Niinistön sijaan
keksiä ehken jotain juhlallisempaa?

Miten olisi: "Tämä fantastinen lama ei koske
meitä suomalaisia."

zenistinen kotiäiti, Harmaasusi™

Käyttäjän pekkasaukkonen kuva
Pekka Saukkonen

Mistä tunnistaa parhaiten 'kaappikepulaisen'?
Hän syvästi ja oikeasti iloitsee, että vieläkin maaastamme löytyy tälläinen oikea kansanvallan demokratian linnake kuin 'kepu' Suomen Keskusta, siten että he ilmaisevat aina huolestumisensa miten 'kepulle' käy seuraavissa vaaleissa. Tämä 'kepu', kepulit on siitäkin 'mukava', kun niiden syyksi voi kätevästi aina laittaa kaikki kussakin maassa ja maailmassa näkyvät 'viat, liat ja vääryydet'. Tällöin tämä itse esiintyvän 'kaappikepulaisen' ei tarvitse tehdä mitään ikävää ja hän silloin tietysti "näyttää" puhtoiselta ja täydelliseltä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset