Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Uskokaa tai älkää

Tällainen tiedote löytyi maatalousministeriön sivuilta tänään. Lukekaapa hyvät kansalaiset, eläinsuojelu etenee maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan johdolla. Ei siitä ole pitkä aika kun sikatilalliset saivat tukea maineen kiillottamiseen. Veikkaanpa, että parin viikon kuluttua vuorossa ovat turkistarhurit.

”Valtioneuvosto hyväksyi tänään eläinten hyvinvoinnin tuen tilakohtaisen 5 000 euron tukikaton poiston. Muutoksen tavoitteena on saada sitoutumaan tukeen myös suurimmat nauta- ja sikatilat. Lisäksi muutos helpottaa osaltaan maitoalan sopeutumista rakenneuudistukseen

Eläinten hyvinvoinnin tuki sisältyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan 2007-2013. Tuki koskee nauta- ja sikatiloja ja siihen sitoudutaan viideksi vuodeksi. Viljelijän on sitouduttava noudattamaan vähintään nauta- ja/tai sikatilan perusehtoja*. Tuen ehdot ylittävät lainsäädännössä vaadittavan vähimmäistason.

Tukiehtojen mukaisesti eläinlääkäri laatii tilalle terveydenhuoltosuunnitelman ja tekee vuosittain terveydenhuoltokäyntejä. Ensimmäisenä sitoumusvuonna nämä oli tehtävä 31.12. mennessä. Nyt tehdyllä muutoksella mahdollistetaan suunnitelman ja terveydenhuoltokäyntien tekeminen kaikilla sitoumustiloilla 30.4. asti.

Vuonna 2009 eläinten hyvinvoinnin tuen sitoumusten tukimenekki oli noin 11 miljoona euroa. Tukeen on sitoutunut vuosina 2008 ja 2009 noin 4100 nautatilaa ja noin 600 sikatilaa.”

Että sillä tavalla. Ylitä minimitaso niin Anttilan pajatso tyhjenee.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Merimies (nimimerkki)

mitä tämä tarkoittaa?

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

1# Se tarkoittaa erityispalkiota eläinten säädyllisestä kohtelusta. Tämä tulee muiden tukien päälle. Eräänlainen bonus.

juu (nimimerkki)

#

Kepu taistelee eläinrääkkäystä vastaan maataloustuilla.

Jouhiparta (nimimerkki)

Olisikohan jonkinlainen piilotettu maataloustuki jolla kierretään unionin tukiehtoja. Jos määräykset tuen saamiselle ovat käytännössä erittäin alhaiset ja eivät aiheuta juurikaan kustannuksia maanviljelijälle niin lisätukena tuota voisi siinä tapauksessa pitää.

Esko (nimimerkki)

Tämäkin tuki on täysin rinnastettavissa maatalouden ns. ympäristötukeen. Ympäristötukea on maksettu jatkuvasti lisääntyviä, todella suuria summia. Maatalouden päästöt eivät ole kuitenkaan vähentyneet tipan tippaa.

Markku (nimimerkki)

#1
Selkokielellä että el.lääkäri teke suunnitelman, veloittaa maksun. Maamies saa tuen ministeriöstä jotain tietä, maksaa laskun ja saa bonuksen.
Epäsuora tuki.

Kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Vaalit on tulossa. KEPU varmistelee perusäänestäjäryhmänsä ääniä itselleen. Eli tämä on sitä vaaliläskiä.

Jeppe (nimimerkki)

Tuotakaan ei tarvittaisi jos kuluttajat itse maksaisivat siitä että olot ovat säädöksiä paremmat. Todellisuudessa he vaativat maitonsa myytävän vieläkin halvemmalla joka suoraan tarkoittaa tuotannon tehostamista.

Kokoomusta äänestävän olisi aina paikallaan lukea mitä kokoomus on luvannut maatalouteen omassa vaaliohjelmassaan, saattaisi joskus vaikka yllättyä

Enemmän ihmettelisin näissä tukiasioissa että miten voi olla mahdollsita että Helsingin perusopetuksen koulut voivat saada maataloustukia SYK:stä lähtien.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset