Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Putin, perussuomalaiset ja länsimainen liberalismi

Kyselin blogissani 7.3 2013 ”Perussuomalaiset venäläismielisen puolue?  http://jaga.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134683-perusuomalaiset-venalaismielinen-puolue

 

 Nyt kun Vladimir Putin on julistanut liberalismin kuolleeksi, on aika kysyä, miten perussuomalaisten arvomaailma poikkeaa, Venäjän hallinnon arvomaailmasta vai poikkeaako se mitenkään?

 

Kysymys on tärkeä, sillä kyse on suhtautumisesta nykyiseen länsimaisen arvomaailmaan, jonka murenemista Venäjä toivoo, varmasti ihan muista kuin aatepoliittisista syistä.

 

Jos Putinin käsitykset ovat menneet ohi, niin niistä voi lukea tästä https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006157251.html . Perussuomalaisten joukossa on varmasti monenlaista väkeä, mutta usein ovat esillä teemat, jotka ovat kuin suoraan Putinilta. Selkeää lausuntoa puolueen suhteesta länsimaiseen liberalismiin kaivattaisiin.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No eikös sitä kannattaisi kysyä suoraan persujen kansanedustajilta, s-postia vaan menemään vaikka Halla-aholle. Turhaa sitä kai täällä on kysellä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eikös Putin edusta kokoomuksen veljespuoluetta? Näin olen ymmärtänyt, joten turhalta tuntuu kysellä asiasta PS-puolueelta.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Järkeähän Putin tuossa puhuu. Ei mitään pois pantavaa,kannattaa lukea tuo linkki

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

-

Harvinaisen viisaita sanoja Putinilta!

Tosin en tiedä miten he kohtelevat tuolla homoja? Siis hakataanko ne kadulle poliisejen toimesta jne?

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Ei tietenkään hakata. Venäjällä on aktiivinen homokulttuuri johon kuuluu mm. homoklubeja ja festivaaleja. Homoseksuaalisuus on laillistettu 1993.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 4

Kannattaako osoittaa tietämättömyyttään täällä kun voisi ihan itse tarkistaa asian:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000668450.html

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

On olemassa sellainen sanonta, että seisova kellokin on oikeassa kaksi kertaa vuorokaudessa. Putin on ehdottomasti oikeassa liberalismin mädättävästä vaikutuksesta, varsinkin jos kyse on arvoista.

On argumenttivirhe väittää väärän ideologia kannattamisen merkitsevän väärässäolemista kaikissa asioissa tyyliin Putinin mielestä liikunta on terveellistä, liikunta on siis vaarallista.

Pidän tällaisia avautumisia tarkoituksellisena mustamaalaamisena, ymmärtämättömyytenä tai vain enemmistön tai oman viiteryhmän miellyttämisyrityksenä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toisia maita valloittava, matkustajakoneita alasampuva, ihmisiä myrkyttävä ja vastustajiaan tappava diktaattori.

Siitä sitten vaan kunnioittamaan hänen puheitaan.

Puheet ja teot.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Aikio kirjoittikin hyvin tuohon edelliseen kommentiin :)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Olemme ystäviä vielä kuollessammekin Neuvostoliitolle, sanoi vasemmistoliiton edeltäjä skdl.n puheenjohtaja Arvo Aalto 80 luvulla

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Eikö Aalto ollut SKP:n puheenjohtaja eikä SKDL:n?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala Vastaus kommenttiin #15

Kyllä Aalto oli skp.n puh.joht. mutta hallituksen ministerinä toimi skdl.n mandaatilla

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Arvo_Aalto

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Farisealaisten ratkaisu maailman pahuuden ongelmaan on syntien siirtomekanismi. Pahuudesta ja omasta huonosta omastatunnosta pääsee eroon siten, että siirtää ne pahoihin ihmisiin. Maailma pelastuu siten, että pahat ihmiset eliminoidaan tai ainakin heidät eristetään leimaamalla.

Vanha dualistien käyttämä keino.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Hyvä keino siis, saa hyvällä omallatunnolla jeesustella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pahat ihmiset saattavat kuule olla pahoja siksi että keräävät valtaa ja toteuttavat pahuuttaan isossa mittakaavassa esim naapurimaita valtaamalla.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Neuvostoliitto valtasi puoli europpaa mutta Venäjä ei ole vallannut yhtään valtiota toisin kuin USA useampia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Liberaalin idean mukaan mitään ei tarvitse tehdä. Maahanmuuttajat voivat tappaa, ryöstää ja raiskata vailla rankaisua, koska heidän oikeutensa maahanmuuttajina on suojattava, Putin kommentoi.”

Minulla ei ole mihinkään noista kolmesta mainitusta mitään erityistä taipumusta. Olen kyllä ollut tähän asti maahanmuuttajana seitsemässä eri maassa, ja jokaisessa olen ilman minkäänlaista ongelmaa sopeutunut ko. valtion lainsäädäntöön.

Jos maahanmuuttajat voivat tuollaista harrastaa Suomessa, niin paljon se on muuttunut vähän yli neljännesvuosisadassa. Minä käyn Suomessa pari kertaa vuodessa, ja yhtä uneliasta ja saamatonta elämä siellä on kuin ennenkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ehkä ne maahanmuuttajat siellä Venäjällä ovat jotenkin hurjempaa sorttia. Tai sitten Putin puhuu paskaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mites tuo SDP ja Putin? Lipponen ja nykyinen puoluesihteeri käärineet kaasuputkesta makeat hillot

Uusimpana vetona Suomen Euroopan neuvoston valtuuskunnan puheenjohtaja (kansanedustaja, SDP) Kimmo Kiljunen julisti: Venäjän parlamentaarikkojen paluu Euroopan neuvostoon on voitto ihmisoikeuksille... josta lensivät Krimin valloituksen takia ja Venäjän paluuta muuten perussuomalainen edustaja vastusti.

Että kuka nyt käytännössä on ns. venäjämielinen ja mikä puolue erityisesti?

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Entä SDP:n historia? 198o-luvulla kun Andropov puhalsi pilliin Moskovassa niin Suomen kaduilla oli heti satoja tuhansia "rauhanmielenosoittajia" Ja Suomen lehdistö jopa maksoi siitä, että sai levittää KGB:n aivopesua. Eturivissä olivat SDP ja sen edustajat kuten Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Et tainnut olla paikalla, kun Rauhanpuolustajien puheenjohtaja puolusti neuvosto-ohjuksia, ja me kaikki mielenosoittajat buuasimme?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Käytännössä whataboutismisi vahvistaa sitä valonheitintä jonka Wilksman on kohdentanut siihen organisaatioon jota edustat.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Persut ovat liberaaleja siinä kuin mm. Kokoomuspuolue. Putinin konservatiivisuus on lähinnä retoriikkaa, jolla hän pyrkii hajottamaan länsimaita sisäisesti. Esim. Venäjällä on ns. vapaa abortti, eikä Putinin ole sitä muuttamassa.

Länsimainen moderni arvoliberalismi juontaa juurensa 1700- ja 1800-lukujen vaihteen brittiläisestä valistuksesta (ns. utilitarismi). Persuissa on tietenkin halua lukita kehitys johonkin tiettyyn vaiheeseen (vaikkapa 1980-luvulle). He eivät kuitenkaan kyseenalaista koko modernia arvoliberalismia sinänsä. Putin ei myöskään toimi näin. Hän käyttää retoriikkaa, joka hajottaa länsimaita mahdollisimman paljon. Toisaalta Putin käyttää samaa retoriikkaa vahvistaakseen omaa asemaansa Venäjällä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Putinilla ja Suomen persuilla on yhteinen iskulause "Suomi takaisin".

Putin tahtoo Suomen takaisin, kuten Krimin, Ukrainan ja baltit.

Persut joki ajavat Putinin asiaa, tai sitten ovat vain hyödyllisiä idiootteja ja Putinin tavoitteiden tahattomia edistäjiä.

Suomi on kuitenkin länsimaa ja kuuluu liberaaliin länteen. Sillä mielipiteeä on kansalaisten enemmistön kannatus.

Vain pieni osa suomalaisista on konservatiivisia ja kannattaa Putinia ja hänen "Suomi takaisin" linjaansa.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Aloitit kommentoinnin vauhdikkaasti. Yksi vaihtoehto. Eikös nationalistinen ajattelu viittaisi ennemminkin Suursuomeen, kuin Putiniin liittymiseen?

Osoittaisin sormella ennemminkin liberaaliin Eurooppaan, joka ampuu itseään toistuvasti jalkaan. Se ottaa avosylin vastaan oman ideologiansa pahimman vihollisen. Teitä liberaaleja ei voisi kukaan paremmin tuhota.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eikös nationalistinen ajattelu viittaisi ennemminkin Suursuomeen, kuin Putiniin liittymiseen."

Terävä huomio. Venöjän nationalistit kyllä haluaa liittää Suomen äiti- venäjään, mutta Suomen nationalistit tuskin sitä haluavat, vaan mieluimmin haluavat liittää Venäjän suur-suomeen.

Venäjän ja Suomen nationalistien kaveeraaminen tuskin johtaa Suomen nationalistien tavoitteiden toteuttamiseen, vaan pikemminkin Venäjän nationalistien tavoitteiden toteutumiseen.

Suomen nationalistit ovat hyödyllisiä idiootteja, putinin tavoitteiden edistäjiä.

Suomen nationalistit luulevat käyttävänsä Putinia hyväkseen, Suomen liberaalien kukistamisessa, mutta loppujen lopuksi he toimivat omia tavoitteitaan vastaan.

Ei kannattaisi luottaa vierasn maan apuun kun pyrkii valtaan omassa maassaan.

Sitäpaitsi eri maiden nationalistit ovat luonnostaan toistensa vihollisia, kun taas eri maiden liberaalit ovat toistensa luonnollisia liittolaisia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #20

"Suomen nationalistit luulevat käyttävänsä Putinia hyväkseen, Suomen liberaalien kukistamisessa, mutta loppujen lopuksi he toimivat omia tavoitteitaan vastaan."

Voisitko Vihavainen antaa joitakin käytännön esimerkkejä tästä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #21

"– Liberaaliaate olettaa, että mitään ei tarvitse tehdä, ja maahanmuuttajat voivat tappaa, ryöstää ja raiskata ilman rangaistusta, koska heidän oikeuksiaan pitää suojella, Putin väittää haastattelussa Euroopan äärioikeiston äänenpainoja lainaten.

Hän kuitenkin kiistää, että Venäjä tukisi taloudellisesti eurooppalaisia äärioikeistopuolueita."

Siinähän kiistää. Kuka tuota enää uskoo?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #23

Vastauksesi ei sisällä yhden yhtäkään käytännön esimerkkiä, joita Vihavaiselta kyselin. Taitaa olla tämä kaikki pelkkää kuvitelmaa ja lausuntojen vääntelyä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

Käytännön esimerkkejä Venäläisten sekaantumisesta lännen demokratioiden politiikkaan ja vaaleihin on yllin kyllin, myös Suomessa.

Turha niitä on toistella sellaiselle joka jokatapauksessa johdonmukaisesti kieltää niiden olemassaolon.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt Vastaus kommenttiin #27

Että Moskova sekaantuu lännen vaaleihin on ennen kuulumatonta! Eihän meillä ole koskaan ollut "yöpakkasia" ja noottikriisiä! Ja mitä tulee USA:n vaaleihin niin sekaantuminen ei ole mikään uutinen! Esimerkiksi vuonna 1976 niin KGB panosti valtavasti esivaaleihin. Silloin KGB halusi estää Henry "Scoop" Jacksonia demokraattien puolella ja Ronald Reagania republikaanien puolella! Siitä, miten hyvin se onnistui voidaan kiistellä, mutta jos katsotaan Ruotsiin ja esimerkiksi Kilin pieneen taajamaan, niin ei kyllä tarvita Moskova kertomaan, että turvapaikanhakijat ovat tehneet kylästä turvattoman ja vaarallisen! Pari päivää sitten turvapaikanhakija murhasi 70-vuotiaan naisen ja sen kertomiseen ei tarvita Putinia!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #30

Putinia ei tarvita mihinkään! Eikä huutomerkkejä joka lauseen lopussa! Pietarin trolleista puhumattakaan! Huutomerkki!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #24

En väännellyt Putinin lausuntoa, siteerasin sitä. Siitä nuo lainausmerkit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Hän kuitenkin kiistää, että Venäjä tukisi taloudellisesti eurooppalaisia äärioikeistopuolueita."

Siinähän kiistää. Kuka tuota enää uskoo?"

Kaikille nationalisteille yhteinen piirre ei ole niinkään se että he haluavat elää eristyksissä muusta maailmasta omassa kulttuurisessa umpiossaan, vaan he näkisivät mielellään koko maailman siinä samassa umpiossa, joka on se heidän ikioma umpionsa.

Konservatiivisia nationalisteja häiritsee se että jossain muualla ajatellaan asioista eri tavalla, se tekee heidät epävarmoiksi.

Juuri siksi Putinin tavoite ei ole vaurastuttaa ja onnellistuttaa venäläisiä, vaan saattaa koko maailma oman valtansa alle.

Sen takia Venäjällä kehitetään pääasiassa vain asevoimia, muu kehitys on sitten sitä kiellettyä liberalismia. sen lisäksi Venäjällä harrastetaan trollaamista ja muiden maiden vaaleihin vaikuttamista trollauksen kautta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #25

Kerro nyt Vihavainen kuka näistä tunnetuista persuista pelaa Putinin kanssa samaan maaliin? Vai onko kyseessä joku muu ryhmä Suomessa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

Persut kokonaisuudessaan pelaa Putinin pussiin, mm. liittymällä EU:n puitteissa Putinmielisiin porukoihin.

Mm ruotsidemokraatit eivät tähän suostuneet, miksi siis persut. Selvästi putinmielisiä ovat.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #29

Silakat ovat pieniä joulukaloiksi!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#18 sieltä se liberalimi on syypää Aikion mielestä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tahot, kuten persut, jotka pyrkivät joko heikentämään tai peräti hajoittamaan EU:n pelaavat Putinin kanssa samaan maaliin. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ulkopolitiikan harrastaja kun tämän tosiasian luulisi ymmärtävän.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eli Britaniassa on kohtuullisen paljon Putinin kätyreitä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #35

Mutta kun Iso-Britannia on venäläisten mielestä heidän arkkivihollisensa Euroopassa?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Osnovy_geopolitiki#E...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Sitaatissahan lukee että Britannia tulisi erottaa Euroopasta.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

EU on itse tehnyt ratkaisuja, jotka ovat hajottamassa sitä. Moniarvoisuus on yksi tehokkaimpia hajottajia juuri siksi, koska se otetaan kirjaimellisesti. Moniarvoisuus tarkoittaa mm. sitä, että länsimaiset demokraattiset arvot ovat huonoja, koska moniarvoisuuden täytyy hyväksyä myös toisilleen vastakkaisia arvoja.

Tämähän on päivänselvä asia, vain logiikkaan kykenemätön ei tajua faktaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 36

Mistä päättelet että moniarvoisuuden kannattajien mielestä länsimaiset liberaalit demokraattiset arvot olisivat huonoja? Nehän koskevat täällä kaikkia, arvomaailmasta riippumatta.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #38

En sanonut, että moniarvoisuuden kannattajien mielestä länsimaiset liberaalit demokraattiset arvot olisivat huonoja, vaan että mitä moniarvoisuus tarkoittaa.

Sitä asiaa voisi kysyä vaikkapa vakaumukselliselta islaminuskoiselta tai jihadistilta. Islaminusko perustuu teokratiaan, ei demokratiaan. Moniarvoisuuden on kuitenkin se hyväksyttävä, koskapa se kannattaa moniarvoisuutta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #39

# 39

Sä voit moniarvoisessa yhteiskunnassa mennä vaikka aito avioliitto-mielenosoitukseen, herätysjuhliin, kieltäytyä rokotuksista tai ottaa raamattu tai koraani kirjaimellisesti. Kukaan ei paheksu saati ole kieltämässä.

Sitten kun alat tunkea ideologiaasi muille niin ei kannata hämmästyä vastareaktioista kun yhteiskunta ei menekään mielesi mukaan. Ihmisillä kun nyt nykyisin on oikeus muodostaa kantansa ihan itse.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #41

Minä nyt lähinnä ajattelen asiaa kaltaistesi kannalta. Islamistit eivät ala vain tunkemaan ideologiaansa vaan toimivat teokratiansa mukaan eli taistelevat henkeen ja vereen demokratiaa vastaan.

Älä huoli, minä en tule olemaan ongelma sinulle tai suomalaisille lapsille.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #42

# 42

Olet ongelma ja haitta jo nyt. Siihen sulla on toki oikeus.

Omaan talouteeni kuuluu niin kristittyjä,islaminuskoisia kuin ateistejakin. Eipä noilla näytä demokratiaa vastaan olevan pahaa sanaa.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #43

Islaminuskoinen on eri asia kuin islamisti. Katso Wikipedia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #46

# 46

En katso. Islamisti on eri asia kuin islaminuskoinen. Kristitty on eri asia kuin kaltaisesi äärikristitty. Olette pelkkiä haittoja vailla mitään annettavaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tämähän on päivänselvä asia, vain logiikkaan kykenemätön ei tajua faktaa."

Minä olen aina pärjännyt logiikkaa vaativissa tehtävissä, enkä sanoisi että tuo väitteesi olisi millään tavalla looginen.

Väität että länsimaiset demokraattiset arvot ovat huonoja siksi että niiden perusteella pitää hyväksyä myös kielteiset arvot, kuten prussuomalaisuus, tai ääri-islamistien opit.

Ei se tarkoita sitä mitä sanoit.

Väkivallaittomuuden ja aseistakieltäytymisnen olpitkin ovat hyviä, mutta ne eivät vain toimi hyvin siksi kun on olemassa näitä pyssymiehiä, sotalordeja, erilaisia väkivallan käyttäjiä ja ydinasenapeillaan pullistelijoita.

Sanoisin että näillä Trumpisteilla, Putinisteilla, talibaneilla ja persuilta on väärät ja huonot opit, joilla ne estävät parempien oppien toteutumisen. Siinä sinulle pieni logiikan oppitunti, jotta ymmärtäisit mitä logiikka on. :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ritala+ Granlund (panisin persua Lamminpää) * Vihavainen + Ketola = ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset