Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Halonen ja Kokoomus

Kyllä täytyy sanoa, että Presidentti Halonen hiukan yliarvostaa persoonaansa epäillessään Kokoomuksen valtaoikeuskantojen johtuvan hänestä itsestään ja viimekertaisesta vaalivoitosta. Kyllä tämäkin johtuu Kekkosesta niin kuin moni muukin asia. Kokoomuslaisilla, siis niillä joilla periaatteessa ei ole mitään ay-juristeja ja Setan puheenjohtajia vastaan, hampaankolossa lienee vain muutama virkanimitys ja YK-puhe.

Kokoomus ei halua puolidiktatuuria takaisin, ei edes sellaista, jonka kansa on itse itselleen äänestänyt. Presidentin valtaoikeuksia on jo kavennettu eikä niitä nyt enää ole poliittisesti mahdollista vähään aikaan kaventaa, pikku viilailuja lukuun ottamatta. Tulos epäonnistuneesta poliittisesta suunnittelusta, mutta saattaa hyvinkin sopia Niinistölle.

Tosiasiassa jännittävintä on nähdä kuinka Katainen sopeutuu pääministerinä Niinistön isälliseen ohjailuun. Ettei vaan olisi niin, että Kokoomuksen käyttäytyminen valtiosääntökomiteassa liittyisi juuri tähän jännitysmomenttiin?

Vilkaisin myös Hesarin pääkirjoitusta. Siinä nähtiin viime presidentinvaalien yhteistyö Kokoomuksen ja Keskustan välillä luottamusta luoneena ja vahvistaneena. Niinpä, mutta äänestyksen tulosta tarkkaan tutkineet huomasivat kyllä, mistä Niinistön äänet puuttuivat. Kokoomuksen ja Keskustan yhteistyö tullaan ratkaisemaan pitkälti ensikesänä Keskustan Lahden puoluekokouksessa. Pelkäänpä, että maakuntien miehet ja naiset pistävät pisteen hyvin alkaneelle porvarikentän yhdistämiselle. Huom. Tiedän , että keskustalaiset eivät ole porvareita, mutta jotkut heitä väärämielisesti sellaisiksi nimittävät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Koko kansan presidentti totesi sen, minkä sokea Reetakin näkee. - Puhemies Niinistö ei ole katkeroitunut siitä, että sai kokoomuslaisten ja keskustalaisten äänet. Se vain ei riittänyt tehtävään. Monet kokoomuslaiset , erityisesti puoluetoimiston väki, katkeroituivat ja valavat siksi sappeaan. Halosen toinen kausi on ollut yhtä presidentinvaalin 3.:tta kierrosta.

Kokonaan toinen kysymys on, kuinka presidentti Halonen on onnistunut tehtävässään.

Vielä kolmas asia on, miten puoluevalta ja parlamenttarismi suhtautuvat demokratiaan ja suoraan kansaäänestykseen.

ilmari (nimimerkki)

Lars-Erik, olen myös hieman sarkastinen (kuten sinäkin) ja olen aina ihmettelyt miksi juuri Niinistöä käsitellään Suomen mediassa silkkihansikkoin. Halosella on tiukka ja joskus kiukkuinen luonne. Siitä meille on informoitu riittävästi.

Kysymys kuuluu nyt: äkäpussin jälkeen nilkki?:

http://www.yle.fi/aohjelmat/apiste/arkisto/id23256...
(tähän asti ainut piristävä poikkeus Niinistö-uutisoinnissa)

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

2# Kaupungilla kerrotaan, että Niinistö piti puheenjohtajana pojat ja tytöt tiukassa kurissa. Mutta luulen, että isänmurhaepäilyt ovat hiukan liioiteltuja.

Eero (nimimerkki)

Eiköhän tämä johdu Kekkosen jälkeisestä eräästä sossupressasta, joka laittoi maan mullin mallin?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

L-E W
Sen verran pitkään olin Savossa (Kuopio) erikoistuessani psykiatriaan, että vastaan (ikäänkuin Halosen puolesta, mutta en hänen sijastaan):
Onhan se noinnii, mutta on se myös niinnii
(se kokoomukselaisten Tarsa-antipatia)

Kommentti (nimimerkki)

Jos Halonen edes osaisi, yrittäisi olla tehtäviensä tasalla ei hän antautuisi kommentoimaan siten, kuin hän nyt etusivuilla kommentoi. Voi hyvänen aika vai vielä "kosto". Olen saanut niin tarpeekseni Halosen esityksistä, että panen jo TV:n toisella kanavalle hänen esiintyessään. Osaisi olla edes loppukauden jollakin tavalla edukseen eihän sitä enää pitkään kestä (onneksi).

luuserius (nimimerkki)

Avot! Nythä se selviskii. Siis se miksi Aho ei saanut Niinistö-porvarien tukea.
Kepulainen kun ei ole porvarrii-etujärjestön asiapoika. Eläkkeitä jaetaan sulle, mulle, vaan ken jää ilman. Tärkeämpää on pääministerin hippahoppapoppanoppa.

Oi jospa sinupuna soisi, niin hyvin jotkut voisi. Kysymys kuuluukin, onko demokratia enää kykenevä vaikuttamaan asioihin. Vai onko päävoima, pääoma ja isompien etu ohittanut kansallisen omatunnon. Valtio alkaa olla yritys isompien monikansallisten yritysten joukossa. Onko aika ajanut järjestökonsensuksen ohi.

Mila F (nimimerkki)

Halone istuu tiukasti kiinni demareiden puoluepolitiikassa ja käy nyt marttyyriottein presidentin asemasta käsin kiinni kokoomukseen. Eiköhän tuo kerro enemmän Halosesta kuin kokoomuksesta.

Toisaalta kokoomus saa pitkälti sitä mitä on tilannut, koska voimme kiittää kaikkia vaaleanpunaisia kokoomuksen piipittäjänaisia siitä, että he äänestivät aikoinaan naista presidentiksi paketin sisällöstä piittaamatta. Ainakaan minulta ei heru sympatiaa.

Jos olet valtakunnanpolitiikkaa vähänkään tarkemmin seurannut, kuten oletan sinun tehneen, miten voit sanoa, että hampaankolossa on muutama virkanimitys ja YK-puhe? Entä viime laman asiakirjat, ne Koiviston pyynnöstä salatut? Entä SAK:n rakenteellinen korruptio, jonka rahoittamana Halosen kampanjakin käytiin? Entä Halosen selvittämätön osallisuus DDR:n pönkittämisessä? Halosen ja KGB/FSB-Putinin vanha ystävyys ajoilta ennen presidenttikautta? Halosen käytös "koko kansan presidenttinä"? Halosen "vienninedistämismatkat"? Halosen ihmisoikeuksien edistämiset? Naurettava lautaskiista? Ylipäällikön tehtävien laiminlyönti? Hajoita ja hallitse -politiikka? Ihan joitain mainitakseni ...

Kuulutko sinäkin kokoomuksen vaaleanpunaisiin palleroihin?

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

8 Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että poliittinen pesänselvitys koko sodanjälkeisestä ajasta tehtäisiin. En usko kuitenkaan, että siiden tässä vaiheessa kyetään, varsinkin kun KGB:n asiakirjat pysyvät salassa.

7 Muistelen monen pitäneen Ahoa ääriliberaaliksi heittäytyneenä nahkansa luoneena yleisdemokraattina. Mutta tuskinpa se vaalia Ahon osalta ratkaisi ehkäpä enemmän tuo kommentissa 8 toistettu legenda.

Weimari (nimimerkki)

Niinistö oli vain viaton sijaiskärsija saadessaan provokatiivisen kepun sekä demarivetoisen opposition protestoimaan puhemiesvalintaa.
Tosiasiassa kyseessä oli harjoittelu vastaisen varalle. Kepulaisetkin kansanedustajat saivat vapaat kädet äänestää ketä tahtovat. Lopputulos oli protesti kokoomukselle.
Seuraavan kerran tuollainen äänestyskäyttäytyminen saattaa toteutua, kun äänestetään aselaista (HE106/2009) Tällöin on kepulla totinen paikka. Loppuuko isänniltä, metsänomistajilta ja maaseudun metsästysseuroilta metsästysaseet. Mennäänkö ensi syksynä hirvi-, ja peurajahtiin millaisessa varustuksessa? Poistuuko maakunnan ainoakin ampumarata? Kokoomus on päinvastaisista todisteluista huolimatta samassa tilanteessa. Loppuuko reserviläisten ja metsästäjien tuki. Katoaako nykyisten päähallituspuolueiden äänestäjiä ennakkoarvioinneista huolimatta, protestiksi perussuomalaisiin?
Enteileekö metsästävän Kataisen vaikeneminen aselaista tulevaa vaalivoittoa vuonna 2011? Pitääkö aselaki palauttaa pöydälle?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset