Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Soini, Vanhanen ja Jäätteenmäki

Timo Soini näyttää Iltalehdessä vaativan Vanhasta eroamaan heti. Pitäisikö Vanhasen näin tehdä? Pitäisikö Kokoomuksen nyt vetää matto Vanhasen alta? Juridisesti tähän ei ole mitään syytä. Olisiko poliittisesti? Minun mielestäni ei ole.

Soinin puheet voi laskea hänen viikonlopun palturikseen. Soinihan yrittää johtaa persuja antaen kerran viikossa muka raflaavia haastatteluja, joiden poliittinen sisältö on kerätty näistä Blogistaneista.

Epäily ei ole näyttö. Kokoomuksella ei ole mitään syytä ja vielä vähemmän järkeä kaataa hallitusta keskellä lamaa ja orastavaa työmarkkinakriisiä. Sellainen olisi sitä lajia vastuuttomuutta johon vain persut pystyvät.

En todellakaan usko, että persut edes yrittävät saada eduskunnassa koottua nimiä epäluottamuslauseen antamiseksi Vanhaselle Nuorisosäätiön takia, kunhan puhuvat.

Kokoomus tekee viisaasti antaessaan poliisin tutkia ja syytäjän harkita. Vasta jos aihetta todella löytyy, niin pääministerin pikavaihto tulee kysymykseen. Siihen asti tämä on Vanhasen oma asia ja tietysti Keskustan. Vanhanen voi tehdä omat johtopäätöksensä, jos katsoo sen aiheelliseksi.

Poliittisesti tilanne on tietysti rasite Keskustalle ja se ei näytä millään jäävän edes puheenjohtaja taiston alle. Odotan mielenkiinnolla jos vaikka juristimeppi Jääteenmäki heittäytyisi moralistiksi Soinin tapaan ja vaatisi Vanhasen eroa ja Keskustan uudistumista johdollaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

universal (nimimerkki)

Juuri niin. 10 pisteen analyysi LEW:ltä.
Soinin puheet voi huoletta pistää siihen karsinaan, mihin ne yleensäkin joutavat. Surullista on vaan se, että pieni osa kansalaisista näkee Soinin äkkiväärät lausunnot jotenkin "kovan jätkän" merkkeinä. Pelkkää perustelematonta uhoa ne ovat minunkin mielestäni.
Ettei vaan puheissa olisi häivähdys epätoivoa, kannatuksen hiipumisesta.

Seppo Leskinen (nimimerkki)

#1:

Mikä oli persujen kannatus edellisissä eduskuntavaaleissa? Mitä lukemat näyttävät nyt? Paljonko tullut alaspäin?

Todellinen kannatus mitataan vaaleissa. Veikkaan, että peussuomalaisten kannatus jotakuinkin kaksinkertaistuu!

Seppo Leskinen (nimimerkki)

Kävin lukasemassa Iltalehteä. Miksi muuten 88 prosenttia vastanneista on Soinin kanssa samaa mieltä?

Partalainen (nimimerkki)

Soini on ylivoimaisesti kykenevin politiikko, muutamalla sanalla tulkitsemaan kansan tuntoja. Jari Tervon bloki kirjoitus eilen US:ssa on tavallaan loistava tunnustus. Ei tavallinen ihminen kaipaa monisanaisia selittelyitä asioista, vaan sitä että asia ymmärretään. Kepun sisältä tuskin nousee merkittäviähenkilöitä vaatimaan Vanhasen eron aikaistamista!

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

4# Jos Soini on hyvä jossain niin hyväksikäytössä. Poliitikkona hän ei ole mikään valtimies vaan eduntavoittelija. Ei Soini pyri valtaan, vaan paikkoihin joissa ei ole vastuuta mutta hyvä palkka ja luontoisedut.

Iltalehden äänetykset ovat semmoista fiilisviihdettä.

Partalainen (nimimerkki)

Soinilla ei toistaisesti ole ollut näytön paikkaa. Joitakin tahoja harmittaa suunnattomasti se, että Soinin mielipidettä kysytään ja siteerataan puolueen kokoon nähden suhteellisen paljon. (vert. esim, vasl.). Tahot joita tämä ilmiö kyrsii, eivät ymmärrä kusevansa laajojen kansankerrosten silmille, vääristelemällä Soinin kommentointeja. Nimimerkki ei ole huomannut, että Soini olisi jollain tavoin sotkeuksissa esim, vaalirahoitus sotkuissa. Oletko sinä?

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Toivon totisesti, ettei kokoomus provosoidu hölmöilyihin. Sasin ulostulo oli jo täysin tarpeeton.

Toki hän on oikeassa siinä, että oikeuskanslerin sanaan pitäisi voida luottaa. Mutta 1) ei suupuhe ole yhtä kuin että oikeuskansleri todella on perusteellisesti perehtynyt asiaan, 2) emmehän me tiedä myöskään onko edes kysytty ja 3) emmekä onko annettu riittävä taustatieto.

Muuten, Soini on vielä helisemässä kaartinsa kanssa. En usko minäkään mihinkää veret seisauttavaan voittoon. Yhtä hyvin voi tulla rökäleromahdus.

Kommentoiden (nimimerkki)

Samaa mieltä LEW:n kanssa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

#7

Veret seisauttavaan voittoon en usko minäkään. Enkä ole kenenkään vastuullisen perussuomalaisen kuullu sellaisesta uneksivankaan. Olen ollut tässä liikkeessä mukana lapsuudestani asti ja muistan hyvin (SMP) mitä ne veret seisauttavat voitot ovat merkinneet. En haluaisi sitä. Haluan että kasvu on maltillista, kuten nyt gallubitkin sen osoittavat. Minusta loistava tulos olisi juuri tummonen 6-8 prosentin kannatus seuraavissa vaaleissa. Siitä olisi asialinjan politiikalla hyvä kasvaa tulevissa koitoksissa. Kysymys kuuluukin, että onko perussuomalaisilla malttia kasvaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset