Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Milanon kimppu

Sata vuotta sitten, Milanossa pidettiin kokous, jossa perustettiin poliittinen liike, jota symbolisoi vitsakimppu, Nyt tämän liikkeen henkisiltä sukulaisilta vaikuttavat puolueet ovat muodostamassa omaa kimppuaan samassa kaupungissa. Alku näyttää hankalalta.

 

 Itävallan varaliittokansleri Heinz-Christian Strache yksi muodostettavan eurovaaleihin tähtäävän puolueryhmittymän keskeisistä jäsenistä narahti halukkuudesta koplata venäläistä rahaa ja Itävallan julkisia rakennushankkeitta. Strachen puolueeseen kuuluva Itävallan ulkoministeri kutsui äskettäin Putinin häihinsä, joten ei ole ihme, että puoluetta pidetään venäläismielisenä. Strachen kaatuminen tuskin tätä poliittista liikettä kaataa, mutta osoittaa sen heikon kohdan, se haiskahtaa hiukan juoksupojalta.

 

Milanossa kimppua sitovien joukossa on myös ulkoasianvaliokuntamme puheenjohtaja Laura Huhtasaari. Huhtasaari vakuuttaa, ettei perustettavalla ryhmä ole Venäjän vietävissä. Kuitenkin kannattaa muistaa, että syntyvässä ryhmässä, ehkä poliittisesti Huhtasaarta painavampi, Marine Le Pen on puolustanut Krimin Venäjään liittämistä ja. Le Penin puolue on saanut myös venäläistä rahoitusta.

 

Milanossa isännöivän Matteo Salvinin näkemykset Venäjästä ovat nekin tunnetusti myönteiset.

 

Jokainen voi arvioida onko Sinisten vt. puheenjohtajan Tiina Ahvan arvio ”Kremlin hyödyllisistä idiooteista” oikea. Kannattaa muistaa presidentti Kekkosen käyttämä lauselaina ” Niin on, jos siltä näyttää.”

 

 

 

Lähteitä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Benito_Mussolini#Fasismin_synty_ja_nousu

https://yle.fi/uutiset/3-10790234

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/472991da-cd17-4224-bc5d-c413aa309605

https://www.talouselama.fi/uutiset/ranskan-le-pen-puolusti-krimin-liitta...

https://yle.fi/uutiset/3-7656634

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Satavuotta sitten kyseinen Puolue oli antikapitalistinen, modernistinen. Veikkaatko että Matteo Salvinin puolue olisi sosialistifasistinen, kuten Mussolinin puolue aikanaan?.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Pikku laina Mussolinilta koskien liikkeensä ohjelmaa: " Sillä ei ole minkäänlaista määrättyä ohjelmaa, joka olisi toteutettavissa v, 2000, Se jatkaa päivä päivältä tahtonsa ja intonsa rakennuksen rakentamista ja lujittamista"(Sarfatti, Mussolini elämänkerta). On vaikea ennustaa mihin sekalaisesta seurakunnasta muodostuva ryhmä suuntaa. Jos ajattelee sen ruohonjuuri tasoa niin mainitsemasi suunta on toki mahdollinen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Itävaltaan tulossa ennenaikaiset vaalit.
https://orf.at/live/5068-Kurz-will-Neuwahlen/

-------

P.s. Täytyy myöntää, että oli vastenmielistä katsoa tätä Milanon kokoustouhua, joka uutisena on kaikissa maailman johtavissa medioissa.
https://www.washingtonpost.com/world/europe/france...

P.s. Suomen EU - ja euro -jäsenyyden puolesta toimivat olivat isänmaallisia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Se sattuu kovasti otsaan, kun muistetaan, että Mussolinin porukat olivat puhdas vasemmistolainen työväenpuolue, kuten olivat Hitlerin porukatkin hieman myöhemmin.

Vääristellyn kommunistisen neuvostohistorian mukaanhan vitsanheiluttajamustapaidat olivat äärioikeistoa, jota käsitystä vieläkin useat toverit tukevat.

Sinänsä kritiikki Unionin toimintaan on aina paikallaan ja tervetullutta, olipa sen esittäjänä vaikkapa Farage, Salvini, Le Pen tai Huhtasaari. Kritiikki on kuitenkin lopulta se koossa pysyvä voima.

Avoimuus, kuten Itävallan tapauskin osoittaa on aina hyvästä. Politiikot kun tapaavat olla yleensä persoonalisuushäiriöisiä häikäilemättömiä pyrkyreitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset