Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Vihreät kärsivät ilmastonmuutoksesta

Mitä tästä uusimmasta puoluekannatusmittauksesta olisi sanottava. Kokoomuksen ja Keskustan galluplukemat eivät värähtäneet. Demarit sen sijaan nousivat 0,1 prosenttiyksikköä. Syy demareiden nousuun lienee siinä, että kimalainen, on jäänyt virtahepojen ja dinosaurusten varjoon julkisessa huomiossa.

Vasemmistoliitto oli sekin jämähtänyt paikoilleen. Persujen 0,2 prosenttiyksikön herättäneen riemua Blogistanissamme, mutta pitkä matka on vielä parhaisiin galluptuloksiin. Vihreät taitavat kärsiä ilmastonmuutoksesta kun kannatusmuutos on  pakkasella  - 0,3 prosenttiyksikköä. Se mitä pilvipuolue, menetti politiikan fariseukset voittivat. Kristillisdemokraattien kannatuksen nousu on toki vähäinen, mutta kiinnostaisi tietää mistä se tulee.

RKP:n  kannatuksen lasku -0,1 prosenttiyksikköä lämmittää varmaan ruotsinkielenvastustajia. Ei kannattaisi kuitenkaan hurraata huutaa, siirtymähän näytti menevän freudenthalilaisille sosialidemokraateille.

Arvio Keskustan puheenjohtajakisan puoluekannatusta nostavasta vaikutuksesta näyttää ainakin näillä nykyisillä ehdokkailla olleen pielessä. Todennäköisesti ainoa keino jämähtäneen kannatuksen nostoon olisi virtahevon kaataminen ja Vanhasen siirtyminen korkeaan EU virkaan, jos sellainen löytyisi. Kaveriahan ei ole tapana jättää, vai kuinka?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Seppo Leskinen (nimimerkki)

Ei nyt sentään riemusta hypitä, mutta nousu otetaan ilolla vastaan. Olen aina toivonut ja myös sen sanonut, että maltillinen nousu on parasta ja pysyvää plaatua.

Tämäkin tulos toisi meille muuten ihan mukavan vaalivoiton. Parhaimmassa tapauksessa 10-12 kansanedustajaa. Tuommonen tulos tyydyttäisi ainakin minua. Siitä olisi hyvä jatkaa.......

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

Nämä muutokset ovat niin pieniä, että ei niistä mielestäni ole pääteltävissä mitään muuta kuin se, että tilanne on taas ainakin hetkeksi tasaantunut.

Gagarin (nimimerkki)

Tämä pakkastalvi verottaa vihreiden kannatusta. Ihmiset haluavat mieluummin lämpimämpää kuin kylmempää näinä aikoina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset