Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Kokoomus ja hallituskysymys

Kun nyt puhutaan kansanrintamasta, niin kokoomuslaisille voisi todeta, että kansanrintamalle tulee hintaa, jonka veronmaksaja joutuu maksamaan. Hiukan ihmetyttää, jos ilmenee Kokoomuksen jäävän hallituksesta pois talouspoliittisen ”puhdasoppisuuden” perusteella. Konsensuksen valitseminen ja hallitukseen meno tulisi kokoomuslaisellekin äänestäjälle halvemmaksi. Oppositiosta kun on vaikea vaikuttaa.

 

Oppositio asema olisi Kokoomukselle hankala siinäkin mielessä, että se joutuisi kilpailemaan huomiosta Perussuomalaisten kanssa. Miten tämä tapahtuisi? Löytyy varmaan kansanedustajia, jotka kuvittelevat, että jonkunlainen muunnos yhdysvaltalaisesta paleoliberalismin https://fi.wikipedia.org/wiki/Paleolibertarismi ja paleokonservatismin https://fi.wikipedia.org/wiki/Paleokonservatismi  liitosta olisi oppositiossa mahdollista luoda ja, että se tuottaisi myöhemmin satoa. 

 

Kokoomuksen entinen puoluesihteeri Heikki A. Ollila näyttää suosittelevan SDP:n, Kokoomuksen ja Keskustan hallituspohjaa hienosäädöllä https://www.verkkouutiset.fi/hallituspohjaehdotus-saa-kayttaa/. Tämän tyyppistä pohjaa minkäkin olen joissakin blogeissani toivonut. Minusta Kokoomuksen kannattaisi tällaiseen pyrkiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kokoomuksen nykyjohdon arvopohja näyttäisi olevan erilainen. https://www.uusisuomi.fi/

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Isoon puolueeseen mahtuu kaikenlaisia ajatuksia myös vastakkaisia. Näistä käydään "käräjiä" silloin tällöin kuten asiaan kuuluu.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Onko ajateltu linja on toteutunut toisaalla, esim Jenkeissä?

Viittaa jähmeytyneeseen vaiheeseen, ja asettautumisen valintaan, kannatuksellisin keinoin.

Tuollainen asetelma, ja sen jokin painotus. Minnehän vie, tai mitä tarkoittaa, kokonaisuudessa?

B-viesti taitaa mennä rakentaumislinjoille, jotenkin perustavasti. Vähän uusi tapa nähdä mahdollisuuksia.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomen talous taantuu, joka merkistee, ettei hallitus selviä ilman verojen korotuksia tai menojen leikkauksia tai ilman velanoton kasvattamista vuosittain lisää miljardiluokassa. Tämän vuoden alijäämä on jo 1,9 mrd, joka repeää heti helposti 3-4 mrd:n tasolle. Olsi viisaasta kohdentaa nyt menoja uudelleen, karsia yritystukia ja verovähennysten viidakkoa.

Vuoden 2011 hallitusratkaisu oli kokoomukselle onneton, sellaiseen ei pidä nyt mennä ja yhtä onneton se olisi nyt myös kepulle.

Toisaalta alkaa näyttää, että Petteri Orpo alkaa saada Ville Itälän kaltaisen mielikuvan/leiman nykyisessä poliittisessa ilmastossa.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Oppositioon jäänti takaisi Kokoomukselle värikkään puoluekokouksen. Tosin vauhdikas sellainen taitaa seuraava Kokoomuksen puoluekokous olla muutenkin.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tähän voisi todeta: Orpo,Orpo ja Orpo.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset