Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Hitaasti pyörivät jumalien myllyt

Pääministeri Vanhanen saattaa joutua eroamaan pääministerin tehtävistään suunniteltua aikaisemmin. Jo pelkkä poliisitutkimus on yleisön mielestä rumaa, mutta syyteharkinta ja mahdollinen syyte olisivat vielä pahempaa koko maalle ja pääministerin puolueelle.

Vanhasen nopeutetusta erosta olisi seurauksena, että saisimme jälleen keskustasta sattumapääministerin ja keskusta kaikella todennäköisyydellä sattuma puheenjohtajan.

Tutkintaa ei voi kuitenkaan pidä lykätä keskustan puoluekokouksen takia. Sellainen, tuskin viranomaisten mieleen tuleekaan.

Johtaako vaalirahoitusjupakka Matti Vanhasen valtakunnanoikeuteen sitä en tiedä, mutta mahdollisessa syyteharkinnassa tulisi todella tarkkaan huomioida yleinen etu. Tässä tapauksessa yleinen etu on säilyttää politiikan ja lainkäytön uskottavuus kansalaisten silmissä.

On aivan ilmeistä, että Vanhanen tiesi rahoituspäätöksiä tehdessään Nuorisosäätiön saavan rahoituksensa Raha-automaattiyhdistykseltä. Vanhanenhan on toiminut Nuorisosäätiön puheenjohtajana. Hiukan epäselvempää on tiesikö Vanhanen mistä hänelle eri vaaleissa on rahaa tullut, ehkä ei. Sitäkään emme tiedä tunteeko Vanhanen jääviyden käsitteen, jos ei tunne niin se on kovin huolestuttavaa.

Voi olla, että Vanhanen teki todella palveluksen keskustalle ilmoittaessaan luopumisesta ennen vaalirahoitusjupakan uusinta käännettä. Tällaista voisi kutsua vahinkojen minimoimiseksi. Mutta, tapahtuiko tämä ajoissa jää kansan arvioitavaksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

antzu (nimimerkki)

"Johtaako vaalirahoitusjupakka Matti Vanhasen valtakunnanoikeuteen sitä en tiedä, mutta mahdollisessa syyteharkinnassa tulisi todella tarkkaan huomioida yleinen etu. Tässä tapauksessa yleinen etu on säilyttää politiikan ja lainkäytön uskottavuus kansalaisten silmissä".

Täyttyykö tässä törkeän valtiopetoksen tunnusmerkistö?

Törkeästä valtiopetoksesta tuomitaan vähintään neljäksi vuodeksi vankeuteen tai elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Valtiopetos on törkeä, jos

1.rikoksentekijänä on Tasavallan presidentti, valtioneuvoston jäsen taikka muu valtion ylimpään poliittiseen tai sotilaalliseen johtoon kuuluva henkilö,
2.rikoksen tekemiseen käytetään aseistettua joukkoa,
3.rikos tehdään ihmisiä surmaamalla tai
4.rikos on poikkeuksellisten olojen vuoksi erityisen vaarallinen
ja rikos on kokonaisuutena törkeä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Valtiopetos

Eero (nimimerkki)

Oliko se törkeähkö valtiopetos, kun viime keväänä T. Halonen meni SAK:n taakse eduskuntaa ja hallitusta vastaan?

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Jos juttu tulee, niin tuskin sentään valtiopetoksesta. Eiköhän tämä ole korkeintaan tällainen juhantalotasoinen stoori.

Pasi Turunen

#1
Kaikkien lempidosentti Johan Bäckman meni männä kesänä aika läheltä noita määreitä männä kesänä kunnes tajusi lopettaa päkätyksensä.
http://turpa.blogit.uusisuomi.fi/2009/04/17/backma...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset