Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Nurmijärven kauhea paljastus!

Olen närkästynyt. Nurmijärvellä on paljastunut vale-eläinlääkäri. Pääministeri pitäjä ja tämmöistä tapahtuu. Mikä on valvonnan tila ja kuka vastaa? Olisiko Anttilan jo aika erota?  Onko valvonta sittenkin samaa tasoa kuin ihmislääkärien suhteen?

Eläimen lääkintähuolto, ainakin meidän ei maatalousyrittäjien osalta, on lähes täysin yksityisen sektorin tuottamaa, eikä edes valtion subventoimaa kuten ihmispalvelut. Siitä siis oikeasti maksetaan omalla työllä hankitulla rahalla. Laatua voisi siis odottaa.

Lemmikkieläin hankitaan harkitusti toisin kuin useimmat ainakin ikäpolveni ihmiset. Minua tietysti kiinnostaa lähinnä koirien hyvinvointi, mutta pidän muitakin lemmikkejä hyödyllisinä ja eräitä tuotantoeläimiä myös herkullisina.

Se on jo todistettu, että tuotantoeläinten pito ei kaikilta maatalousyrittäjiltä suju, lemmikkien osalta pentutehtailu ja älyttömyyksiin mennyt jalostus on riistäytynyt käsistä. Ovatko nämä pikku huolia? Eivät ole, jos asiaa tarkastellaan hiukankaan avarammin. Paitsi ihmisten ja eläinten hyvinvointi niin kyseessä on maan maine ja bisnesmahdollisuudet. Näistä jälkimmäisenä mainitun luulisi jo herättävän hallituksenkin.

Eläinten kansantaloudellinen merkitys on selvästi kasvamassa. Eläintarvikekaupat ja ketjut ovat nykyään merkittävästi työllistävä erikoiskaupan ala. Samoin eläinten terveydenhuolto on kasvuala, sen todistaa jo sekin, että siihen on pesiytynyt alussa mainittuja epäterveitä piirteitä. Eläinruoka on tosi bisnes ja siinä voisi olla elintarviketeollisuutemme pelastus, emäntien tekemää ruokaa. Tätä yritystoiminnan alaa voisi tukea ihan kauppa- ja teollisuusministeriön toimesta. Jos Suomi olisi ”eläimellisen hyvä maa” eläimille, niin sen kyllä pystyisi pienehköin tukiaisin muuttamaan rahaksi turistivirtojen myötä. Sen verran urbanisoituneita eläinystäviä maailmasta toki löytyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

Turkissa lääkärin pätevyyden voi kuulemma tarkistaa tekstiviestillä, meidän pöhöhallintomme et tähän pysty. Mutta tarjoaahan se monelle tuolinlämmittäjälle sen kk palkatun äänestäjän paikan kuitenkin.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Joka päivä jotain!

Kyllä tämänsorttiset uutiset jatkuvat. Valitettavasti.
Eikös jo ollut semmonenkin uutinen joku päivä sitten, että sairaanhoitajat saavat ruveta reseptejä kirjoittamaan. Sit saadaan lääkkeetkin uusituiksi noin vaan, kun valehoitsut pistävät reseptifirmoja pystyyn.

..
Ja vastuu! Vastuun kantaminen? Onks meil täs maas semmostakin???

Konrad J. Hakkarainen (nimimerkki)

Kaikki parkuu lääkärien pätevyyksistå, vaikka valtiolaivaa ohjaa vielä pätemättömämpi joukkio

Ilkka A (nimimerkki)

Anoppini on vale-eläin: on kuin vanha kalkkuna.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Älä Sinäkään niin vahingoniloinen ilme kasvoilla kirjoittelisi tänne?
Totta kai olisi pitänyt jo sikatalousministerin erota tehtävistään.
Pääministerille antaisin jatkoajan ilmoittamaansa kesäkuun puolue-
kokoukseen asti jos koivet kestää. Uudelle pääministerille, Paavo
Väyryselle ja tulevalle Suomen Tasavallan Presidentille, Anneli Jäät-
teenmäelle toivotan hyvää terveyttä ja jaksamista.

Eagles fly singly (nimimerkki)

Jokaisen on helppo huutaa - eroa, kun selkeitä laiminlyöntejä ilmenee. Ja tässä tapauksessa, jos valelääkärin toiminta on jatkunut vuosia on kiistattomasti syytä väittää virkamiehen laiminlyöneen valvontatoimintansa.

Miksi kukaan ei koskaan eroa? Ihan itse. Oma-aloitteisesti. Miksi niin moni hurskastelee - mitä siinä muuttuisi? Pannaan asia nyt kuntoon ja jatketaan kuten aina ennenkin. Kyllä tästä nyt opitaan.

Koska meillä valta ja vastuu eivät kohtaa. Maan tapa estää. Ja jos virheitten ja laiminlyöntien vuoksi aletaan edellyttää vastuuta, meiltä loppuvat viranhoitajat. Vaan mitä me yleensäkään teemme viranhoitajilla, jotka eivät hoida hommiaan?

Summa summarum. Kun virkamies tietää, että laiminlyönnistä ei mitään seuraa, ei paljon kiinnosta edes vakuuttua siitä, että tekee hommansa. Tilanne on aivan samanlainen kuin KMS ja Kallin källi, miksi noudattaa lakia, kun sen rikkomisesta ei mitään seuraa?

Maan tapa. Jää vaan ihmettelemään miksi säädetään lakeja ja asetetaan normeja, joiden noudattamisesta ei tarvitse välittää?

"Päitä pitäisi pudota" ennen kuin on toivoa lain kunnioituksen palautumiseen politbyrokratiassa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"If there is ever a good time to get a vaccine, it is not while you are sick. Please consider both sides of the vaccination debate before agreeing to one. You won’t be given a fact sheet with balanced pros and cons by a conventional medical doctor or by the hospital."

Hyvä aika rokotteen ottamiselle -jos sellaista nyt onkaan- ei ole silloin kun olette sairaana ja immuniteettinne on heikentynyt.

Erään amerikkalaisen lääkärin kirjoitus löytyy kokonaisuudessaan US-blogistani.
Kirjoitus on julkaistu 22. tammikuuta

Katriina,
Ihminen, jota uhataan aseella tietää olevansa uhattu, ja reagoi.
Laeilla sidottu ihminen ei edes tiedä olleensa uhattu ja tulleensa sidotuksi ja että hänen oikeutensa on viety.
Varsinkin kun läpinäkyvä media tai viestintäministeriö ei asioista tiedota. Ei se mikään vahinko ole. Hyviä asioita pyritään yleensä mainostamaan. Lakeja ei.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset