Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Orpo on Paasikiven linjalla

Paasikiven ja kumppaneiden ansioksi on luettava se, että Kansallinen Kokoomus teki aikoinaan pesäeron Isänmaalliseen Kansaliikkeeseen. Petteri Orpon Kansallinen Kokoomus näyttää noudattavan johdonmukaisesti Paasikiven linjauksia Euroopan kansanpuolueen (EPP) tasolla vaatiessaan Unkarin Fidesz puolueen erottamista.

 

Fideszillä on toki merkitystä ajatellen EPP:n tulosta unionin parlamenttivaaleissa, mutta tuskinpa EPP tarvitsee sisällään tällaista ”viidettä kolonnaa”. Kaikkien kannalta olisi selvintä ja parasta, että Fidesz löytäisi kotinsa jostakin muusta ryhmästä. Kaikenlaisia populisti ja fasistissävyisiä ryhmiä parlamenttiin on tulossa. Tuskinpa nämä Venäjän kannalta ”hyödylliset idiootit” kuitenkaan saavuttavat hallitsevaa asemaa.

 

Mielenkiintoista on katsoa saako Kokoomus tahtonsa EPP:ssä läpi, onneksi sillä on merkittäviä liittolaisia. Jos saa, niin miten mahtaa käydä löydämmeköhän Viktor Orbánin Fideszin ja meidän Jussi Halla-ahomme Perussuomalaiset piankin samasta ryhmästä?

 

Kävi EPP:ssä miten kävi Orpon toiminta ansaitsee kiitoksen.

 

Tässä aiheeseen liittyen https://yle.fi/uutiset/3-10671285

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Taisi Merkel panna Orpon tekemään likaisen työn puolestaan. Hyödyllinen apupoika voisi olla tilanteeseen sopiva termi. Jos hanke toteutuu, se tietää että unkarilaiset löytyvät parlamentin vaalien jälkeen kansallismielisten joukosta. Sinne taitaa olla huolestuttavan paljon menijöitä.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Toivon, että CDU on sekin Orpon esityksen takana. Saksalaisille tämä lienee hieman hankalaa, kun Unkari on niin lähellä monessakin mielessä.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Vilkaisin taustatietojasi ja kerrot olevasi sosiaalisen markkinatalouden kannattaja. En ole törmännyt tällaiseen termiin, joten voisitko määritellä, mistä siinä on kysymys ja miten se eroaa pelkästä markkinataloudesta.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Kiitos linkistä. Siellä se on varsin hyvin kiteytetty. Ajatus on, että markkinat rajataan ulos koulutus-, hyvinvointi- ja terveyspalveluista. Sehän vastaa aika tarkkaan sitä systeemiä, joka on ollut käytössä mm. Suomessa.

Kun katsotaan Suomen panoksia terveys- ja sosiaalipalveluihin, niin olemme olleet erittäin tehokkaita. Kysymys onkin siitä, että nykyiset hallituspuolueet uskovat, että uusi sote pystyy vielä parempaan, kun kaikki myllätään uusiksi. Kuten tiedämme, niin yksityisten vanhusten hoidon taso on ollut dramaattisen huono. Johtopäätös on, että kustannuksia on erittäin vaikea saada pienemmiksi, mutta kunnilla ei ole kykyä toimia tässä uudessa tilanteessa, vaan homma on karannut lapasesta aika kokonaan. Mistä se kyky löyt yisi lähitulevaisuudessa? En usko siihen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Täällä toisaalla kirjoitetaan diiipadaapaa kokoomuksen Nato -kannasta.
Ilman kokoomusta ei hallitusohjelmaan ei nykyiseen ja edellisiin olisi
tullut edes tätä kirjausta:

"Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, joka toteuttaa käytännönläheistä kumppanuutta Naton kanssa
ja ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä."

----
Eräs toimittaja-kirjailija näyttää saaneen henkisen lommon,
kun TP puuttui hänen kirjansa epätarkkuuksiin. Siitä tämä toimittaja
ei näytä henkisesti selvinneen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset