Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Kokoomus osui naulan kantaan

Kokoomuksen vaalimainos ”Autot kuuluvat teille” on vaalimainoksenna mainio. Se puhuttelee monia, jotka pelkäävät elämänmuodolleen välttämättömän auton puolesta.

 

Auto on auto, oli sen polttoaine mikä tahansa. Selvää on, että tulevaisuuden energialähteestä päättää lähinnä autoteollisuus, eikä eduskunta. Vähäpäästöiseen suuntaan meillä mennään euron ohjaamana. Pienenä markkinana Suomi seuraa polttoaineasioissakin suurta maailmaa.

 

Pelkään rataan, linjureihin tai polkupyöriin perustuvaan liikenteeseen ei ole paluuta, eikä hevosvetoonkaan tai kanavaliikenteeseen ainakaan ratkaisevassa määrin. Helsingissä tietysti voidaan tehdä tuommoisiakin ratkaisuja, mutta ei haja-asutusalueilla.

 

Voi olla, että suhde autoihin on asuinpaikkaan, ikäluokkaan ja sukupuoleen ainakin jossain määrin sidoksissa oleva kysymys. Vaaliavauksena se on siis samalla kuin se on hyvä myös riskialtis. Kokoomus haastaa tässä vihreät, mutta ehkä ainakin kokoomuksen helsinkiläisten kansaedustajaehdokkaiden kannattaisi siirtyä ratikoihin ja polkupyöriin matkatessaan vaalimökeille.

 

PS Enemmän eliitin sisäisenä kiistana pyörii keskustelu perustuslakiasiantuntijan menneisyydestä. Yleensä menneisyydellä on pitkä varjo, niin tässäkin tapauksessa.  Järjestötkin voivat muuttua, kuten ihmiset, jos niin tarpeen uskoa. Toisaalta nahanluontiin on oikeus ja useat ovat sen menestyksekkäästi tehneet. Silti varjo ei poistu kaikkien mielistä. Minun ikäiselleni, Demla oli stalinistien peitejärjestö, joka veti puoleensa myös kollaboratöörejä keskustaa myöden. Näin se on vanhan vastapuolella olleen muistelemana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Epäselväksi jää vain kuuluvatko ne meille vai ajoteille.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Itsestäänselvyys - vaikka kaksiselitteinenkin - ei ole kovin fiksu vaalilause.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tyylipisteistä voidaan olla eri mieltä. Viesti autokansalle on kuitenkin selkeä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Setä Arkadia on puhunut.

Onneksi olkoon, kokoomus! Kyseessä on alkavan vaalitaistelun paras poliittinen mainos. Se herättää tunteita, siitä puhutaan. Kampanja siis toimii.

Viestikään ei ole pahasti väärä, jos sitä katsoo muualta kuin twitterien besserwisserien tai Helsingin Punavuoren ja Käpylän mielensäpahoittajien silmälasien takaa. Se on riittävän moniulotteinen.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006005327.html

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tässä Setä Arkadian ulostulossa sekä otsikko että myös ps. alaviite
olivat myös, jos ei nyt ihan kaikki oikeita, niin politiikan retoriikan
parhaasta päästä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006002496.html

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta vaalilause oli hieno. Elähdyttävä ja herättävä. Älähtäneiden osalta voi kysyä, mikä lauseessa meni vikaan. Eikö auto kuulukkaan kaikille? Osoittakoon sitten, keille se ei kuulu.

Auto kuuluu lauseen mukaan sekä kaikille meille että kaikille ajoteille. Ehkä helsinkiläisinä voisimme toisesta kulkupelistämme luopua. Tarvitseeko meidän? Kokoomuksen mielestä ei tarvitse, ja kyllä taidan itse kallistua tässä asiassa Kokoomuksen linjoille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset