SDP marinoituu ja Sinisten loppu lähestyy

 

 

Antti Rinteen sairastelun ajalla demareita edustavat heidän varapuheenjohtajansa ja ensimmäisenä Sanna Marin. Nuori ainakin demareiden mittapuulla ja vasemmalta. Saa nähdä kuinka vahvassa marinadissa hautuneen puolueen Rinne tervehtyessään saa. On selvää, että Marin mielipiteineen muuttaa SDP:n kuvaa ja siten vaikuttaa vaaliasetelmiin. Laskeeko hän demareiden kannatusta vai nostaa riippuu siitä, vetoaako hän oikeasti nuoriin naisiin ja miten perussuomalaisia lähellä olevat miehet demareiden äänestäjäkunnassa väliaikaiseen vetäjäänsä suhtautuvat.

 

Sen verran voi rauhassa veikata, ettei Marin ainakaan helpota sinipunan aikaansaamista.

 

Kannatukseltaan Siniset ovat jo pitkään olleet puolueena henkitoreissaan. Maria Lohelan loikka propagandatempuksi Harkimon liikkeeseen ei sinänsä ollut yllätys. Lohela menetti protokollassa toisena olevan tasavallan toimen Kokoomukselle. Eikä sinisillä ollut pelisilmää tehdä tästä hallituskysymystä. Kosto sinisille ja kokoomuslaisille tuli viileänä. Kokoomuksen kannalta lähtö Harkimon porukkaan, vaikkei ehdolle asetukkaan, osuu kipeästi.

 

Harkimo on median suosikkipoika, jonka poliittinen merkitys on siinä, että jotkut toivovat hänen vievän kokoomuksen ääniä ja siten vahvistavan mahdollisuutta punavihreälle hallitukselle. Harkimoa vakavampi asia olisi, jos Lohela aiheuttaisi soten kaatumisen. Seurauksena ei olisi paluu vanhaan, vaan uusi ja yhtä sitkas yritys uudistuksen toteuttamiseen samanaikaisesti, kun koko sosiaaliturvaa yritettäisiin uudistaa.

 

Sinisistä voisi olettaa, että varmaan ministerikokemusta oleville leipäpuu löytyy ja vaalien jälkeen on ehdottomasti tyylikkäämpää siirtyä puolueesta toiseen.

 

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu