Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Nyt tarvitaan maahanmuuttoa

Kantasuomalaisten mahous pakottaa lisäämään maahanmuuttoa. Tästä Yle kertoi eilisissä uutisessaan https://yle.fi/uutiset/3-10601253 . Eläkkeiden turvaamiseen tarvittaisiin nettomaahanmuuttoa nykyisen 15 000 hengen lisäsi vielä 5000 – 6000 enemmän vuosittain. Vierasta väkeä tarvitaan, kun nettomaahanmuutosta kysymys, korvaamaan myös maasta poistuvat, eli enemmän kuin mainitut luvut. Tämä on todellinen poliittinen ongelma, eikä suinkaan rikollisten karkottaminen, kuten nykyisessä ilmapiirissä tuntuu olevan.

 

Mistä väkeä saataisiin. Euroopan unionin jäsenmaissa on maita, joiden työttömyysluvut ylittävät Suomen vastaavat, vaikkapa Italia, Ranska, Espanja ja Kreikka. On niitä muitakin, mutta nuo vain esimerkkinä. Koulutettua nuorta ja hedelmällisessä iässä olevaa väkeä löytyisi omasta yhteisöstämmekin. Ehkä nämä maahanmuuttajat solahtaisivat yhteiskuntaamme helpommin kuin ulkopuolelta tulleet. Tosin ei venäläiset tai muut maantieteellisesti eurooppalaiset näytä suurempaa kinaa aiheuttaneen. Perheellistenkin muuttajien tulo olisi tehtävä mahdolliseksi oleskelulupasäännöksin tehtävin muutoksin.

 

”Etnisiä” kantasuomalaisia näyttävät huolestuttavan erityisesti islaminuskoiset Lähi-Idästä tai Afrikasta tulleet turvapaikanhakijat, joista joitakin yksilöitä epäillään nyt rikoksista, Keskustelu näiden rikosten ympärillä on, joskus myös sävyltään rasistista ja myös helposti poliittisesti hyödynnettävää suuntaan, jos toiseenkin. Turvapaikanhakijat ovat kuitenkin kokonaisuutena katsoen positiivinen voimavara eläkkeitämme turvattaessa. https://elaketutka.fi/2015/09/23/maahanmuutto-helpottaa-tyoelakkeiden-rahoitusta/

 

Olisi jo aika luoda siirtolaispolitiikka väen houkuttelemiseksi Suomeen. Sopeutumisen esteistä suurin eli puuttuva kotimaisten kieltemme taito voitaisiin kiertää englanninkielen käytön mahdollistamisella mahdollisimman laajasti julkisissa palveluissamme, vaikkei sitä virallista kansalliskieltä tarvitse tehdä. Kyseinen kieli sopisi siksi, että sitä osataan niissä ihmisryhmissä, joita varmasti ensi sijassa tavoitellaan eli koulutettua väkeä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eikö helpompaa olisi poistaa lain määrävät koulutus tarpeet työelämästä. (Työkortit, kuten tulityö,tieturvallisuus jne.) Ja paaljon muuta!!

Ja samalla työnantajat voisivat kysyä itseltään, onko hänen pakko osata kaikkea mahdollista, sellaistakin jota ei edes tässä työssä tarvitse!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olen ollut siinä käsityksessä että tilanne vain pahentuu monien eri maiden tulijoiden myötä eli heidän työllisyysasteensa on kantasuomalaisia matalampi (eri kulttuureilla ja kansalaisuuksilla on myös käsittääkseni väliä). Miten siis tuollainen parantaa tilannetta Suomessa? Ymmärrän mm. Kokoomuksen haluavan halpatyövoimaa Suomeen enkä heidän kantojaan ihmettele.. mutta miten se parantaa tilannetta Suomessa?

Uskoisin eri tilastoja löytyvän. Tuo eläketutka ei täysin vakuuttanut. Löytyneeköhän nyt kaikille omansa tilastot vai löytyyköhän selvyyttäkin? Pitänee tutkia taas omia tallennettuja linkityksiä tilastoihin...

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

"Ymmärrän mm. Kokoomuksen haluavan halpatyövoimaa Suomeen enkä heidän kantojaan ihmettele." Tuskinpa vaan.

Arvelen, että Kokoomusta kiinnostaa enemmän korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien saanti lääkärien it-asiantuntijoiden, kv-kaupan osaajien ja sen sellaisten. Suomessa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluisissa opiskelevista voitaisiin aloittaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Arvelen, että Kokoomusta kiinnostaa enemmän korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien saanti"

Näillähän on ollut jo pitkään vapaa pääsy Suomeen töihin.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman Vastaus kommenttiin #7

Kun vaan osattaisiin houkutella ja nopeuttaa lupia.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #8

Kertokaa se Orpolle nyt tulee aivan toisenlaista porukkaa.

Teillä ei toimi kommunikaatio Orpo vaan hölmöilee.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Yksi asiantuntija tarvittaisiin, sellainen joka osaa tehdä tilaston työttömistä joka pitää paikkansa.
Suomessa sitä ei osata tehdä.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

On ihan turha kuvitella, että muualta maailmasta saataisiin tänne ihmisiä meitä elättämään! Jos väki vähenee, niin miksi se ei saisi sitä tehdä? En näe maahanmuuttajien havittelemiselle mitään muuta perustetta kuin uskon ikuisen kasvun autuuteen. Kyllä meidän pitää hoitaa hommamme itse eikä havitella kuuta taivaalta. Oikeasti maahanmuuttoa ei tarvita.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä me tarvitsemme nimenomaa korkeasti koulutettua porukkaa joka tuo verotuloja.

Eivät eläkeläisemme pitkän päälle pysty elättämään turvapaikkashoppailijoitamme.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomesta ulkomaille suuntautuvalle aivovuodollekin voisi yrittää keksiä jotakin. V. 2017 lähtijöitä oli liki 4.000, joista n. puolet jää sille tielleen.

Kaikki ne venäläiset, virolaiset ja kaukoidän maahanmuuttajat mitä tiedän, ovat olleet hyödyllisiä kokonaisuutta ajatellen.

Sonkajärvellä Savossa on pidetty vietnamilainen K-kauppiasnainen, mutta kuinka monta huntupäätä Suomesta löytyy työllistäjinä ?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Työympäristössäni on muutama työllistetty siivooja välimeren eteläpuolelta. Saavat kehnon palkan + tarvittavat tuet jotka maksetaan verovaroista mailman tappiin. Toki parempi kun ei mitään.

Olen kuullut kyllä Irakilaisista koodaajista vaikken ole tavannut.
Tosin hyväkään palkka ei Suomessa riitä jos on 6-10 muksua ja vaimo kotona.
Pelkät asumiskulut ovat karseat.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

"kantasuomalaisia näyttävät huolestuttavan erityisesti islaminuskoiset"

Niinpä näyttää, ja siihen taitaa olla joku syykin (katso video):

https://www.kansalainen.fi/bilettamista-alistamist...

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

'Islam 11. vitsaus' olisi hyvää luettavaa, ehkä jokin pikku tiuku alkaisi kilisemään.

Norjalainen vasuri ja ihmisoikeusaktivisti Hege Storhaugin kirjoittama.
Viitteitä on aika paljon, joka luvun jälkeen 1-2 sivua.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Pakolaisia löytynee aivan riittävästä islamilaisten valtioiden
ulkopuoleltakin? Lähi-idän kulttuuria on nyt maisteltu seiso-
vasta pöydästä vuosia. Ihan kaikki ei ole maistunut hyvältä.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Pakolaisia on useita kymmeniä miljoonia, joten valinnan varaa riittää. Itse en kannata sellaisia valintakriteereitä, jotka muistuttavat rikoslaissa mainittua syrjintää.

Kyllä, väestönlisäyksen tarve tulee pyrkiä täyttämään ennen kaikkea työperäisellä maahanmuutolla.

Käyttäjän TeemuHuhta kuva
Teemu Huhta

Kuinka paljon on se kestävyysvaje? Seura-lehden tutkimuksen mukaan Suomessa tekee tällä hetkellä palkatonta työtä jo 500 000 henkilöä. Työn ollessa palkatonta, on pääteltävä heidän olevan sosiaaliturvan piirissä. Koska tekevät työtä (ilman palkkaa) on myös pääteltävä heidän olevan työkykyisiä. Joten eikö tuosta puolen miljoonan joukosta löytyisi tekijöitä palkallisiin töihin eläkkeelle poistuvien tilalle?

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tässä arvio vuodelta 2017 https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatiet... eli tässä 10 miljardia.

Tuskinpa työttömien työllistyminen eläkeongelmaa ratkaisisi kuin osittain.

Työttömyyden osalta on ns. kohtaanto-ongelma. Työ on väärässä paikassa, ei ole vaadittua ammattitaitoa tai tarjotulla palkalla ei tule toimeen. Sitten on muitakin elämäntilanteeseen liittyviä syitä, jotka estävät palkkatyön vastaanottamisen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Matalapalkkatyöt ovat kalliita yhteiskunnalle koska niillä ei pysty elämään kalliissa Suomessa. Aivan järjetöntä haalia vielä lisää valtion elätettäviä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset