Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Voiko kaveriin luottaa?

USA vetää joukkonsa Syyriasta. Trump toteuttaa taas vaalilupauksensa. Putin on tyytyväinen. Kohta kuullaan varmaan myös Turkin ja Iranin presidenttien olevan samaa mieltä. Selkeimmin tyytyväisyytensä on jo ilmaissut Turkin Qatarissa vieraileva puolustusministeri, joka lupaa haudata Syyrian kurdijoukot juoksuhautoihinsa, kunhan amerikkalaiset eivät ole tiellä.

 

Trumpin kannalta tärkeintä on, että hänen kannattajansa ovat saaneet positiivisen viestin, kun presidentti näyttäisi muuten olevan yhä pahemmassa pulassa. Vetäytyminen vei ainakin hetkeksi huomion pois muista murheista. Saa nähdä siirretäänkö joukot Syyriasta Meksikon rajaa turvaamaan sieltä kohdistuvan uhan torjumiseksi.

 

Vakavasti ottaen Trumpin äkkinäinen toimi pistää kysymään onko USA luotettava liittolainen, vai onko se valmis jättämään kaverinsa susille. Näin ainakin Trumpin ollessa vallassa. Uskonpa, että tämä pohdituttaa monissa pääkaupungeissa myös meillä täällä Euroopassa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

On se paha paha paha tuo Yhdysvallat.

Tekivätpä niin tai näin, Suomen vakiokitisijät havahtuvat aina horroksestaan.

Trump ei ole USA.

Voihan sitä toki Syyriaan lähettää ne maailmankuulut EU: n valiodivosjoonat - toki myt Britannia tässä poislukien.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Trump ei tosiaankaan ole USA, mutta hän on ainakin tämän kauden kyseisen maan presidentti. Ehkäpä kongressi ja Pentagon saavat hänet ruotuun. Silti nyt on ongelma, joka on syntynyt Trumpin puheista jo aiemmin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tekivätpä niin tai näin, Suomen vakiokitisijät havahtuvat aina horroksestaan."

"Niin" -tapauksessa olevat kitisijät eivät ole niitä samoja kuin "näin" -tapauksessa olevat kitisijät.

Ne, jotka nyt ovat pöyristyneitä Trumpin harkitsemattomasta vetäytymisestä Syyriassa jättäen alueen Venäjän huomaan, ovat kyllä johdonmukaisesti olleet niitä, jotka ovat pitäneet suotavana USA:n osallistumista konfliktien kulkuun niin Syyriassa kuin muissakn vastaavissa paikoissa maailmalla.

Käyttäjän EeroKilpinen kuva
Eero Kilpinen

Trump ei saanut muurille rahoitusta, joten Syyriasta vetäytyminen saattoi olla hyvä näpäytys kotirintaman politiikoille. Toisaalta myös Saudi-Arabialla on huomattavia rahoitusvaikeuksia, eikä sotiminen Jemenissä näytä saavuttavan mitään tyydyttävää tulosta. Ehkä Lähi-idän maat voivat jatkossa suunnata kulutustaan rakentamiseen tuhoamisen sijaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset