Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Touko Aalto ja natsit

Menneestä itsenäisyyspäivästä näyttää jäävän historiaan natsien marssi ja Touko Aallon töniminen. Sanoisin, että masentavaa.

Syitä Aallon tönimiseen en lähde arvailemaan, sillä se ei ole oleellista. Se kuitenkin on selvää, että itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on vihon viimeinen paikka välien selvittelyyn.

Natsiliput kulkueen kärjessä olivat sopimattomia mutta eivät laittomia. Poliisi saattoi tahtomattaan tehdä natseille palveluksen ottaessaan liput haltuunsa. Tuskinpa natsiliput olisivat saaneet kalliolaisia käymään natsien kimppuun, siihen he ovat liian fiksuja. Halveksuntaa varmaan olisi osoitettu. Nyt natsit saivat enemmän mainosta kuin ovat kuunaan toivoneet. Pidän silti peukkuja poliiseille, jos lippujupakka menee oikeuteen.

Meitä on moneksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikäli Hakkarainen olisi töninyt linnanjuhlissa niin lööpit kiljuisivat siitä vielä ensivuonnakin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hevosmies news agencyn mukaan syyt ovat ns. yksityishenkkohtintiimit ja niin muodoin eivät kuulu kellekään. Syyt eivät kuulemma myöskään jakaudu yksipuolisesti sysille jos ei sepillekään eikä senkään selvitteleminen tietty kuulu kenellekään, ei ainakaan medialle joka ei ole sellaisista ollut koskaan kiinnostunut. Paitsi joskus jos on ollut sopivia maalitettavia joiden yksityiselmää on nähty tarpeelliseksi ruotia yhteiskunnallisesti relevanteista näkökulmista. Joka tapauksessa tuollaisten mahdollisesti jopa epäpoliittisten henkilösuhdekuvioiden selvittelyt tönimisineen tulisi tehdä jossain muualla kuin koko kansan olohuoneisiin välitettävässä koko kansan juhlahuoneistossa kansakunnan pyhimmän juhlan aikana. Usarin Puheenvuorokin on sellaiseen sopivampi foorumi kuin Linna, ja keltainen lehdistöhän on jo valottanut asiasta eräitä valikoituja spekulatiivisia puolia. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265410-m...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #6

Hevosmiehetkin voivat olla oikeassa...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

"Hevoshenkilöiden uutistoimiston mukaan tosin hra Mäkinen saattoi reagoida ehkäpä vain ymmärrettävän mustasukkaisesti, kun kuuluisa häntäheikki Aalto oli heti oman kumppaninsa poistuttua hetkeksi takahuoneeseen (HS) lähestynyt Mäkisen puolisoa 'vanhana työkaverina'. Lasi pari skumppaa herättää monissakin vastustamattoman skumppaninvaihtovimman, ja heti kun silmä välttää yritetään iskeä joku lähistön mukiinmenevänäköinen... ;)"

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #10

Hevosmiehillä on niin mielenkiintoisia teorioita, että niistä on syytä vaieta.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tönimien linnanjuhlissa on par excellence loukkaus juhlien isäntää eli tasavallan presidenttiä kohtaan, onneksi tyyppi heitettiin ulos.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Presidentin kanslian mukaan näin:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005924824.html

Onko sinulla joku syy kertoa muunneltua totuutta tässä asiassa. Ja Elkama peukuttaa...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Supisuomalaista kännipäistä örvellystä, joka pitäisi jättää linnanjuhlien ulkopuolelle, jos sinnekään.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Häiriö faktantarkistuksessa.

Toisaalta haitanneeko tuo... onhan Immonen natsi ja persu.

Kunhan muistaa vaatia vastapuolelta, että faktat on kunnossa

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ainoastaan perussuomalaisia halutaan mediassa tölviä jos joku edustaja tai varavaltuutettu töppää, muiden puolueiden töpeksimiset lakaistaan maton alle ja ollaan hiljaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

No on, mikäli häirikkö olisi ollut Hakkarainen niin puolue olisi mainittu ensimmäisenä ja toisena ja asia olisi ollut lööpeissä ensivuoteen, some olisi täynnä persuvitsejä ja Halla-ahoa olisi kuulusteltu julkisuudessa jo moneen kertaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Tässä ei ollut kyse poliitikon tekemästä örvellyksestä eikä edes kutsuvieraan sellaisesta, vaan avecista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #18

Höpö höpö Kuikka, perussuomalaisen ei saa olla edes samassa kuvassa kuin törttöilijä kun sataa kuraa niskaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

No joo, Immonen poseerasi veljellisesti natsien kanssa Schaumannin haudalla. Muita ei ollut läsnä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

16 Kyllä tässä on laajalti huomiotu että Aaltoa tuuppinut oli päämisterin entisen avusjan aviomies ja että avustaja on siirtymässä korkealle paikalle Altiaan. Kepumeininkiä.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Jos kuitenkin Panimoliittoon.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #24

Mistähän puolueeesta se pääministeri oikein on, ööö emmää vaan tiiä, mää oon vaan Makkonen.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>.....Nyt natsit saivat enemmän mainosta kuin ovat kuunaan toivoneet. ....

ooo

Juuri niin.
Näissä tilanteissa nykytiedotusvälineet meneväet retkuun jatkuvasti.
Asiat joko suurenevat kohtuuttomasti tai kääntyvät päinvastaisiksi mitä on tarkoitettu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#15:
Kun pirua kylliksi kutsuu, niin piru lopulta tulee. Ja näin taitaa olla niiden natsienkin kanssa. Paljon heitä ei ole ja tuskinpa koskaan tulee täällä olemaankaan, mutta se kourallinen täyttää tärkeää tehtävää. He ovat se hyvä vihollinen, jonka avulla toimittajat saavat vähällä vaivalla palstansa täytettyä, poliitikot aiheet paatoksellisiin puheisiinsa ja muut siiten muuten vain perusteen pöyristellä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Joo, noinhan se on, mutta eikö siinä ole vaarallista se että suuri osa kansasta on aika kritiikitöntä ja väärä tieto uppoaa tai ainakin muodostuu vääriä mielikuvia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #26

#26:
Kyllä minä luottaisin kansaan hiukan enemmän. Elävässä elämässä tapaa harkitsevampaa porukkaa kuin kommenttipalstoilla. Väärän tiedon ja väärien mielikuvien riski on tietysti todellinen, mutta se koskee kaikkea tiedonvälitystä ja silloin, kun viestit tulevat hakaristilippujen alta, niitä osataan lukea paljon kriittisemmällä silmällä kuin esimerkiksi valtamedian viestintää.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Linen niitä harvoja, joita vastaan on pidetty persoonakohtainen mielenosoitus Eiran sairaalan edustalla johtuen siitä, että toimin aikanaan skientologien uhrien auttamiseksi raastuvanoikeuteen saakka.

Skientologit kuitenkin kyllästyivät parikymmentä minuttia tihkusateessa seistyään, kun kukaan ei kiinnostunut mielenilmaisusta pätkääkään. Minä vilkutin heille Eiran sairaalan ikkunasta.

Näin olisi pitänyt suhtautua myös natsimielenosoitukseen.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#22

Luonnon kylmä vesisuihku on paras tunteiden hillitsijä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#22:
Tähän ei voi sanoa muuta kuin: Bravo!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Otsikossa puhuttiin myös natseista, joiden niin ikään törkeä käytös häpäisi itsenäisyyspäiväämme. Natsi-Saksan valtiolipun kantaminen pohjoismaisen demokratian suurimpana juhlapäivänä on melkein kuin Stalinin ja Hitlerin Molotov-Ribbentropin ja YYA-sopimuksen hyväksumistä jälkikäteen, eli pahempaa kuin mitä Aalto ja Mäkinen ovat puuhastelleet julkisuudessa viime kuukausina.

Haittasymbolien kuten natsilippujen tunnustuksellinen käyttö on paikallaan kieltää ainakin kohtuullisen selkeästi yksilöiden. Kielletään siis esimerkiksi tunnetusti laajamittaiseen ihmisyydenvastaiseen toimintaan raa'an väkivaltaisesti siviileihin kohdistuen osallistuneiden ääriainesten aatteen ja toiminnan hyväksyntään tähtäävän lietsonnan provosointiin käytettävät
- natsiliput
- kommunistiliput
- islamistiliput
- anarkistiliput
- putinistiliput
- ym. kiistattomat pahuudenilmentymäsymbolit.
- Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265442-h...

Presidentinlinnassa ja maailman onnellisimman maan puolustusvoimien paraatissa nähdään joka itsenäisyyspaivä hakaristisymboleita ja hakaristilippuja. Ne eivät ole haittalippuja, vaikka niitä käytetään selkeästi tunnustuksellisessa mielessä eli osana kansanvaltaisen ja ihmisarvoa kunnioittavan yhteiskunnallisen järjestelmämme perinteistä heraldista ilmiasua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Suomella on YK-sopimuksen nojalla velvollisuus kieltää organisoitu rasistinen toiminta sekä tuomita sellaiseen osallistumisesta. Myös Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ja Euroopan unionin perusoikeuskirja korostavat, ettei sanan- tai kokoontumisvapaus koske rasistisia liikkeitä. Onhan niissä kyse toiminnasta, jolla yritetään poistaa toisten oletettujen ihmisryhmien perusoikeuksia, eli omien oikeuksien väärinkäytöstä.

Yksikään lapsi ei synny rasistiksi. Ihmisvihamielisyys opitaan. Siitä on mahdollista oppia myös pois, ja parasta on, jos sitä ei koskaan opita. Siksi koulutuksen tasa-arvoon pitää panostaa, ei leikata siitä. Siksi tarvitaan lisää ennaltaehkäiseviä palveluita nuorille ja syrjäytyneiden nostamista takaisin yhteiskuntaan. Siksi tarvitaan tasaisemmin jakautuvaa työtä yhä useammalle - ei jatkuvaa kurjistamispolitiikkaa. Ja siksi demokratia pitää uudistaa osallistuvaksi, suoremmaksi ja avoimemmaksi - jotta kukaan ei joutuisi kokemaan, ettei ole osa yhteiskuntaa.

Ei lannistuta. Puhutaan ja tehdään töitä rakkauden ja kaikista huolehtimisen puolesta, ihmisvihamielisyyttä vastaan, joka päivä. Hiljainen rasismin hyväksyntä mahdollistaa vihan. Lopetetaan hiljaisuus ja uskalletaan sanoa, etteivät natsismi ja rasismi kuulu meidän Suomeemme.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Touko veti pisteet kotiin rauhallisella ja fiksulla suhtautumisellaan välikohtaukseen. Tönijä oli idiootti, mutta oli hänessäkin sen verran miestä, että kehtasi soittaa Aallolle ja pyytää anteeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset