Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Puretaan pahaa mieltä, mutta väärään kohteeseen

Tuskinpa julkissektorin naisia lakko juuri lämmittää, kohdekin lapset vanhukset ja julkisia käyttävät ontuu. Jos tässä puretaan pahaa mieltä lomarahoista ja naisten kohtelusta työmarkkinoilla, niin oikeampi kohde normikansalaisen sijaan olisivat Riku Aalto ja Turja Lehtonen, joilta ei solidaarisuutta naisille riittänyt. Solidaarisuus työmarkkinoilla, kun käytäntöön mennään ei ole laji, jossa SAK:n miesvaltaiset liitot ovat erityisesti kunnostautuneet.

 

Lakko on poliittinen, puoluepoliittiseksi sitä voi kutsua ihan hyvällä syyllä. Henkilökohtaisten perustein irtisanominen kymmenen hengen yrityksissä koskee harvaa kuntaomisteista työpaikkaa. Yksityispuolella sellaisia on enemmän.

 

Vielä vähemmän kymmenen hengen ja alle yrityksiä on vaneriteollisuudessa ja sahoilla, jotka Teollisuusliitto on pistämässä lakkoon. Poliittisilla lakoilla taistellaan vallasta työmarkkinalainsäädännön ja pitkälti myös sosiaalilainsäädännön osalta. Kumpi päättää tosiasiallisesti päättää eduskunta vai teollisuusliitto?

 

Demarien varapuheenjohtaja toivoo punavihreää hallitusta. Vihreille ihan vihjeeksi, tuollaisessa hallituksessa ajatukset kansalaispalkasta voi unohtaa. Sellainen hallitus sementoisi tulosidonnaisen sosiaaliturvan. https://www.verkkouutiset.fi/sanna-marin-demokraatille-porvarivalta-pois...

 

Loppujen lopuksi suurimman laskun, tästä poliittisesta pelistä työmarkkinoilla sen jatkuessa vähävaraisimmat kansalaiset, jotka ovat riippuvaisia tavalla tai toisella yhteiskunnan tarjoamista palveluista ja tulonsiirroista. Erityisen kallista on vientiyrityksissä lakkoilu, tavallisen ihmisen tasolla nämä julkisen sektorin lakkotoimet tuntuvat suoremmin.

 

Toivottavasti käsien ja kasvojenpesuvesi löytyy.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tuli sääli meitä naisia taas jälleen kerran, kun astuttiin pahaan miinaan aloittamalla lakot kohdistamalla ne juuri lapsiin ja vanhuksiin. Eikö juuri meillä naisilla pitäisi olla sen verran enemmän tunneälyä ja herkkää vaistoa välttää isoisten Ay-pomojen päättämän aloituksen näin herkästä kohteesta?

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Julkisen sektorin väki ruikuttaa aina, miten heillä on pienet palkat, mutta annas olla, kun ollaan heittämässä kylmää vettä vielä heitäkin vähempiosaisten niskaan, niin kukapa onkaan ensimmäisenä rivissä - juri nämä ihmiset, joiden pitäisi huolehtia näistä vähäosaista. Ei ole ihme, että julkinen sektori ei toimi, jos sen työntekijöillä ei ole tuon enempää harkintakykyä ja älliä päässään. Kelle te luulette kiusaa tekevänne? Nii`in, itsellenne lähinnä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaksi ylläolevaa kommenttia, 1 ja 2, kertoo sen mikä yleisesti on tiedossa "Nainen on toiselle naiselle susi"

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Odotinkin jo, että missä vaiheessa tulee tämän laatuinen kommentti ensimmäistä kertaa.... Nyt puhutaan reiluudesta ja tunneälystä, ei varsinaisesti sukupuolesta. EN olisi odottanut kuitenkaan naisilta aloitusta tähän lakkohulluuteen.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Tarkoitatako sinä Arto, että naisen tulisi aina ja kaikessa peesata toista naista, vaikka tämän mielipiteet ja teot olisivat täysin P````tä. Meinaatko, ettei naisella saisi olla itsenäisiä ajatuksia. Voi pyhä tavaton. Minä ainakin olen tähän asti pitänyt itseäni naisena, mutta ajatellut silti omilla aivoillani. Se, että olen usein naisellista hapatusta vastaan, ei merkitse mitään muuta kuin sitä, että minä ajattelen eri tavalla ja uskallan sanoa sen ääneen.
Ja, tässä asiassa olen kyllä järjen, enkä naisten puolella.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nykynaiset ajattelevat omilla aivoillaan ja ovat itsenäisiä ajatteklijoita, toisin kuin menneinä aikoina ja siksi he juuri ovat lakossa, puolustamassa omia oikeuksiaan, jota kukaan muu ei heidän puolestaan tee ellei he itse.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #16

On se vaan jännää, että naiset kailottavat joka-asiassa tasa-arvon perään, mutta annas olla, kun etuja kalastellaan, niin silloin ajetaan naisten asiaa. Eikö silloin pitäisi ajaa ihmisten (työntekijöiden yeleensä) asiaa? Nimenomaa kaikkien ihmisten asiaa. Nythän näissä matalapalkka-ammateisskin on jo suuri osa miehiä ja päin vastoin, naisia on siellä, missä ansaitaan paremmin, jos kohta tämäkään ei tunnu naisille riittävän.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Tuskinpa julkissektorin naisia lakko juuri lämmittää, kohdekin lapset vanhukset ja julkisia käyttävät ontuu°

Hallituksen politiikka ja leikkaukset ovat kohdistuneet juurikin naisvaltaisiin aloihin ja kurjistanut karkealla tavalla pienituloisten eläkeläisten elämää.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen kuitenkin ymmärtänyt lakon koskevan nimenomaan yksityisten pienten yritysten vapaata sopimista, joka on monissa muissakin maissa todettu hyväksi käytännössä ja helpottavan työllisyyttä. Tämä lakko ratsastaa nyt ihan väärillä hevosilla?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Palkkatasosta näkyy olevan kyse niin lapsiasiavaltuutettu Kurttilan (SDP)

https://twitter.com/TuomasKurttila/status/10539679...

kuin demarinaistenkin kannanotoissa.

JHL:n ilmoitus irtisanomislakia vastustavasta lakosta nosti hälyn, joka osoittaa Demarinaisten mukaan naisvaltaisten alojen yhteiskunnallisen merkityksen. Arvostus ei Demarinaisten mukaan kuitenkaan näy rahassa

https://demokraatti.fi/eiko-naisilla-ole-oikeutta-...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Se on jotenkin outoa, ettei nähdä metsää puilta. Sosialistihörhöt hörisevät 3000000 pärstäkertoimen olevan vaarassa alle 10 hengen yrityksissä ? Tyhmääkin tyhmempi yrittäjä vielä palkkaa lisää väkeä , kun jo entisestäkinpitäisi pästä eroon. Tuo mahdollisuus joutua erotetuksi koskee tosiasiassa vain muutaamaa tuhatta kusi päätä, jotka todellisuudessa ansaitsevatkin tulla erotetuksi ihan vain työilmapiirin vuoksi.

Kannattaa kepulasiten ja kokoomuksen tarkoin harkita lähteäkö kommunistien kelkkaan Rinteen kyytiin. Haalitkoon laarin pohjimmaisia vasemmalta laidalta, ainahan voitte pyytää Venezuelan Madurolta konsultaatiota tilanteen ryssimiseksi.

Ennen vaaleja Sipilä voisi yllättää palkansaajat ylimääräisellä joululahjalla, ay-maksut maksetaan työntekijälle palkan lisänä, jolloin voi vapaasti valita sijoitukohteen pubi, liitto,määräaikaistili vai mikä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Veikko "Tuo mahdollisuus joutua erotetuksi koskee tosiasiassa vain muutamaa tuhatta kusi päätä, jotka todellisuudessa ansaitsevatkin tulla erotetuksi ihan vain työilmapiirin vuoksi."

Ehkä tuo oli vähän rumasti sanottu, mutta jos yrittäjä joutuu kustannussyistä lopettamaan jo muutenkin tiukoilla olevan pienyrityksensä, niin ilman muuta on järkevää aloittaa se niistä, joille työ ei maistu, eikä aikatauluista välitetä tuon taivaallista.

Tuskin kukaan yrittäjä edes erottaisi ketään ilman muiden työntekijöidensä hyväksyntää? Tässä on kyse myöskin niiden muutamien työntekijöiden jaksamisesta, jotka joutuvat paikkailemaan tämän yhden laiskan työntekijän työt.

Eikö ole työttömien runsaan määrän huomioonottaminen myöskin siinä mielessä parempi, että työnantaja voi saada tilalle paremman työmoraalin omaavan ihmisen? Ja tämä sopimuksista ja aikatauluista piittaamaton työntekijä voi viettää omaa vapaa-aikaansa edelleen rauhassa?

Luulenpa edelleen, että kohta myös muiden silmät aukeavat, että mikä tässä poliittisessa lakossa on se olennainen asia? Tietty Rinteen puffaaminen vallankahvaan, kunhan päästään äänestyskoppeihin ensi keväänä. Luoja meitä sitten armahtakoon:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Sen verran vielä, että nyt näkyy olevan pinnalla tämä selitys, ettei olisi enää tasa-arvoa pienten-ja suurten yritysten välillä. Eihän nykysysteemissä muutenkaan ole ollut tasa-arvoa.

Pienet yritykset kärsivät jo yhdenkin huonon työntekijän tähden ja suurissa taas nekin sulautuvat joukkoon lähes huomaamatta, tai ainakin voidaan siirtää takahuonehommiin. Pienillä ei sellaiseen ole varaa, jos ei edes sitä takahuonetta ole.

Pieniä yrityksiä taitaa olla eniten juuri maaseudulla, jossa myöskin työttömiä on eniten. Heidän asemaansa tämä helpottaisi kaikkein eniten, kun yrittäjät voisivat ottaa enemmän riskejä työllistää ihmisiä enemmän.

Vaikea ymmärtää muutenkaan tätä epätasa-arvoisuuden hokemista - elämä ei nyt ole kovin tasa-arvoista, kun jo ihmisten geenit, koulutus ja koko kasvuympäristö vaihtelevat niin kovin paljon. Aloitetaan niiden korjaamisesta nyt aluksi, vaikka se vaikeaa onkin.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Aika pönttö on yrittäjä, jolle ei riitä työntekijän nykyinen puolen vuoden koeaika havainnointiin, onko värväys hyvä tai huono.

Syyt, joilla jo nykyään voi työntekijän erottaa, ovat käytettävissä voimassaolevan lain puitteissa.

Työvoimapula uhkaisi näitä pieniä yrityksiä Pipilän tulevaisuusvisiossa, kuka ehdoin tahdoin työskentelisi niinkin epävarmassa työsuhteessa.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Tämä tosiaan pitää paikkansa, mutta kyllähän me kaikki, paitsi tietty nämä vasemman puolen kannattajat, ymmärrämme, että ei tässä oikeasti ole kyse tästä irtisanomissuojasta, vaan Rinteen Antin pääministeriydestä ja sitä taustaa vasten koko tämä homma tuntuukin niin iljettävältä. Se on suorastaan kuvottavaa. Eletään 2000-lukua ja joku puoluejohtajatason tyyppi alentuu käyttämään hyväkseen niitä kaikista heikommassa asemassa olevia ihmisiä, joilta viime vuosikymmeninä on eniten riistetty ja kailottaa samaan aikaan suureen ääneen, että "ollaan tässä pienimpien ja heikoimpien asialla".
Voi pyhä yksinkertaisuus. Miten ihmeen tyhminä tämä ihminen meitä pitääkään tai tämän ihmisen tukijoukot tietty. Ehkä se uppoaa joihinkin pinttyneisiin punikkeihin, mutte ei luulisi enää normaalin ihmisen tuohon halpaan menevän.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Irma, kirjoittamasi kommentti on täyttä soopaa, jos kuvittelet ja uskot että ay-väki on jonkun puolueen tai yksittäisen politiikon johdateltavissa, sinua on rankemman jälkeen harhaan ja nuo harhaan sinua johtaneet nauravat kyllä makeasti selkäsi takana.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #17

Eihän tässä kukaan ole Ay-liikettä johdatelemassa, vaan se on johdattelemassa äänestäjiä toimimaan maan hallitusta vastaan ja petaamassa ääniä Rinteen puljulle. Jos kerran alat aukomaan päätäsi, niin oettele ensin lukemaan, äläkä käännä asiota päälaelleen. Siitäkään huolimatta, että vasemmalta sitä voi hyvin odottaa. Väittäähän Rinnekin oevansa heikompiosaisten asialla, vaikka se on pahin puhallus miesmuistiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Laillisilla lakoilla ssa vastustaa asioita, kyse on lain suomasta oikeudesta.

Turha itkeä joka blogissa selvää asiaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Työntekijä piti Roosa-nauhaa työasussaan - sai potkut

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005872203.html

Eihän se irtisanominen kauhean vaikeaa ole nytkään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset