Puretaan pahaa mieltä, mutta väärään kohteeseen

Tuskinpa julkissektorin naisia lakko juuri lämmittää, kohdekin lapset vanhukset ja julkisia käyttävät ontuu. Jos tässä puretaan pahaa mieltä lomarahoista ja naisten kohtelusta työmarkkinoilla, niin oikeampi kohde normikansalaisen sijaan olisivat Riku Aalto ja Turja Lehtonen, joilta ei solidaarisuutta naisille riittänyt. Solidaarisuus työmarkkinoilla, kun käytäntöön mennään ei ole laji, jossa SAK:n miesvaltaiset liitot ovat erityisesti kunnostautuneet.

 

Lakko on poliittinen, puoluepoliittiseksi sitä voi kutsua ihan hyvällä syyllä. Henkilökohtaisten perustein irtisanominen kymmenen hengen yrityksissä koskee harvaa kuntaomisteista työpaikkaa. Yksityispuolella sellaisia on enemmän.

 

Vielä vähemmän kymmenen hengen ja alle yrityksiä on vaneriteollisuudessa ja sahoilla, jotka Teollisuusliitto on pistämässä lakkoon. Poliittisilla lakoilla taistellaan vallasta työmarkkinalainsäädännön ja pitkälti myös sosiaalilainsäädännön osalta. Kumpi päättää tosiasiallisesti päättää eduskunta vai teollisuusliitto?

 

Demarien varapuheenjohtaja toivoo punavihreää hallitusta. Vihreille ihan vihjeeksi, tuollaisessa hallituksessa ajatukset kansalaispalkasta voi unohtaa. Sellainen hallitus sementoisi tulosidonnaisen sosiaaliturvan. https://www.verkkouutiset.fi/sanna-marin-demokraatille-porvarivalta-pois…

 

Loppujen lopuksi suurimman laskun, tästä poliittisesta pelistä työmarkkinoilla sen jatkuessa vähävaraisimmat kansalaiset, jotka ovat riippuvaisia tavalla tai toisella yhteiskunnan tarjoamista palveluista ja tulonsiirroista. Erityisen kallista on vientiyrityksissä lakkoilu, tavallisen ihmisen tasolla nämä julkisen sektorin lakkotoimet tuntuvat suoremmin.

 

Toivottavasti käsien ja kasvojenpesuvesi löytyy.

 

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu