Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Toistaiseksi ratkaisematon

Ennen kuin Ruotsin vaalien postiäänet on laskettu, on vaikeaa arvioida kumpi blokki vallan saa tai loppuuko blokkipolitiikka. Suomalaiseen politiikkaan Ruotsin vaaleilla ei liene suurta vaikutusta, sillä meidän tilanteemme tai puolueemme eivät ole ihan yks yhteen Ruotsin kanssa.

 

Ruotsin demarit ja kokoomus hävisivät, Syyksi tarjoan flirttailua ruotsidemokraattien kanssa, joka on helpottanut kyseisen ryhmän kasvua.

 

On mielenkiintoista nähdä, pysyykö porvariblokki kasassa. Blokin pikku puolueissa saattaa olla halua haastaa kokoomuksen Kristerssonin pääministeriä valittaessa.

 

Blokkipolitiikan loppu saattaa nyt olla edessä, jos demarit joutuvat ja onnistuvat houkuttelemaan keskustan tuekseen.

 

Nyt tilanne näyttää ratkaisemattomalta.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Postiäänien määrä on lopultakin sen verran alhainen, ettei ne muuta yleiskuvaa, mutta ne voivat näin tiukassa tilanteessa ehkä vaikuttaa siihen kumpi blokki on suurempi - mutta silloin vaadittaisiin sitä, että porvarit saisivat ehdottoman enemmistön noista äänistä, mikä on epätodennäköistä.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tuskin postiäänet ruotsidemokraattien asemaan vaikuttaa, mutta mahdollisesti blokkien järjestykseen vahvistamalla porvarillisen vähemmistöhallituksen todennäköisyyttä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset