Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Soinista tasa-arvon uhri?

Neljä oppositiopuoluetta esittää epäluottamuslausetta ulkoministeri Soinille. Ulkoministerille esitetty epäluottamuslause liittyy naisten asemaan erityisesti aborttioikeuteen. Epäluottamuslauseen läpimeno asemoisi Suomen, yleisen mielipiteen kartalla, johtavaksi liberaalimaaksi Ruotsin mahdollisen lankeemuksen jälkeen.

 

Soinin puolustus on mielipiteenvapaus ja se, että hän harjoittaa sitä maamme ulkopoliittisista periaatteista poiketessaan vapaa-ajalla. Moitteita on tullut jo korkeiltakin tahoilta, mutta eivät ne ole läpäisseet ulkoministeri paksua nahkaa.

 

Opposition välikysymys on hyvin ajassa metoo ym. ympäristössä. Se voi hyvinkin heijastella muutosta. Edes populistieliitti ei ole enää arvostelulta turvassa.

 

Itse en oikein usko ajan olen vielä kypsän sille, että eduskunta Soinin erottaisi. Soinin erottamisesta syntyisi vähintään pieni kriisi hallituspuolueiden kesken. Ehkä se hyödyttäisi lähinnä sinisiä luomaan itselleen lopultakin profiilin, johon osan arvokonservatiiveista olisi helppo samaistua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

ei sitä eroiteta. Tämä on vaan Sipilän ja Orpon junailema näpäytys Timolle. pistetään ns. ruotuun

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sipilä ja Orpo ohjailevat Vihreitä sun muita oppositiossa.... no se olisi jo aidosti huolestuttavaa :D

Tuskin kepu/kok Soinia lähtevät poistamaan ellei heillä ole tarjottavana jotain todella houkuttelevaa Soinille. He tarvitsevat sinisiä vielä vähän aikaa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Soini ei missään mielessä tule olemaan uhri. Soini voittaa aina. Hän on kuin kissa, joka putoaa aina jaloilleen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Soinin puolustus on mielipiteenvapaus ja se, että hän harjoittaa sitä maamme ulkopoliittisista periaatteista poiketessaan vapaa-ajalla."

Tuskinpa kukaan on Soinin mielipiteen vapauttta kyseenalaistanut. Tasa-arvoa kannattavat vain ovat tehneet johtopäätöksensä hänen mielipiteestään. Olipa se lausuttu vaikkapa vapaa-ajallakin, hän kuitenkin lienee samaa mieltä myös viranhoidossa ollessaan.

Soini voi joutua tasa-arvon uhriksi, koska naisten tasa-arvo olisi joutunut Soinin uhriksi, jos hän saisi päättää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset