Yle ja helle avittivat Kepua?

Keskustan nousu Ylen viimeisessä mielipidetutkimuksessa hiukan ihmetyttää. Selityksenä on tarjottu vanhemman väen lisääntynyttä kannatusta. Tässä voi olla perääkin. Yle julkaisi ”koko Suomi asuttuna”- tutkimuksensa mittausten aikana auringon polttaessa satoa pilalle.  Maalta muuttanut vanhempi väki osoitti solidaarisuutta. Muuta syytä Keskustan nousuun on vaikea löytää, ehkä Väyrysen puolue sekoilut olisivat osa kannatuksen paluuta.

 

Toisen perinteisen punamultapuolueen demareiden kannatuksen kasvu lienee osittain muiden ansiota. Vihreät ja Vasemmistoliitto vaikuttavat hampaattomilta samoin perussuomalaiset.

 

Sdp:n kannatuksen kasvua selitetään duunareiden paluulla. Paluu on ollut helppo, kun persut ovat hampaattomia ja johtavat toverit pitävät suut soukalla semmoisissa asennekysymyksissä kuin maahanmuutto, joka muutenkin on tällä hetkellä marginaalissa.

 

Ainoa poliittinen avaus, jolla on saattanut olla merkitystä, on tuo Antti Rinteen eläkelupaus, jotta on yleisesti pidetty hölmöläisten hommana.  Näin siksi, että muita avauksia ei juuri ole ollut ja kannatuksen hankinta lupauksilla puree aina osaan porukkaa.

 

Keskustan ja Sdp:n kannatuksen kasvu saattaa ennustaa tulevalla vaalikaudella ”sulle mulle ”-politiikan paluuta. Sellainen politiikka on tie velkaantumiseen. Jos maakuntauudistus jää toteutumatta on jännä nähdä kumpaa kepu syyttää demareita vai kokoomusta. Pelissä voi olla valinnanvapauden lisäksi myös seuraava hallituspohja.

 

 

 

 

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu