Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Davies lähti ja Trump tulee

 

David Davies erosi. Boris Johnsonin eroa odotettaan ja sen seurausvaikutuksena Mayn hallituksen kaatumista. Hallitus tuskin kaatuu ennen kuin Trumpin Britannian vierailu on ohi. Ehkä Nato-kokouskin pitää Mayn hallitusta pystyssä. Uudet vaalit saattavat kuitenkin olla Yhdistyneissä Kuningaskunnissa edessä.

 

Brexit on osoittautunut vaikeaksi. Vaikeana se myös pysyy. Theresa Mayn ehdotus on edelleen ”rusinat pullasta”- tyyppinen. Sitä tuskin unionissa hyväksytään.  Yritys hajottaa unionia neuvottelemalla erikseen eri unionimaiden johtajien kanssa, ei sekään tilannetta juuri paranna., vaan saattaa jopa pahentaa.

 

On varsin mahdollista, että edessä on kova Brexit, jos alkavissa neuvotteluissa erityisesti palveluiden osalta ei edetä. Yksityiskohtia, joista on sovittava, on niitäkin varmasti paljon ja ne voivat olla pirullisia ratkaistavaksi.

 

Saa nähdä maltaako Donald Trump pitää näppinsä erossa Brexitistä, tuskinpa vain. Yhdysvallat ajaa kahdenvälisiä kauppasopimuksia. Ne harvoin ovat mitään win – win- sopimuksia.  USA tulee toimeen ilmankin sopimuksia, mutta Britannia ei.  

 

Viime vuonna Britannia oli Suomen kahdeksanneksi tärkein kauppakumppani ja kauppataseemme sen suhteen oli positiivinen. Britannia on Brexitistä riippumatta ilmoittanut halukkuutensa jatkaa puolustusyhteistyötä. Britannia on tosin Naton jäsen, mutta puolustusyhteistyön jatkaminen otettaan varmasti myönteisesti vastaan ainakin Naton ulkopuolella olevissa Euroopan unionin jäsenmaissa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Brexit on tehty vaikeaksi EUn kiristäessä brittejä. Siihen ei mitään syytä. Britit halusivat eroon massavaelluksesta ja siihen heillä on oikeus. Niin myös Suomella.

EUta ei perustettu maailman sosiaaliluukuksi. Se on päässyt unohtumaan aika monelta kuten se, ettei yhden Merkelin tehtävä ole pakottaa muita järjettömyyksiin. Saksan osalta tehkööt mitä lystää. Hän voi vaikka perustaa Berliiniin ilmasillan tuodakseen miljoonia muuttajia Saksaan.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Yhdistyneet Kuningaskunnat voivat erota, jos haluavat ei sitä kukaan estä. Ainoat asiat, jotka sen tulisi huomioida ovat ne sitoumukset (eläkkeet jne.), jotka se on tehnyt. Ei sitä unioni mitenkään kiristä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

EU ei estä Kuningaskuntaa eroamasta EU:sta. Yllättävää tässä kaikessa on se, että EU:ta vastustavat voimat katysovat EU:n kirid´stävän Britaniaa sillä, ettei salli sen tekevän vapaakauppaa Unionin kanssa eron jälkeen? Herää kysymys, pitääkö EU:ssa olla vapaamatkustajia?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Nyt se tuli, UK:n ulkoministeri Boris Johnsonin ero ilmoitus.

https://www.bbc.com/news/uk-politics-44770847

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset