Davies lähti ja Trump tulee

 

David Davies erosi. Boris Johnsonin eroa odotettaan ja sen seurausvaikutuksena Mayn hallituksen kaatumista. Hallitus tuskin kaatuu ennen kuin Trumpin Britannian vierailu on ohi. Ehkä Nato-kokouskin pitää Mayn hallitusta pystyssä. Uudet vaalit saattavat kuitenkin olla Yhdistyneissä Kuningaskunnissa edessä.

 

Brexit on osoittautunut vaikeaksi. Vaikeana se myös pysyy. Theresa Mayn ehdotus on edelleen ”rusinat pullasta”- tyyppinen. Sitä tuskin unionissa hyväksytään.  Yritys hajottaa unionia neuvottelemalla erikseen eri unionimaiden johtajien kanssa, ei sekään tilannetta juuri paranna., vaan saattaa jopa pahentaa.

 

On varsin mahdollista, että edessä on kova Brexit, jos alkavissa neuvotteluissa erityisesti palveluiden osalta ei edetä. Yksityiskohtia, joista on sovittava, on niitäkin varmasti paljon ja ne voivat olla pirullisia ratkaistavaksi.

 

Saa nähdä maltaako Donald Trump pitää näppinsä erossa Brexitistä, tuskinpa vain. Yhdysvallat ajaa kahdenvälisiä kauppasopimuksia. Ne harvoin ovat mitään win – win- sopimuksia.  USA tulee toimeen ilmankin sopimuksia, mutta Britannia ei.  

 

Viime vuonna Britannia oli Suomen kahdeksanneksi tärkein kauppakumppani ja kauppataseemme sen suhteen oli positiivinen. Britannia on Brexitistä riippumatta ilmoittanut halukkuutensa jatkaa puolustusyhteistyötä. Britannia on tosin Naton jäsen, mutta puolustusyhteistyön jatkaminen otettaan varmasti myönteisesti vastaan ainakin Naton ulkopuolella olevissa Euroopan unionin jäsenmaissa.

 

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu