Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Turvapaikkapolitiikka ja siirtolaispolitiikka ovat eri asioita

Sisäministeri Mykkänen katsoo, että samalla kun Euroopan unionin ulkorajoja olisi tiivistettävä olisi kiintiöpakolaisten määrää nostettava. Eli kaikkein hädänalaimmille pitäisi löytyä tilaa. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005718796.html

 

Rajoja tiivistetään parhaiten setelimuurilla, sellainen meillä on jo Turkin suhteen, kun sille maksetaan luvattomien rajanylitysten estämisestä. Kallista mutta toimivaa. Jos tämä toimintatapa saadaan toimimaan muuallakin Välimeren piirissä, niin ”Festung Europa” on siltä suunnalta valmis. Tosin sen kustantaminen saattaa muodostua ongelmaksi unionin sisällä ja pysyväksi taakaksi suhteessa naapureihin.

 

Mykkäsen tarkoittamat kiintiöpakolaiset olivat ”käsin poimittuja” pakolaisleireiltä, Määrät olisivat sitä luokkaa, että kyseessä olisi lähinnä eurooppalaisten omantunnon rauhoitteleminen.

 

Ministerin ajatukset ovat sellaisia, että niitä voi pitää toteuttamiskelpoisina näissä poliittisissa olosuhteissa. Saa nähdä kehtaavatko Sinisetkään vastustaa.

 

Maasta poistamista odottavien turvapaikanhakijoiden sijoittamista leireihin unionin ulkopuolelle taitavat kannattaa miellä vain perussuomalaiset. Mikä maa tällaisen "palveluksen" eurooppalaisille tekisi ja mihin hintaan? Mieleen tulisi lähinnä Valko-Venäjä, jonka poliittinen asema ja sisäinen järjestys saattasi tällaisten leirien perustamisen sallia.

 

Pakolaiset ovat eri asia kuin siirtolaiset, eli EU:n ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat perheineen. Sellaiset ihmiset, jotka eivät turvapaikkaa olisi edes hakemassa, vaan tulossa täyttämään niitä avoimia työpaikkoja. joihin ei löydy unionin ja sen kumppaneiden alueelta hakijoita. Harkittu siirtolaispolitiikka hyvin toteutettuna ei heikennä kantaväestön työllisyyttä, vaan lisää kilpailukykyä lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä.

 

Unionin yhteisen siirtolaispolitiikka uupuu. Rajojen tiivistäminen on vain vuotavan veneen tilkitsemistä. Suomen tulisi olla aloitteellinen yhteisen siirtolaispolitiikan mahdollistamiseksi. Eurooppalaisen yhdenmukaisen työ- ja oleskelulupajärjestelmän luominen on tarpeen.

 

 Tulisi keskustella lupa kriteereistä kuten ammattitaito ja koulutusvaatimuksista ja siitä voitaisiinko luvat ainakin aluksi sitoa työtä tarjoavaan maahan ja maiden kulloiseenkin työvoiman tarpeeseen.  Muitakin rajoitteita olisi helppo asettaa, esim. kielitaitovaatimus, jonkun unioni kielen osalta olisi jo iso helpotus muukalaiskammoisille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Toni Rintala

"Mykkäsen tarkoittamat kiintiöpakolaiset olivat ”käsin poimittuja” pakolaisleireiltä, Määrät olisivat sitä luokkaa, että kyseessä olisi lähinnä eurooppalaisten omantunnon rauhoitteleminen."

Arpoja myyvät, 1/10 000 arvasta on voittoarpa. Harva on onnekas.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

"Eli kaikkein hädänalaimmille pitäisi löytyä tilaa. "

Pitäisi olla niin että ne auttavat joilla on massia ja kaivavat fyrkat taskustaan. Kullä minäkin kaimykkäsiä osaan leikkiä ja olla hurskasteleva maailmanparantaja mutta velkaa otetaan 3-4 mrd. tänäkin vuonna ja leipäjonot pitenee. Puolet eläkeläisistä on jo toimeentulovaikeuksissa.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Pääministeri Sipilä taisi puhua 2000 kiintiöpakolaisesta nykyisen 750 sijaan, Mykkänen ei tätä tarjousta näytä korottaneen. Luku on niin mitätön, ettei se valtiontaloutta uhkaa ja leipäjonoihin juuri vaikuta. Suurempi uhka meille kaikille on Antti Rinne & kumpp.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Olen samoilla jäljillä tuosta suuremmasta uhasta mutta toisaalta ei huono kokoomus pm ole sen parempi kuin on huono demari pm.

Demarien nousu ei yksin johdu demareista vaan myös kokoomuksesta.
Toki Rinteestä on leipomassa pääministeriä kokoomuksen lisäksi muitakin ei_niinkään_demareita.

Koirakoulutuksessa hyväksi todettu ehdollistaminen toimii politiikassakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset