Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Auttaako näkyvyys?

Sinisten kannatus ei juuri nouse näkyvyydestä huolimatta. Kokoomuksen kannatus ei juuri laske näkyvyydestä huolimatta. Demareiden kannatus näyttää nyt heidän kannaltaan hyvältä ja näkyvyydellä lienee siinä ansionsa. Perussuomalaisista näkyy nykyisin lähinnä Huhtasaari, no niin.

Journalistit uskovat usein ohjailevansa kansan mielipidettä, varmaan se politiikasta vähemmän kiinnostuneiden ja niiden, jotka ottavat politiikan ja poliitikot osan viihdeteollisuutta pitääkin paikansa. Kohujuttuja on ollut, mutta vaikutukset ovat luokkaa olemattomat.

Tämä näkyvyys tuli mieleeni oheisesta uutisesta https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hs-gallup-sdp-yha-suosituin-puolue-sinisten-suosio-matalalla-nakyvyydesta-huolimatta/6912318#gs.ziVkRCQ

Sinisten kannatus on edelleen 1,7 %.  Saa nähdä auttaako julistautuminen uudistusmieliseksi konservatiivipuolueeksi asiaa. Epäilen, sillä meillä on jo sellainen.

Kokoomuksen kannatus on nyt 20,5. Harkimon lähtö ei suuria merkinnyt hän oli tuskin koskaan muuta kuin yksinäinen ratsasta. Kosken esiintyminen ei sekään yllättänyt ainakaan hänen äänestäjiään. Esiintyminen varmasti patoaa virtaa kokoomukseen päin, eipä juuri muuta.

Mikä on nostattanut demareita. Viimeaikaiset politiikan sisältöön liittyvä vaalilupaukset tuskin ovat HS:n viimeiseen mielipidetiedusteluun vaikuttaneet 21.2% johtunee jostain muusta. Demareiden nousu mielipidetutkimusten kärkeen selittynee lähinnä perussuomalaisten kannatuksen laskulla.

Perussuomalaisten kannatus on 7,7%. En usko sen siitä juuri nouseva ilman yllättävää pakolaistulvaa. En usko sen laskevankaan gradun tähden.

Keskustan kannatus seisoo 15,7 prosentissa. Auttaako puoluekokous, saa nähdä. Ainakaan mitään kovin kiinnostavaa ei ulkopuolisen silmiin ole vielä puoluekokousvalmisteluista sattunut. Tuolla luvulla pääministerin paikka menee.

Vihreiden 14,2 % on sekin vaikeasti selitettävissä.

Rkp: n ja KD: n kannatukset ovat niin vakiintuneita, että moisen luvut houkuttelevat jo sinisiäkin tavoittelemaan niitä.  No täyte puolueita hallituksiin usein tarvitaan. Rkp nyt 4.4% ja Kd 3,8%.

Ryhmään muut, joka sisältänee, Harkimon liikkeestä kommunisteihin ulottuvan joukon, kannatus oli 2,1%

Täyttyy sanoa, etteivät poliittiset mannerlaatat pieninistä liiku. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pieni tarkennus blogisi lukuihin. Keskustan kannatus gallupissa oli 15,7%. Ei siis 17%.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Siniset ovat puolue jota kukaan ei ole vielä missään vaaleissa äänestänyt. Sillä ei ole oikein minkäänlaista profiilia, niinpä ei tarvitse ihmetellä alhaisia kannatuslukuja.

Slogan "uudistusmielinen konservatiivipuolue" kuulostaa tavan tallaajan korvissa eliitin horinalta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän Kirsiomp kuva

Näkyvyydestä tuli mieleeni - ja hieman paha sanoakin - mutta Sinisten logossa on jotakin samaa kuin alla olevalta sivustolta löytyvässä logossa, jossa on "vinokkaat" S-kirjaimet vierekkäin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/SS

Hyvä, että Sinisten logossa ei ole kahta "S"-merkkiä rinnakkain... Ovatkohan he itse huomanneet tämän samankaltaisuuden...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset