Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Harkimo meni ja Turunen tuli

Kokoomuksen eduskuntaryhmän ovi käy tiuhaan.  Lähtijöitä Harkimon tapaan tuskin on enempää, mutta tulijoita Turusen tapaan saattaa olla enemmänkin. Harkimon lähdöllä voi olla yksilöön liittyviä syitä ja moni näkee Turusen tulolle ajankohtaan liittyviä syitä.

 

Saako kokoomus lisää kansanedustajia sinisistä? Perussuomalaisten listoilta valituista puolue on saanut jo kaksi.  Loppujen lopuksi useimmat sinisistä kansanedustajista vaikuttavat sellaisilta, joiden poliittisia ajatuksia kokoomuksen joukoista löytyy sellaisenaan jo nyt.

 

Harkimon lähdön yhteydessä syynä on viitattu siihen, että mies ei olisi joukkuepelaaja. Voi olla niinkin, mutta itse epäilen, että kyse oli tottumattomuudesta politiikan tekemisen. Politiikka on kompromissien tekoa. Henkilötasolla se on usein ruhonleikkausta muistuttavaa. Kiire ja liika suulaus ei ole hyvästä. Yleensä eteneminen vaati, että henkilö koetaan kilpailijoittensa joukossa pienimmäksi mahdolliseksi uhkaksi.

 

Harkimo ja Turunen taitavat tulla kovin erilaisista kuplista, joita kokoomuksessa on. Harkimon on julkisuudessa ylivoimaisesti näkyvämpi kupla, mutta Turusen kupla paljon suurempi.

 

Hajoaako hallitus? Voi olla, jos sinisten joukot hajoavat entisestään. Kokoomus on avosylin ottamassa vastaan ja niin taitaa olla keskustakin. Turuseen hallitus ei kaadu. Paljon riippuu siitä jaksavatko nykyiset siniset kansanedustajat uhrautua vaaleja ajatellen ministeriensä puolesta. He hallituksen kohtalon ratkaisevat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset