Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Miten Suomi voisi hyötyä onnellisimman maan maineesta?

YK:n tutkimuksessa Suomi mainittiin maailman onnellisimmaksi maaksi. Miten tätä laajalle maailmalle levittynyttä tietoa voisi hyödyntää? Mitä me tarvitsemme, nuoria lisääntymiskykyisiä, koulutettuja ja sopeutumiskykyisiä siirtolaisia. Maa on jo nyt väestön kasvultaan siirtolaisten varassa.

 

Hyvä maineinen maa houkuttaa. Turvapaikanhakija virta on ehtynyt ja he näyttivät olleen rasistiselle väestönosallemme vaikeita hyväksyä. Ongelmia syntyi myös, kun kulttuurit olivat kaukaa. Nyt turvapaikanhakijavirta on tyrehtynyt ja muuttunut perheiden yhdistämiseksi, kiintiöpakolaisiksi. Ongelmaksi ovat muodostuneet paperittomat, joiden suuri määrä johtuu lähinnä kiristyneestä turvapaikkalinjasta. Muutoksilla on aina varjopuolensa.

 

Miten siirtolaisia saataisiin. Avain on kieli. Helpoin ratkaisu olisi ottaa kolmanneksi kieleksi julkisissa palveluissa englanti. Sitä maailmalla osataan. Se voisi lisätä maamme houkuttelevuutta maissa, joista Suomeen muuttaminen ei olisi valtava kulttuurishokki. Ei ainakaan, jos muutto kohdistuisi yliopistokaupunkeihin, joissa on työkielenään englantia käyttäviä työpaikkoja. Tulevaisuudessa sellaisia on jatkossa entistä enemmän. Luonnollisesti kansanvälisten päiväkotien ja koulujenkin määrää tulisi lisätä, mutta sellaiselle on potentiaalista kotimaistakin kysyntää.

 

Mistä siirtolaisia saataisiin? Luonnollisimpia Suomeen muuttajia olisivat luonnollisesti koulutetut Venäjän kansalaiset. Sieltä on jo työntöä ja vetoakin suomalaisella yhteiskunnalla voisi olla. Varsinainen markkinointikohde olisivat eurooppalaiset nuoret, joille unioni on jo yhteinen koulutus- ja työmarkkina. Italia, Espanja ja Kreikka voisivat olla värväyksen kohteina, jos nyt muutaman nuorisotyöttömyyden koettelemaan maan mainitsisi.

 

Työmarkkinoillamme on jo nyt puute osaajista. Tarvitaan ihmisiä, joilla on koulutusta ja joiden juuret eivät ole niin syvällä, ettei muutto työnperässä onnistu. Euroopasta löytyisi varmasti väkeä, joille meikäläiset julkiset palvelut ja suhteellisen rehellinen kansalaisyhteiskunta olisivat huomattava parannus.

 

Poliittisesti siirtolaisten värväys valtiovallan toimesta lienee poliitikoille liian kova pala. Paine voisi tulla yritysten kautta. Ne voisivat auttaa poliitikkojamme avaamaan silmänsä.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Hyvä maineinen maa houkuttaa. Turvapaikanhakija virta on ehtynyt ja he näyttivät olleen rasistiselle väestönosallemme vaikeita hyväksyä.” Mihin se on tyrehtynyt? Vuoden 2015 invaasion jälkeen on tullut sama määrä uusia. Keitä tarkoitat rasistisilla väestönosilla? Vaikuttaa tautologialta, mutta tähän maahan tullaan hakemaan ”turvaa” ainoastaan avokätisen sosiaaliturvan vuoksi. Suomeen ei sitten Chilen pakolaisten jälkeen ole tullut ainuttakaan, joka olisi pakolaisstatuksen tarpeessa. Kuka olisi uskonut 30-vuotta sitten, että Ruotsista, yhdestä maailman rikkaimmasta ja ihmisarvoja kunnioittavasta valtiosta tullaan Suomeen hakemaan turvaa. Ei kai kukaan todella kuvittele, että he ovat avun tarpeessa. Suomeen tulee hakemattakin osaavaa työvoimaa, mikäli heille on houkuttelevia työpaikkoja. Nyt meille saapuu enimmäkseen kulttuuritulkkeja, kaikenmaailman koordinaattoreita ja yhteisöpedagogeja joiden puuhilla ei ole mitään tekemistä tuottavan työn kanssa. Valitettavasti on kyynisesti todettava, ettemme tarvitse englantia kolmanneksi kieleksi, vaan toiseksi kotimaiseksi, siihenhän kehitys on vääjäämättä menossa.

Juha Hämäläinen

Siirtolaisuudelta on odotettava laatua. Kuten kirjoitit niin meitä ei auta elätettävien lisääminen ja vääränlaisen kulttuurin sponsorointi. Suomen funktio ei ole olla pakolaisleiri.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Kuka olisi uskonut 30-vuotta sitten, että Ruotsista, yhdestä maailman rikkaimmasta ja ihmisarvoja kunnioittavasta valtiosta tullaan Suomeen hakemaan turvaa".

Kannattaa myös huomata, että Suomi nousi ykköseksi sen takia, että vuosien 2009 - 2016 välillä Tanskan, Ruotsin ja Norjan onnellisuus on tippunut alaspäin. Merkittävin näissä maissa tapahtunut muutos ja todennäköinen selittäjä tälle muutokselle on turvapaikanhakijoiden määrän jyrkkä kasvu.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Tuostahan voisi vetää sarkastisesti johtopäätöksen, että meissä suomalaisissa on masokistin vikaa, koska jos se joka Tanskalle, Ruotsille ja Norjalle aiheuttaa onnellisuuden laskua johtaa meillä onnellisuuden kasvuun. Tai vaikkapa niin, että Suomessa onnellisuus on suoraan verrannollista maahanmuuttajien kasvun määrään, muissa pohjoismaissa se on kääntäen verrannollista.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

Ei se ihan noin mene jos lienee tosissaan otettavaksi tarkoitettukaan. Kannattaa katsoa myös turvapaikanhakijamääriä.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Ihmettelen, jos tätäkään saamaamme mainosta kunnolla hyödynnetä työvoimapulan lieventämiseen vaikeasti täytettävissä tehtävissä. Tosin olen jo pitkään ihmetellyt miksemme markkinoi maatamme terveysturismin kohteena tai tarjoa korkealaatuisia ja turvallisia sisäoppilaitos palveluja.

Juha Hämäläinen

Työvoimapula ei ole totta. Suurimpaan osaan avoimia paikkoja kyllä löytyy tekijä. Ja puuttuviin löytyisi myös, jos nuoret koulutetaan ilman opiskelukiintiöitä. Eihän ole mitään laitaa, jos perusopintoja pääsee ammattikorkeaan suorittamaan vain murto-osa hakijoista.

Lähtökohtaisesti jokaisen opintoihin kykenevän tulee saada korkeakoulun perustutkintoa vastaava koulutus Suomessa. Siis jokaisen.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman Vastaus kommenttiin #5
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #7

#7
Nyt ilmoitus Venäjän nettiin. Ammattilaisia löytyy.

http://www.datsha.com/

Pekka Iiskonmaki

Suomi on onnellisin maa

Miksi kukaan ei kysynyt tuota asiaa tuttaviltani?

Miten haastattelijat voivat ohittaa esim. yli miljoona köyhää?

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Suomalainen suhteellinen köyhyys saattaa monesta ulkopuolisesta tuntua paratiisiliselta. Mutta, emmehän me siirtolaisiksi köyhyyteen pyrkiviä halua,vaan sellaisia joilla on ansaintakykyä ja kasvattaa menestyvää perhettä uusiintamaan työvoimaamme.

Pekka Iiskonmaki

#13
Totuus on toisenlainen. Itäkeskus on täynnä mamuja keskellä työpäivää.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Uskottava se kait on tutkittuna tietona, vaikkei marraskuun loskassa ja pimeässä kävellessä se ainakaan vastaantulevien ihmisten ilmeistä paista. Mut kel onni on, se sen kätkeköön - myös kasvoiltaan.. ;-) sarkasmivaroitus.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Suomen tilanne on aika hyvä(onnellisin maa ja myöskin vähiten epäonnistunut yhteiskunta,somalia epäonnistunein)minkä vuoksi säilyttäkäämme perinteiset tapamme ilman mitään monikulttuurisuusfuulaa.Epäonnistunut haittamaahanmuutto pilaa vakaan yhteiskunnan mistä Ruotsi on hyvä esimerkki.Heidän poliisinsa varoittavat ettemme toistaisi heidän virhettään.Vakaa ja suhtkoht harmooninen yhteiskunta on talouden ja tulevaisuuden kannalta paras ja houkuttelee mahdollisesti meille jopa koulutettuja maahantulijoita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset