Sipilä on aika veijari

 Keskustalla näyttää nyt olevan kiire Iltalypsylle. Perhevapaanuudistuksen estäminen ei riittänyt, vaan nyt jo haaveillaan EU-rahoista omille veräjille.  Lueskelin huvittuneena ja hiukan tuumailtuani pikkaisen kauhistuneena Pääministeri Sipilän ajatuksista Brexitin jättämän rahaukon paikkaamisesta EU:n budjetissa. EU:n menoja pitäisi leikata, mutta aluetukiin ja maatalouteen tulisi saada lisää rahaa. https://www.verkkouutiset.fi/sipila-eduskunnalle-eu-budjettia-voidaan-kasvattaa-maatalouden-vuoksi/

 

On se aika veijari tuo Sipilä.Taitaa kuitenkin olla, sillä tavalla, että aluetuet ja maatalous ovat juuri ne kohdat, joista moni haluaa leikata. Kyseiset kohteet tosin ovat monille pyhiä lehmiä, joten vääntö tulee olemaan kova. Sipilä saanee tukea Ranskan talonpojilta, mutta voipi olla, että Macron tässäkin erilainen kuin edeltäjänsä. Koulutus, digitalisointi, syrjäytymisen ehkäisy ja unionin rajojen vahvistaminen pakolaispolitiikkoineen lienevät sentään tärkeämpiä rahoittamista odottavia kohteita.

 

Sipilä voi tietysti hakea oikeuksia maatalouden rahoitukseen kansallisesti ohittaen EU:n rahoitusmekanismit. Tuskinpa sekään tie on loputon. Aluetukien osalta keskusta jo kotoisellakin politiikallaa hoitelee valtavia tulonsiirtoja maan sisällä. Ehkäpä niitä EU:n aluetukirahoja pitäisi suunnata sinne missä tarve on suurin.

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu