Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Sipilä on aika veijari

 Keskustalla näyttää nyt olevan kiire Iltalypsylle. Perhevapaanuudistuksen estäminen ei riittänyt, vaan nyt jo haaveillaan EU-rahoista omille veräjille.  Lueskelin huvittuneena ja hiukan tuumailtuani pikkaisen kauhistuneena Pääministeri Sipilän ajatuksista Brexitin jättämän rahaukon paikkaamisesta EU:n budjetissa. EU:n menoja pitäisi leikata, mutta aluetukiin ja maatalouteen tulisi saada lisää rahaa. https://www.verkkouutiset.fi/sipila-eduskunnalle-eu-budjettia-voidaan-kasvattaa-maatalouden-vuoksi/

 

On se aika veijari tuo Sipilä.Taitaa kuitenkin olla, sillä tavalla, että aluetuet ja maatalous ovat juuri ne kohdat, joista moni haluaa leikata. Kyseiset kohteet tosin ovat monille pyhiä lehmiä, joten vääntö tulee olemaan kova. Sipilä saanee tukea Ranskan talonpojilta, mutta voipi olla, että Macron tässäkin erilainen kuin edeltäjänsä. Koulutus, digitalisointi, syrjäytymisen ehkäisy ja unionin rajojen vahvistaminen pakolaispolitiikkoineen lienevät sentään tärkeämpiä rahoittamista odottavia kohteita.

 

Sipilä voi tietysti hakea oikeuksia maatalouden rahoitukseen kansallisesti ohittaen EU:n rahoitusmekanismit. Tuskinpa sekään tie on loputon. Aluetukien osalta keskusta jo kotoisellakin politiikallaa hoitelee valtavia tulonsiirtoja maan sisällä. Ehkäpä niitä EU:n aluetukirahoja pitäisi suunnata sinne missä tarve on suurin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Sipilällä lienee tässä asiassa oma lehmä ojassa.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kyllähän Sipilä suuntaa kaikki tuet sinne missä tarve on suurin - rikkaimmille maanomistajille, tämän maan björnwahlrooseille ja muille juhasipilöillle. Kas kun, ne joilla ei koskaan paljoa ole ollut, eivät paljoa osaa vaatiakaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Vaikka olisi vuosikymmeniä puhunut elintarvikeomavaraisuuden puolesta, Sipilän u-käännöstä joutuu ihmettelemään. Mutta epäjohdonmjukaisuuksia on ollut viime aikoina paljon muitakin,

Sipilä ei halunnut vastata kysymykseen, miksei heti aseta parlamentaarista ryhmää valmistelemaan perhavapaa-asiaa.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Minusta Sipilän ja hänen puolueensa kannatuskehitys tekee ymmärrettäväksi, miksi näin on. Puolueen on yritettävä näyttää, että se on uskollinen peruskannattajilleen, jotka eivät ehkä tunne pysyvänsä mukana jatkuvassa muutoksessa. Väyrysen kannatus viittaisi tähän suuntaan.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

KEPU:n kokoomuslainen politiikka on tullut tiensä päähän. Seuraavaksi näemme toivottavasti vasemmistolaisia hallituksia, ilman Lipposlaista kokoomuspolitiikkaa ja Kokoomukselle povaan hallituspaitsiota, toivottavasti ainakin 25 v. Kansa on kyllääntynyt pörriäisiin ja mitä niitä olikaan.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Tuo veijari on lievä ilmaisu sipilästä mutta roheempia en nyt viitsi laittaa koskapa on siellä kepussa vielä pahempia .
Voihan tuo sipilä iltalypsyä koittaa ja varmaan on omien porukka edellä muiden terv tepivaari

Juha Hämäläinen

Oettinger tuossa taisi sanoa, että pelkästään Saksalta vaaditaan 3-3,5 miljardia lisää, eikä nämä rahat ole Brexitin aaltojen tasoitukseen vaan EU-rajojen turvaamiseen ja terrorismin vastaiseen tasiteluun.

Saksan uusden hallituksen ohjelmassakin on maininta, että EU-rahoituksen nostoon on varauduttu, joten ihmetyttää Suomen pelle hermannien höpinät, kun olemme juuri siinä "prosenttikerhossa" joilta ei kysytä jos isot haluaa jotain tehdä!

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kokoomuksen perhevapaauudistus oli vähällä tappaa 20 000 lasta nälkään... no mistäs niitä rehuja lehmille, jos ei EU:sta, kun ne tulee ruottalaisilleki ilmatteeksi sieltä, vain Kataisen jäljiltä maksellaan omia rehuja... Muistakaa aina: Katainen = oma etu = Kokoomus

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Myös yritykset ja monet muut tahot saa meidän veroeuroja tukena takaisin kinuttua eu:sta. Ei pelkästään maatalous.

Olisi puolet halvempaa tukea suoraan.

Nyt kun sun ja mun palkasta on ensin otettu veroa, ja siirretty Eu:lle se noin 2 miljardia vuodessa, niin siitä saadaan hyvässä lykyssä 1 miljardi takaisin tukina.

Ei liene kovin väärä veikkaus, jos sanoo, että EU maksut tulee yhä nousemaan ja sieltä takaisin saamat tuet vähenemään.

Ilmeisesti tuleva yhteinen sotakalusto (joka tulee, halutiin tai ei)jotenkin jyvitetään mukatukena jäsenmaille, jolloin saadaan numerot näyttämään siltä, että tuo eu-jäsenmaksun netto-osuus ei olisi kasvanut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saksa maksaa lisää EU tukea voitoistaan joka oli viime vuonna 49 mrd ja Suomi vastaavasti ottaa velkaa selviytyäkseen EU maksuista. Toki Saksan intresseissä on jatkaa heille edullista politiikkaa, mutta miksi Suomi haluaa auttaa Saksaa?

Seija Matikainen

Saamme nauttia Sipilän hallituksen sooloilusta yli vuoden
ehtivät tehdä vielä paljon hölmöjä päätöksiä.
Uusi hallitus joutuu koville paikatessaan virheitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset