Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Perheriita

Perheministeri Anneli Saarikko on saanut aikaan melkoisen perheriidan kaatamalla perhevapaauudistuksen. Saarikko puolustelee tekoaan rahanpuutteella. Taustalla epäillään olevan enemmänkin keskustan vanhakantainen perhenäkemys. Äidin paikka taitaa keskustan silmissä olla yhä leivinuunin äärellä.

 

Saarikon linjaus heijastelee sitä paluuta menneeseen linjaa, jota Väyrynenkin edustaa ehdottaessaan keskustalle paluuta Kekkosen ajan ulkopoliittiseen linjaan.

 

Perhevapaauudistus olisi merkittävin työmarkkinoita ja tasa-arvoa koskettava uudistus aikoihin. Sitä on valmisteltu yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Se saattaa hyvinkin osoittautua maakuntauudistuksen rinnastettavaksi esim. maakuntien määrän suhteen. Kokoomus on sen verran vihainen.

 

Toivoa sopii, että hallituspuolueiden puheenjohtajat löytävät rahat, joita Saarikon mukaan ei ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ministeri Saarikon "temppu" on sitä laatua seurauksiltaan, ettei se ole vain perheministerin ilmoitusasia.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tempussa on jopa hallituskriisin aineksia. Olisikohan keskusta sisäinen tilanne jotenkin taustalla? Tarvitaan piirun verran impivaaraa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Tämä tempaus on kyllä selvää pässinlihaa. Kehtaavatkin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sitä voisi aina miettiä, mihin kaikkeen sitä onkaan rahaa ?

Valtion talous on tänäkin vuonna yli 3 miljardia euroa punaisella, joten jakovarat ovat selväjärkisesti kovin vähissä.

Tässä taitaa olla hieman samoja aineksia ja tuulia siitä, kuten maan talouden v. 2007 liki tuhonneessa Kokoomuksen ja Jyrki Kataisen Sari Sairaanhoitaja paketissa ?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Surkein hallitus nyt "puikoissa" mitä muistan ja muistini ulottuu aina 66-vaaleihin asti jonka seurauksena Paasion ja Koiviston hallitukset tekivät Suomen historian suurimmat uudistukset kuten laki terveydenhuolosta ja miten se Suomessa tulevaisuudessa hoidetaan, mutta ennenkaikkea peruskouluudistus,jota varsinkin koomus vastusti "hampaat irvessä" Miksi kokoomus vastusti niin rajusti peruskoulu-uudistusta no, kokoomukslaisilla kun oli mahdotonta hyväksyä sitä, että työväestön piireistäkin saattaisi nousta omalla älyllään ihmisiä, jotka vaatimattoman
taustasta riippumatta saattaisivat nousta kansakunnan kaapin päälle, No nousihan heitä, Koivisto, Ahtisaari, Halonen.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Eihän tämä tietenkään pelkkä Saarikon junailu ole. Takana on tietysti nykyistä Keskustaa johtava lahkolaisuus ja pääministeri Sipilä. Kaikenmaailman uskovaisten mielestä naisen paikka kerta kaikkiaan on vaan kotona.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Voi olla, että pääministerin on kohta pakko ottaa helikopteri alle ja lähteä lentämään kohti Mäntyniemeä? Ei kait kukaan tosissaan uskonut, että kepulaiset -, saati lestadiolaiset miehet hyväksyvät lisääntyvän oleilun hellan ja pyykkikoneen välissä?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eikö hallituksen linjaus ollut, että uudistus pitää pystyä tekemään kustannusneutraalisti? Hallituspuolueiden tekemät uudistusesitykset kuitenkin maksavat, eikä sektoriministeri voi rahaksi muuttua. Tässä tapauksessa ministeri Saarikolle sympatiapisteet, vaikka epä-älyllistä poliittista kuonaa jopa toisista hallituspuolueista häntä kohtaan lentääkin. Rahaministerin paikalla istuva Orpo mukana.

Taitaa taas käydä niin, että vaaleja edeltävän vuoden aikana ei edisty mikään asia mutta luova valehtelu kukoistaa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Ministeri Saarikko ilmoitti kaadosta Facebookissa.
Ministeri Orpo vastasi Twitterissä.
Hallituspuolueet ovat selvästi eri linjoilla tässä asiassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset