Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Ylen uusimmasta

 

Kokoomus on edelleen mielipidetutkimusten kärjessä, nyt 20,8. Syyksi sanotaan presidentinvaaleista saatu noste. Tämä tuntuu uskottavalta. Kokoomus sai väkensä kentälle ja se hyödytti Niinistön lisäksi myös puoluetta. Onnistuneen tuntuinen ministerikierrätys auttanee puoluetta jatkossa.

 

Nyt näyttäisi siltä, kuin Suomi saattaisi seuraavissa vaaleissa seurata Saksan tietä. Demarit saivat 18.7 kannatuksen. Syyksi sanotaan aktiivimallia, mutta taitaa siinä olla muutakin työmarkkina ”pöhinää”. Sinipunaa se ei kuitenkaan estäisi, sillä ainoastaan suhteella unionin tulevaan tiivistymiseen on merkitystä hallituspohjaa mietittäessä.

 

Paljon riippuu siitä, miten keskusta selviää tämän kertaisesta näytöksestä Alkion perinnönjaossa. Keskustan kannatus oli nyt 17.4. Muiden perinnönjakajien luvut olivat perussuomalaisilla 9,6, sinisillä 1,6 Ja Väyrysen kansalaispuolueella, vielä silkka arvoitus. Perusuomalaisia hallitukseen tuskin huolitaan. Vaikea sitä on uskoa kansalaispuolueestakin. Siniset voisivat hyvinkin hallitukseen päästä, jos heillä on seuraavassa eduskunnassa edustusta.

 

Vihreät ovat hyvässä asemassa kannatus oli 14,0.  Sinipunan tai punamullan synty riippuu näillä luvuilla se juuri vihreistä.

 

Vasemmistoliitto ei näytä saaneen Li-lisää, vaikka kansa Anderssonin kanssa kaljalle mielellään lähtisikään kannatus oli nyt 8,1.

 

Rkp: n kannatus ei juuri heilahtele, nyt 4,6. KD:n luku oli 3,2.

 

Soten ja aktiivimallin ympärillä käytävä mekkala, vaikuttaa varmasti äänestäjiin ja ne saattavat vaikuttaa vaalitulokseen, jos niiden ratkaisua pitkitetään vaalien läheisyyteen asti. Porvarienemmistö ilman vihreitä ei näytä todennäköiseltä. Perussuomalaiset tuskin porvarihallitukseen kelpaisivat, ellei päädytä Itävallan ratkaisuun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Jos vaalit ovat normaalisti keväällä 2019, niin nykyiset gallupit eivät anna kuin utuista suuntaa vaalituloksesta. Tavallaan ihan turhaa informaatiota, itseäni ainakaan ei voi vähempää kiinnostaa. Jos sattuu tulemaan ennenaikaiset vaalit, niin sitten asia on toisin. Eli enpä tyrmää mielepidemittausten tekoa kuitenkaan, vaikka sillä aloitin.

Kokkareiden ja demareiden ympärille uskon seuraavan hallituksen kehiytyvän.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Mielipidetutkimuksilla on vaalien välilläkin merkitystä poliittisen keskustelun ylläpitäjinä. Suuri merkitys niillä on puolueiden sisällä käytävälle keskustelulle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset