Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Perjantaina pelastetaan Antti Rinnettä?

Lakko ja miekkari näyttää vähän tökkivän.  https://yle.fi/uutiset/3-10050572  ja https://yle.fi/uutiset/3-10049729  . Näyttää siltä, että SAK ei tätä perjantain ohjelmaa ole järjestämässä työttömien vaan Antti Rinteen tukemiseksi. SAK olisi paljon uskottavampi, jos mielenosoitus ja lakkopäivä olisi järjestetty tai edes sillä uhattu ennen kuin eduskunta ehti aktiivimallin hyväksyä.

 

Teollisuusliitto näyttää ilmoittaneen, että lakko koskee kaikkia sopimusalalla, kuului liittoon tai ei, Luulisi liitolla olevan päteviä juristeja, jotka karsisivat moiset virheelliset yksinkertaistamiset tiedotteista. Ei lakko ole "yleissitova", mutta saa siihen tietysti osallistua järjestäytymätönkin, jos ilmoittaa niin tekevänsä.

 

Tätä lakka ja mielenosoituspäivää panna taas huolimattomasti koko ay-liikkeen piikkiin, esim. tässä maikkarin kolumnissa, jossa muuten ollaan oikeilla jäljillä https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kommentti-rinne-pelaa-upporikasta-tai-rutikoyhaa-sdp-hakee-pelastusta-aktiivimallista-ja-perjantain-uhosta/6751526#gs.bdWGJvE  .  Eivät suinkaan kaikki liitot ole lakossa tai osallistumassa mielenosoitukseen. Jotkut ovat esittäneet ihan hyviä ajatuksia aktiivimallin jatkokehittelyyn ja korjailuun.

 

Perjantain toimet tulevat lakkoineen tulee kansantaloudelle kalliiksi, mutta sitäkin huolestuttavampaa on, että juuri säädettyä lakia yritetään lakolla kaataa. Se on semmoista kansan jakamista.

 

Oli miten oli niin sisua se vaatii seistä Senaatintorilla, jos sää on sellainen kuin on ennustettu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toivottavasti Rinne sitoutuu julkisesti näihin laittomiin poliittisiin lakkoihin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kannattaisin seuraavissa vaaleissa ns. blokkivaaleja, jolloin politiikan tavoiteet selventyisivät ja äänestäjille suotaisiin enemmän kuluttajansuojaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Millaisia niiden blokkien mielestäsi tulisi olla?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ruotsista voisi ottaa mallia tähänkin asiaan. Esimerkiksi SDP-Vasemmistoliitto-Vihreät / kaikki muut voisi menetellä kaksinapaisesti. Vaaliohjelmatkin sitoutumisineen ja tavoitteineen olisivat äänestäjille avuksi jo ennen vaaleja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Varmasti kaunis ajatus. Toinen asia sitten, voiko tällainen toteutua edes keskipitkällä aikavälilläkään? Ongelmana on se, että näin toimien sulkeutuisi joiltakin puolueilta hallitustie kokonaan. Toinen juttu on se, että pidän ongelmallisena, lähes mahdottomana, puolueiden kykyä yhteiseen vaaliohjelmaan blokkijakosi mukaisesti.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä se itse huono lakikin on kansan jakamista, että sitä saa mitä tilaa (valitettavasti).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Se on kuienkin demokratian ja parlamentarismin mukaan säädetty.

SDP turvautuu ulkoparlamentaarisiin keinoihin kuten sata vuotta sitten.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Jatketaanpa siis vanhoja perinteitä, jos ei uudistumaan pysty kukaan.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tähän sopinee pieni muunnos taannoisesta pelastusarmeijan laulusta

”Pikkurumpu

Ensimmäisenä pelastettiin edustaja Andersson,
sitten puheenjohtaja Rinne ja edustaja Gustafsson.
Halleluja synneistä pois
teille pelastusta ay-rumpu soi”

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun jatkuvasti puhutaan laittomasta lakosta kuten Väänänen kommentissaan, niin lainaampa EK;n entisen työmarkkinajohtajan Lasse laatusen eilisestä IL:n blogista osan. "Suomen oikeuskäytäntö on tulkinnut poliittiset työnseisaukset Lailliseksi silloin, kun niihin ei liity peiteltyä eikä välillistä omien työehtoetujen ajamista" Mielenilmaisun motiiveista voidaan toki keskustella kukin näkemyksensä mukaan, mutta "laittomaksi lakoksi" tätä on turha yrittää vääntää.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

"Mielenilmaisun motiiveista voidaan toki keskustella kukin näkemyksensä mukaan, mutta "laittomaksi lakoksi" tätä on turha yrittää vääntää." Olen samaa mieltä. Tosin tässäkin suhteessa lakeja voidaan muuttaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuolle Jussi Kärjen henkilökohtaiselle näkemykselle en suurta painoarvoa anna, on tullut seurattua hänen mielipiteitään kympin uutisissa, siksi tuo kommentti ei yllätä. Nyt on vaan niin ettei AY-liikkeen tai SDP;n mahtikäskyllä ihmisiä kaduille saada, tässäkin tapauksessa painen mielenosoitukseen on tullut kentältä, jokainen työssäoleva kun on myös potentaalinen työtön.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Missä luuraavat sellaiset suoraselkäiset kansanedustajat, jotka kaataisivat nykyisen hallituksen epäluottamuslause -äänestyksessä. Ei ole heitä, niin järjen äänen on tultava parlamentin ulkopuolelta.

Sipilän hallitus on tehnyt niin paljon huonoja päätöksiä, että olisi ollut parempi, ettei se olisi istunut päivääkään. Budjettiesityksen voi vaikka tehdä vaikka virkamiestyönä eduskunnalle.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Eiköhän ole parasta, ettei katuparlamentti ala maata hallita.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Parempi katuparlamentti kuin kabinetti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Missä luuraavat sellaiset suoraselkäiset kansanedustajat, ..."

Äänestä niitä ensi vuonna.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tällä ”mielettömyydenilmaisulla” pönkitetään ilman muuta SDP:tä ja Antti Rinnettä. Siinä vähät välitetään ”tavallisesta tallaajasta.”

SAK:n ja SDP:n välillä on veteen piirretty viiva. On hyvä muistaa, että Rinne toimi Risto Kuisman aikaan AKT:n lakimiehenä. Wikipediasta löytyy lisää tietoa miehen ay-urasta.

Itse olin yli 40 vuotta työelämässä olematta päivääkään lakossa ja saamatta päivääkään työttömyyskorvauksia.

Tässä on vähän suomalaista lakkohistoriaa Tilastokeskuksen sivuilta.

https://tilastokeskus.fi/til/tta/2016/tta_2016_201...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset