Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Kuka pelastaisi äänestysprosentin?

Sauli Niinistön kannatus on suuruudeltaan sitä luokkaa, että se saa pelkäämään äänestysprosentin presidentinvaaleissa tippuvan yllättävän alhaiseksi. Viimeksi ensimmäisellä kierroksella äänesti kotimaassa 78,8 % äänioikeutetuista ja toisella kierroksella 68,9 % kotimaassa äänestäneistä äänioikeutetuista.

 

Vaikuttaako Sauli Niinistön 72% prosentin kannatus, siten että äänestäjät jäävät kotiin? Tämä huolestuttaa ainakin Cafe Niinistöissä. Järvenpäässä sellainen avataan muuten 13.1.

 

Paljon riippuu siitä saavatko muut ehdokkaat kampanjaansa vauhtia. Nyt näyttää vähän heikolta. Julkisuutta tulee, mutta eivät trollien ja ikkunan rikkomiset eivät ehkä sittenkään, vakavuudestaan huolimatta, synnytä riittävää myötätuntoaaltoa. Toiselle kierrokselle ei taideta päästä.

 

Pelkäänpä, että ensimmäisen kierroksen äänestysprosentti on + - 60% ja Niinistö valitaan.

 

Äänestysprosenttia voisi nostaa, jos kansa kiinnostuisi Niinistön kilpailijoiden järjestyksestä vaalituloksessa.

 

Haaviston on, niin uskon, selvä kakkonen. Hänen kannatuksensa on ylen mukaan 11%. Sen sijaan kolmospaikasta kisaavat Huhtasaari 5% ja Väyrynen 4% kannatuksella. Veikkaan, että tässä taisteluparissa tiedotusvälineiden lemmikki Väyrynen voittaa. Perussuomalaisten kannalta Huhtasaaren tuloksella ei ole kovin suurta merkitystä, mutta Keskustan kannalta Väyrysen tuloksella on.

 

Keskustan oman ehdokkaan Matti Vanhasen kannatus on nyt 2%. Demareita neuvottiin antamaan tukensa suoraan Niinistölle ja luopua omasta ehdokkaasta. Ehkä tuo neuvo olisi ollut viisasta antaa enemminkin keskustalle. Saa nähdä voittaako Vanhanen edes Vasemmistoliiton Merja Kyllösen, jonka hänenkin kannatukseksi on mitattu 2%.

 

Sosialidemokraattien ehdokkaalla Tuula Haataisella on sentään kolmen prosentin kannatus, se taitaa olla puolet Lipposen viime kerralla saamasta.

 

RKP:n Thorvaldin kannatus 1% osoittaa, että Nato-täky ei Niinistön perustasta palasta taida puraista.

 

Yleisesti ottaen olen huolissani osallistumisesta tämän vuoden molempiin vaaleihin. Tosin uskon presidentinvaalien voittavan mielenkiinnossaan maakuntavaalit.

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Kuka pelastaisi äänestysprosentin?''

Ei kukaan ja miksi pitäisi?

Suomi on jo siinä tilanteessa, että pelastukoon ken voi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset