Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Luottamus haurastuu?

Suomalaiset ovat olleet poikkeuksellisen luottavaisia oikeuslaitokseen ja poliisiin. Tänään on tullut päätös Korkeimmasta oikeudesta. Päätöksessä valtakunnansyyttäjä saa sakkotuomion virkarikoksesta. Syytteessä ei vaadittu viraltapanoa. Saa nähdä miten valtakunnan syyttäjä kokee itse mahdollisuutensa jatkaa tehtävässään. Tilanne on vähintään oudoksuttava.

Poliisin puolella näyttää syytteitä riittävän. Huumepoliisin osalta skandaali on asianomaisten saamista tuomioista riippumatta törkeä. Jo syntynyt epäilys poliisin sotkeutumiseen rikolliseen toimintaan on vakava asia. Nyt tällainen epäilys on syntynyt myös karhukoplan hankintojen osalta.

Luottamus on hyvä, mutta varmuus on paras. Jää pohtimaan ovatko nyt esillä olleet asiat vain pintaa ”hyvä veli”-järjestelmämme toiminasta.

Konsulit valvokaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei taida löytyä puoluetta joka oikeasti ryhtyisi hyväveliviidakkoa raivaamaan. Samalla luottamus kärsii joka alalla.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tämä on mielestäni pienen maan ongelma, jossa on pienet piirit. Kuuluttaisin arvojohtajuutta, mutta olen hiukan epäileväinen senkin vaikuttavuuden suhteen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuinka vaikeaa mafian karsiminen on Italian päivittäisestä elämästä. Yhtä vaikeaa on karsia maan tapaa suomalaisesta kulttuurista.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Suomen korruptio syntyi Tsaarin ajalla ja se on valtion ja -kuntien rakenteissa.

Sellaista korruptiota vastaan on kaikki instanssit voimattomia tai osallisia.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Korruptiota vastaan on taisteltu tuhansien vuosien ajan. Korruptio, ja sitä vastaan taistelu, on meitä vienyt hyvin eteenpäin. Jos se korruptio onkin välttämätön?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Uutisen mukaan Nissinen tuomitaan 40 päiväsakkoa vastaavaan 1720 euron sakkorangaistukseen.

Joko uutisessa on virhe tai tuomiossa on virhe. Tuohan tarkoittaisi sitä, että Nissisen tulot ovat 3 000 euroa/kk, mikä ei tunnu alkuunkaan uskottavalta, tai sitä, että annettu rangaistus vastaa hädintuskin rikesakkorajan ylittävästä ylinopeudesta annettavaa sakkoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kunnallistason korruptio esim Vantaalla on isompi ongelma. Ja koko tierakennusblokki maanlaajuisesri.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Korruption tunnistaminen on vaikeaa, jos siihen on totuttu. Tämä lienee selitys sille, että Suomea pidetään lähes ilman korruptiota olevana maana. Kaikessa korruptiossa ei raha välttämättä vaihda omistajaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#7:
Noin epäilemättä on, jos ajatellaan vain itse asian suuruutta. Valtakunnansyyttäjän asema on kuitenkin sellainen, että on huomioitava myös vaikutus oikeuslaitosta koskevaan luottamukseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset