Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Onko sinisillä tulevaisuutta?

 

Sininen Tulevaisuus r.p. pitää tätä kirjoittaessani puoluekokoustaan Tampereen kaupungin ilmaiseksi tarjoamissa tiloissa. Kuvaavaa.

 

Sinisten kannatuksella ei ole hurraamista. Se mitä se voi saavutuksenaan pitää on, että se toimii sen hallitusohjelman vahtina, jonka sen ministerit aikoinaan perussuomalaisten edustajina olivat neuvottelemassa. Kuinka hyvin he tässä vahtimisessa ovat onnistuneet on jokaisen arvioitavissa. Minusta liiankin hyvin.

 

Kannatuksen saamiseksi ei kuitenkaan ole tärkeää, kuinka asiat ovat, vaan miten ne näyttävät olevan. Hallitusohjelman vahtimisesta ei kiitosta heru. Sinisten olisi keksittävä, jotain uutta. Uuden keksiminen saattaisi kuitenkin vaarantaa koko hallituksen ja vaaleihin sinisillä ei näyttäisi olevan varaa.

 

Optimistisin arvioni sinisten tulevaisuudesta on muutama paikka uuteen eduskuntaan. Tämäkin vain sillä ehdolla, että puolueen kärkinimet ovat tarjolla, eivätkä ole siirtyneet ”kultaiselle tunkiolle” hallituskumppanien avittamana.

 

Pessimistisempi vaihtoehto on, että kansanedustajat alkavat paniikissa etsiä sopivaa puoluetta, joka heidät listalleen ottaisivat. Sellaisilla, joilla oli korkea henkilökohtainen äänimäärä saattaisi kysyntää ollakin.

 

Minun on vaikea löytää muuta syytä Sinisen Tulevaisuuden tulevaisuudelle, kuin muutama henkilönä suosittu poliitikko. Arvioisin, että vielä tulemme näkemään nykyisiä sinisiä kokoomuksen, keskustan ja demareiden riveissä. Paluumuutto perussuomalaisiin ei tunnu oikealta ratkaisulta urakehityksen kannalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Teoriassa on tulevaisuutta. Suomeen olisi tilausta hieman perussuomalaisia maltillisemman linjan maahanmuutto- ja EU-kriittiselle puolueelle. Puolueelle jonka ideologia olisi alkuperäistä KANSALLISTA kokoomusta vastaava. Vähän kuin Itävallan ÖVP.

Käytännössä tämä kuitenkin vaatii sen, että vanhimmat SMP/persujyrät poistuvat takavasemmalle. Seuraavissa vaaleissa tuskin moni ehdokas pääsee läpi, mutta mikäli puolue onnistutaan pitämään kasassa, kyllä sillä mahdollisuuksia on. Äänestäjien muisti on kuitenkin hyvin lyhyt.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Sinisiä nostatetaan vain(toistaiseksi),jotta saadaan maksimaalisesti lyödä Perussuomalaisia. En kannata kumpaakaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Perikato on Sinisen tulevaisuuden kohtalona ja aivan ansaitusti.

Keijo Räävi

Halla-ahon mukaan sinisiä ei tarvita,eikä tuohon pahemmin ole lisättävää.

Taisi käydä niin että Siniset turvasivat vain Sipilän hallituksen ja oman hillatolpan mutta jatkossa tulevaisuutta ei ole.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Mikäli tämä uusi alkoholilaki saa lopullisen sinettinsä ja nelosolut tulee ruokakauppoihin, se on yksinomaan sen ansiota, että Sipilän hallitusta on pidetty kasassa nykyisellä järjestelyllä. Vaihtoehtoisessa skenaariossa ilman Sinisiä ja uusiin eduskuntavaaleihin ajautuessa alkoholilain uudistustyö olisi jälleen rauennut ja sitten olisi todennäköisesti valtaan noussut hallitus, joka ei olisi suostunut alkoholilain uudistusta tähän liberaalimpaan suuntaan tekemään vaan ennemmin olisi ollut työ ja tuska välttää keskioluen laimentamispyrkimykset.

Veikkaan tästä nostetta Sinisille ja Perussuomalaisille ja notkahdusta SDP:lle.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Pessimistisempi vaihtoehto on, että kansanedustajat alkavat paniikissa etsiä sopivaa puoluetta, joka heidät listalleen ottaisivat. Sellaisilla, joilla oli korkea henkilökohtainen äänimäärä saattaisi kysyntää ollakin."

Näin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kaikki sinisten ministerit ja kansanedustajat lienevät ehdokkaina vaaleissa, joka parantaa luullakseni kannatuslukuja nykyisiin lukuihin verrattua.

Mielenkiintoista tulee olemaan tulevissa vaaleissa, mitä esim. Jungerin poislähtö vaikuttaa Sdp:n kannatukseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ilmeisesti SDP:n kannatus lisääntyy Mikael Jungnerin lähdettyä puolueesta, jolle hän on ollut aina taakkana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siniset ovat samaa eri paketissa kuin persut. Kun persuja jakaa suhde Putinin Venäjään ja Trumpin Usahan voisivat siniset saada loikkareita persuista olemalla selkeitä noissa asioissa. Mutta tuskin pystyvät hekään siihen.
Persuja taitaa eniten myös harmittaa Tiina Elovaaran näkyvä rooli. Jos siniset olisivat fiksuja nostaisivat Elovaaran ohi Sampo Terhon. Mutta eiväthän he onneksi ole.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei ne siniset ihemitä odota

''Realistisesti tulevaisuuteen suhtautuvat sinisten kansanedustajat tietävät, että vuoden 2019 eduskuntavaaleissa uuden puolueen pitää saada ainakin yksi kansanedustaja, tai muuten liekki sammuu.''

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Vaikuttaisi siltä, että ex-persukkaat tekivät pahan virhearvion luullessaan persukannatusta henkilökohtaiseksi kannatuksekseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olihan se sitä koska monet niistä olivat olleet luomassa persupuoluetta. Ihan oikein halla-aholaisille tuo verenvähennys kun olivat niin sekteristisiä. Ja ihan hyvä Suomelle tää äärioikeiston rakoilu.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Galluppien perusteella näyttäisi siltä, että ehdokkaan sijaan on äänestetty puoluetta. Vaikea uskoa, että koko poppoolta olisi henk.koht kannatus yht'äkkiä sulanut.

Lisäksi nukkuvat, jotka jytkyttelivät persuja muutoksen toivossa, lienevät palanneet nukkumaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset