Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Kokoomus kirii

HS:n teettämän gallupin mukaan kokoomus kirii kaulaa muihin suuriin puolueisiin https://www.verkkouutiset.fi/hs-gallup-kok-222-sdp-19-vihr-154-kesk-148/ .

Demareiden kannatus on pysähtynyt. Vihreiden kannatus on taittunut, mutta surkeimmin suurista menee keskustalla.

Ääripuolueista vasemmistoliitto näyttää keräävän nyt enemmän tyytymättömiä joukkoonsa kuin perussuomalaiset.

Rkp:n, Kd ja sinisten kannatuksessa ei ole tapahtunut mitään suuntaan eikä toiseen.

Hallituksen kannatuksen osalta ei ole suuria tapahtunut, mutta kokoomuksen kannatuksen kasvu paransi hiukan senkin lukuja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Maakuntauudistus on loppujen lopuksi, joka sotki sote -uudistuksen.

On kaikkien tultava vastaan:

-maakuntien ehdotettu määrä puoliksi

-valinnanvapauslakiin selvä työnjako julkinen vs avoin sektori

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tärkeitä on, että palvelujen laadusta pidetään huolta ei se kuka niitä tuottaa. Sotessa joka tapauksessa maksajia ovat veronmaksajat.

Oletan, että maakuntien määrää on vaikea laskea, koska niitä taitaa tulla vähemmän kuin keskustalla on piirijärjestöjä. Piirejä on 20 maakuntia puuhataan vain 18 kappaletta.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mainitsit juuri kaksi tärkeää syytä epäillä hallituksen riiteleviä kaavailuja. Toisaalta matalan veronmaksukyvyn omaavat suuret terveystalot, jotka kuppaavat veronmaksajan verta. Toisaalta suurta veronsiirtotarvetta vaativat maakunnat.

Olisi onnellisinta, jos tämä hallitus saataisiin kaadettua ensi vuoden keväällä ja asiat aloitettaisiin taas alusta. Se olisi kuitenkin parempi ratkaisu tähän "pakkoavioliittoon" verrattuna.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Enpä usko, että sote merkitsee paljoakaan muiden kuin keskustan kannatukseen. Turha uudistusta on lykätä, sillä se tulee olemaan todellisuudessa loputon prosessi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mulle ilmeisesti vastasit, vaikka vastauksessasi viittaat aloitukseesi. Kerran vielä: Sote ei voi toimia yksityisten veroparatiisifirmojen verovapautta tukevana, tai "lukuisien veronmaksajien tukemien maakuntien" toimesta.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Veroparatiisifirmoja taitavat kiinnostaa ne palvelut, joita voi myydä sotepalvelujen kyljessä. Firmat tuskin pääsevät sotepalvelujaan hinnoittelemaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomuksessa ihmetyttää tämä verovarojen tuhlaamisen hyväksyntä. Kokoomus on ensimmäisenä heittämässä miljardeja hyödyttömiin ja haitallisiin kohteisiin. Luulisi veroja maksavan keskiluokan olevan kiinnostunut omista veroistaan, mutta ei siltä näytä, haittamaahanmuutto, yritystuet suuryrityksille, valtava määrä byrokraatteja hallinnossa sekä muita kokoomuksen suojelukohteita.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Maahanmuutosta kokoomusta on turha syyttää, yritystukiin puolue suhtautuu nihkeästi ja byrokraatteja se on pyrkinyt vähentämään, joskus turhankin innokkaasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomus haluaa jopa lisää pakolaisia elämään kustannuksellamme eikä nuo halut muidenkaan kustannusten karsimisesta näytä kovin aidoilta koska eivät tee hallituksessa niiden eteen mitään. Luulevatko että oppositiossa sitten voisivat vaikuttaa paremmin tai sossujen kanssa yhteistyössä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset