Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Putin jatkaa

Putin on päättänyt jatkaa Venäjän presidenttinä. Mitäpä muuta hän olisi voinut tehdä? Venäjän tyyppisessä demokratiassa vallasta luopuminen ei ole ihan riskitöntä. Seuraaja saattaa ruveta tarkastelemaan lähemmin edeltäjänsä tekemisiä. Varsinkin bisnespuolesta liikkuu kaikenlaisia huhuja. Kuuden vuoden päästä Putin on jo siinä iässä, että hän saanee armon ankarampienkin venäläiskriitikoiden silmissä.

 

Venäjän kansa on ollut Putiniin tyytyväinen. Vaalien kummallisuuksista huolimatta kukaan ei ole asettanut hänen oikeuttaan asemaansa kansansuosion perusteella kyseenalaiseksi.

 

Maailma saattaa olla hyvinkin tyytyväinen Putinin ratkaisuun, niin meidän pieni Suomemmekin. Muutos naapurissa on aina hiukan jännittävä, millainen mies sieltä mahtaa tulla. Kansainvälisestikin vakaus tuottaa turvallisuuden tunnetta. Perusteltua tai ei.

 

Meillä Putin tuntevat ne, joille tunteminen kuuluu.  Suomen ja Venäjän tuskin siitä muuttuvat, että meillä jatkaa Niinistö ja Venäjällä Putin. Venäjän ja Suomen suhteet riippuvat sittenkin enemmän kansainvälisten tapahtumien heijastusvaikutuksista kuin henkilöistä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset