Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Hirmuinen ongelma, muka!

Pari sataa kiintiöpakolaista lisää aiheuttaa ristiriitaa hallituksessa. http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709162200397729_pi.shtml

 

Häpeä kulkee kuivalla maalla. Kyse on kiintiöpakolaisista, eli valikoidusta joukosta, ei siis ilman lupia maahan pyrkivistä. Tämmöisen joukon luulisi paatuneimmankin maahanmuuttokriitikon hyväksyvän. Terho ei näytä hyväksyvän.

 

Komission patisteluja ei tarvittaisi, jos lähdettäisiin siitä, että hädänalaisia tulisi auttaa. Pääministeri Sipilän ehdotus, joka näyttää olevan korein on sekin kovin vähäinen. Kaksituhatta kiintiöpakolaista mahtuu hyvin Suomeen, eivätkä sen takia kenenkään tulonsiirrot heikkene tai verotus kasva, Määrä on sen verran marginaalinen.

 

Eri asia on luvaton maahanmuutto, joka tulisi estää jo EU:n rajoilla luomalla laillisia väyliä ja kriteerejä tänne suuntautuvalle siirtolaisuudelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Niinpä. Asetelma on vähintäänkin kummallinen. Suomeen ei saa tulla jo valikoituja maahanmuuttajia, joiden taustat on selvitetty ja jotka ovat todellisessa pulassa. Samaan aikaan tänne saapuu epämääräinen määrä muuttajia - viimeaikoina tosin aika vähän. Kun maahanmuttoa halutaan kontrolloida, mutkattomin keino siihen on kiintiöpakolaisten määrän lisäys vaikkapa 2000 henkilöön vuodessa. Oikeat ongelmat ovat muualla.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä.
Monikin ottaisi mielummin juuri niitä kiintiöpakolaisia.
Tietysti vähempi on parempi kiintiöpakolaisissakin koska autamme näitä maailman hädänalaisia velkarahalla.

Kyllä harvanasuttuun suomeen kaksituhatta pakolaista mahtuu mutta olisitko tosiaan valmis hylkäämään heidän suomen karuun luontoon?

Jostain se raha on otettava marginaaleihinkin.

Juhani Piri

Niin kauan kun rajat on auki kaikille, pitäisi kiintiöpakolaisten määrä olla tasan 0 kpl...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Optimiratkaisu olisi se että EU:n rajat olisi kiinni pakolaisilta ja kiintiöpakolaisten määrästä pidettäisiin kansanäänesrys.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ei huono :)
Kansanäänestyksiä vaan ei suosita syystä että kansa äänestää niin usein väärin - tunteella ja omilla arvoillaan.

Poliitikan tekijöillä on parempi näkymä asioihin ja he voivat samalla kun tekevät päätöksiään tyhmien puolesta myös kehittää puolueensa imagoa ja omaa talouttaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#4

Eikös tuo olisi sitä, että äänestäisimme siitä, noudatammeko itse solmimiamme sopimuksia ja lakeja vai emme?

http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?L...

¨¨¨¨
"Miten meidän tulee toimia, koska olemme ihmisiä"

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Miten meidän tulee toimia, koska olemme ihmisiä"

:)

Miten ihmisten kuuluu toimia?
Siitä on näköjään eri näkemyksiä.
Ihmisillä on näköjään eri käsityksiä siitä mikä olisi moraalisesti oikea menettely.

Mutta jos noudatetaan demokraattista menettelyä pitäisi moraaliasioista äänestää ja toimia äänestystuloksen mukaisesti.

Toinen asia sitten on se että jossain vaiheessa pitäisi kuunnella myös järkeä.
Mutta valitettavasti näyttää siltä että myös järki antaa eri ihmisillä erilaisia vastauksia siitä miten ajankohtaiset kysymykset pitäisi yhdessä ratkaista.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Pakoilaisista pitää ehdottomasti antaa kansan äänestää ja maahanmuutton liittyvät kustannukset on julkaistava rehelliseti - viimeistä penniä myöten - ennen äänestystä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kouluumme tuli lukiossa ollessani Chilen pakolaisia enkä muista, että asiasta mitenkään negatiivisesti olisi kohuttu. Hiukan outojahan he olivat, kun osasivat oikeastaan vain espanjaa, mutta koulua yrittivät käydä.

Sitten 70-80 -taitteesta alkaen Suomeen alkoi virrata Vietnamin venepakolaisia. Heitä tulikin sitten kymmenen vuoden aikana useita satoja ja 80-luvun loppupuolella alkoi lähinnä silloisen SMP:n maahanmuuttokriittinen siipi kouhkata tätä ilmiötä vastaan. Suurin primus motor siinä oli kansanedustaja Sulo Aittoniemi (siviiliammatiltaan poliisi - kuinka tyypillistä ...). Neil Hardwickin haastatteluohjelmassa hän totesi, että "Suomelle olisi paljon edullisempaa antaa jokaiselle 20.000 markkaa käteen ja sanoa, että nyt nokka kohti kaukoitää".

Joten konsepti ottaa kiintiöpakolaisia sota-alueilta tai sorron alaisuudesta ei ole mikään uusi asia. Sitä on harjoitettu aina. Kriittistä suhtautumista on ennen esiintynyt hiukan vähemmän, mutta ei tuntematonta ollut sekään.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Chilestä tuli porukkaa myös Turun seudulle. He liukenivat nopeasti uuteen maaperään. Kuten tekivät myös vietnamilaiset.
Ihan parasta A-ryhmää.

Mika Sarivaara-Satta

Onko auttaminen sama asia kuin loppuelämän jatkuva ja ylisukupolvinen elättäminen veronmaksajien piikkiin? Lavitsointi täällä on kalliimpaa, kuin leireillä.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Kerrankin oli kiva lukea viestiketjua kun ei ollut hirveää "öykkäröintiä" ja alatyylistä kommentointia. Kriittinen saa ja pitääkin olla mutta asiallisesti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta pakolaiskiintiöt voitaisiin hyvin 5-10-kertaistaa. Voisimme mielestäni ottaa siis 7 000 kiintiöpakolaista vuosittain.

Minusta voimme vähentää tuosta summasta rajan yli tulevat turvapaikanhakijat, joille joudumme myöntämään turvapaikan. Vuonna 2015 meille saapui yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Näistä yli kolmannes sai turvapaikan. Yhtenä vuonna teimme siis enemmän kuin tuon ilmoittamani osan.

Tärkeintä olisi siis, mitä teemme, jotta autamme ihmisiä siellä lähellä kriisialueita. Kohdistamme avun eniten tarvitseviin ja ehkäisemme samalla hallitsemattoman muuttovirran aiheuttamia turvallisuusriskejä.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Tuo mitä sanoitte viimeisessä kappaleessa on täysin totta. Se on tärkeintä ja helpoin tie. Sipilän hallitus kun vaan leikkas näistä rahoista sen 400 milj. €. Tämäkin täytyisi palauttaa ja vielä summaa lisätä sinne Yk:n suosituksen mukaseen 0,7% bkt:sta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Otsikon mukaan komissio arvostelee " kapinamaita ".

Ongelma tai ei, mutta kuinka muut EU-maat ovat asiassa toimineet ? Saksallakin lienee parantamisen varaa esikuvana olemiselle.

Saas nähdä, mikä tulee olemaan hajanaisen EU:n yhtäläinen ja vakiintunut pakolaispolitiikka v. 2025 ja onko Suomi tällöin edelleen kuuliaisen oppipojan asemassa ?

Suomessa tarvitaan jatkossa paljon ahkeria tekeviä käsiä, jotka ovat syntyneet Suomen rajojen ulkopuolella - tämä on väistämätöntä. Mistä nämä tekijät sitten tulisivatkaan ? Tuskin juuri sieltä, mistä nykyiset maahanmuuttovirrat ovat vahvistuneet v. 2015 jälkeen.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Pakolaiskiintiö ja kiintiöpakolaiset ovat aivan eri asia, kiinnitin huomioita Ylen uutisten seurattaessa.
Toimittaja sekoita termit.
EU:ssa harva jäsenmaa ottaa ylipäänsä kiintiöpakolaisia vastaan, miksi EU ylipäänsä olisi kiinnostunut kiintiöpakolaisista?
Kyse on niin sanotusta EU:ssa jo olevista uudelleen sijoittamisesta.
Aika törkeästi toimittaja vääristelee Risikon sanomisia tällä keralla.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jos meillä on maassa 10 000 kielteisen oleskeluluvan saanutta, ei ole mitään järkeä ottaa ketään ennen kuin saadaan tilanne selvitettyä. Maailmassa on miljardeja köyhiä Suomi vaan ei voi auttaa kaikkia. Viime vuonna meni yli miljardi maahantulijoihin.
Suomi velkaantuu, maahantulijoita varten ei kannata velkaantua lisää. Suomen köyhiltä säästetään ja piikki auki maahantulijoille.
Maahantulijat on jopa paremmassa asemassa, hampaat korjataan ilmaiseksi, koska suomalaiset saa samaa palvelua ilmaiseksi?
Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Satanen vetoa että et edes sinä ole valmis muuttamaan omaa palvelutasoasi samaan tasoon mitä se on pakolaisilla, kuten ei kukaan muukaan suomalainen.
Vai miten on vaihdatko nykyiset palvelusi samaan tasoon mitä se on pakolaisilla?
Kyllä tai ei vastaus riittää.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kyllä ilmainen asunto, terveydenhoito ja hammashuolto, tulkki ja asiointipalvelut, lakimiespalvelut, vapaa-ajantoiminta , oma asunto ja ruoka. Kaikki mitä kehtaa pyytää onnistuu. Moni asunnoton, köyhä leipäjonossa ja vanhus olisi kiitollinen vähemmästäkin.

Käyttäjän koskelainenheikki138 kuva
Heikki Koskelainen Vastaus kommenttiin #21

Kyllä sinä Jari Kilpinen ja kaikki muutkin joilla ei ole muuta omaisuutta kuin päällä olevat vaatteet ja ehkä se kadehdittu älypuhelin saatte samat ruhtinaalliset edut ja ehkä vielä harkinnanvaraista toimeentulotukea muutaman kympin. Vaihtaisitko osia?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #28

Älä puhu muunneltua totuutta, se ei ole muutama kymppi puhutaan tuhansista.
He saavat ilmaisen asunnon, rahaa elämiseen. Unohtamatta terveydenhoitoa, tulkkipalvelut, oikeusapu jne. Kyllä suurin osa olisi iloinen kun saisi noin ruhtinaalliset edut vaan tulemalla tänne. Kertomalla nimen ja iän ja kansallisuuden mikä sattuu huvittaan ja kaikki uskotaan sinisilmäisesti. Ilman mitään dokumentteja ja kuten Turun terrori-iskun yhteydessä huomattu, niin valehdeltu kaikki ja kierrelty koko eurooppa.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005372318.html?re...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Meillä vaan ei ole varaa tarjota tällaista luksusta varsinkaan ulkomaalaislle. Suomi velkaantuu!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"Suomi velkaantuu!"

Suomi velkaantuu, mutta ei siksi etteikö olisi varaa ostaa ruokaa ja vaatteita ilman velanottia. Suomi velkaantuu siksi että halutaan ostaa kaikkea ylellistä, viettää lomaa kaukoidässä, ajaa puolta kalliimmalla autolla kuin mitä on tarpeen ja omistaa puolta enemmän asuntoneliöitä kuin on tarpeen.

Siihen se velkaraha menee, ylellisyyteen, köyhiltä kyllä otetaan pois etuuksia, mutta rikkaita hyvitellään nyt siitä että ovat äänestäneet porvaripuolueet valtaan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #24

Valtio ei osta ylellistä, eikä lomaile :)

Nyt on kyseessä valtion velkaantuminen! EU tarkkailee Suomen valtion velanottoa.

Viime vuonna meni yli miljardi maahantulijoihin, joten ihan pienistä rahoista ei ole kyse.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/velkakello-valt...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Näin Tanskassa:
Tanskan maahanmuuttoministeri Støjberg: ”Emme ota vuotuista kiintiöpakolaismäärää tänäkään vuonna”
https://www.kansalainen.fi/tanskan-maahanmuuttomin...

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Demokratian yksi ongelma piilee tässä. Meillä on eduskunnassa liuta puolueita joilla suurinpiirtein jokaisella on thän asiaan oma uniikki näkemys, no kaikilla ei ole edes sitä. Näistä syntyy blokkeja, hallituksia ja kun ei saada aikaan kestävää yhteistä linjaa on tuloksena epämääräistä toimintaa, reagoidaan eteen tulleisiin tilanteisiin muttei kyetä luomaan kestävää kaikkien hyväksymää toimintamallia.

Ja kun tämä sama toistuu Unionissa vielä suuremmassa mittakaavassa onkin sekaannus ja miltei anarkia tän asian kohdalla valmis.

Toni Tamminen

Ehdottomasti tason voisi nostaa 2000 pakolaiseen vuosi, kun nyt otetaan huomioon noin ++30 000 maassamme jo olevaa pakolaista, voitaisiin tehdä niin, että seuraavat pakolaiset otetaan Suomeen noin 15 vuoden päästä, koska tämän hetkinen kiintiömme on jo "ennakkoon täytettynä".

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tilastojen mukaan maahan saapuu nykytahdilla noin 500 turvapaikanhakijaa kuukaudessa. Eli 6000 vuodessa. Tästä joukosta turvapaikan saa selkeästi alle puolet. Siinä mielessä luku täsmäisi vaikkapa Sipilän luvun kanssa, siis jos ketään muita ei enää päästettäisi tänne antaakseen tälle turvapaikka?

Väinö Hirvelä

No jos vaeltelu saadaan kuurin niin sen jälkeen kakenlaisia kiintiökorotuksia voi toki pohtia. (nyt on tullut uutta tietoa esim. että turun puukottaja on saksan lisäksi pyöriskellyt ainakin Sveitsissä.)

Monelle päättäjälle esim. Orpo ja Sipilä turvapaikanhakijoiden keräily suomeen tuntuu olevan itsearvoista. Ensin luvataan omaa kämppää ja puhutaan kotiinpaluu rahan nostamisesta 2500 joka on yli 6 x keskiverto irakilaisen vuosi palkka!

Tämmöiset on aivan turhia vetovoimatekijlöitä ja kuka tahansa vastuullinen kansalainen tai politiikko tulee lykkäämään kiintiöiden nostoa niin kauan kunnes tämmöiset aiheettomat vetovoimatekijät on saatu kuriin ja kallis vaeltelu saatu loppumaan.

Itse kyllä epäilen, että maaan alle menee pikkuhiljaa niin paljon vaeltelijoita, että koko turvapaikka systeemi joudutaan hylkäämään tai kriittisesti muuttamaan.

Aika näyttää.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Lars-Erik Wilskman on tällä kirjoituksella lupautunut ottamaan pakolaisen huollettavakseen ja koulutettavakseen. Hän ei mene konkurssiin, rahaa on. Jos kasvatus menee pieleen annetaan maksettavaksi kulut - Vanki maksaa 215 eur päivässä.

Pikkujuttuajattelulla sitä talous onkin persiillään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset