Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Alex vai joku muu?

 

Tuskin kukaan epäilee, että Sauli Niinistöä ei valittaisi presidentiksi. Iltalehti julkaisi tänään mielipidetiedustelun, jonka mukaan Niinistö saisi ensimmäisellä kierroksella 69% kannatuksen. Mutta kuka Niinistön jälkeen?

 

Veikkaan, että seuraavakin presidentti on peräisin kokoomuksen riveistä. Itse pitäisin nyt pankkiin talletettu Alexander Stubbia parhaana ehdokkaana. Perusteluni on, että Suomi tarvitsee kuudenkin vuoden päästä verkottuneen presidentin ja tuossa suhteessa Stubb on ylivoimainen. Tilanne ei ole silloinkaan välttämättä parempi. Euroopan unioni yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka on varmasti edennyt, mutta onko se vielä uskottava?  Uskottavan puolustuksen rakentaminen on monessakin mielessä hidasta puuhaa.

 

Kotimaisesta politiikastakin Stubb on saanut kokemusta ja urheilumiehenä hän on varmaan huomannut, että lajeista se muistuttaa eniten suopotkupalloa. Yhteispeli toimii yksilösuorituksia paremmin. Julkikuvan kannalta kuuden vuoden päästä mahdollisuuksia parantaa Suomen väistämätön avautuminen uusien äänestäjä ikäluokkien myötä.

 

Jos Stubb ei kelpaa niin miten olisi Kai Mykkänen. Mykkänen osaa venättä on sinivihertävä ja ulkomaankauppaministerinä kokemusta keräävä. Sopisi hyvin seuraavaksi ulkoministeriksi jo, jos Soini vetäytyy hänkin eläkevirkaan pankkialalle. 

 

Nämä pari kokoomuslaista tulee mieleen. Orpo on varmaan hyvä seuraava pääministeri, mutta toistaiseksi paloa ulkopolitiikkaan ei ole juuri ollut havaittavissa. Jos sitä on, se on ehkä ollut syytä pitää piilossa.

 

Vapaavuori tulee hänkin varmaan mukaan keskusteluun, kun kokoomus seuraavan kerran hakee presidenttiehdokasta. Luulen kuitenkin, että Helsingin johtaminen voi hyvinkin hyvälle miehelle riittää.

 

Muitakin kokoomuslaisia nimiä olisi, mutta he ovat komissiossa töissä ja ehdokkuus edellyttäisi lähes yhtämittaista esiintymistä kotoisessa julkisuudessa. tosin eduskuntavaalitkin tulevat ja niistä voisi aloittaa.

 

Muiden puolueiden riveistä on tällä hetkellä vaikeaa ketään nimetä, Ehkä joku tietää ja kertoo?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

L-E W!

Valitaan nyt ensin Sauli Niinistö jatkokaudelle.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Eiköhän se onnistu, olen korttini kekoon kantanut.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Voisin hyvin kuvitella itsekin äänestäväni Kai Mykkästä. Tämä jo riittääkin osoittamaan, että hän on liian fiksu tullakseen valituksi edes ehdokkaaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuota noin, minäkin voisin äänestää Mykkästä - alkavatkot puntit tasoittua fiksuuden suhteen;)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei, mutta ehdokkuuden suhteen kyllä :) Aloitetaanko kampanja?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Arvioisin, että Stubbin mahdollisuudet presidentiksi kuuden vuoden kuluttua ovat noin 90-10 :-)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Seuraavalla kerralla, yli kuuden vuoden päästä, vihreät ovat jo vakiinnuttaneet aseman pääministeripuolueena, joten presidentti tulee todennäköisesti vihreiden riveistä. Ville Niinistö tai Anni Sinnemäki voisi olla hyvä vaihtoehto.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Täällähän on enemmänkin huumorimiehiä. Seuraavalla kerralla Vihreiden kupla on puhjennut lupausten pettämiseen hallituksessa Kokoomuksen apupuolueena.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos Sinnemäki ja Mykkänen olisivat toisella kierroksella, äänestäisin Mykkästä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos Sinnemäki ja Huhtasaari olisivat toisella kierroksella, muuttaisin Nusa Tenggaraan tai Sumballe.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset