Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Veturimiehet pannaan kansaa vastaan

Veturimiesten liitto on järjestämässä poliittista ideologissävytteistä mielenilmausta hallitusta ja kansaa vastaan. Lakko tuskin vaikuttaa lainkaan rautatiepalveluiden uudistamiseen ja tuskin siihen lakolla pyritäänkään.

 

Enemmän lienee kysymys osalla lakkoon lähtevistä uskosta liiton voimaan ja osalla halusta osoittaa kiukkua hallituksen päätöstä vastaan. Liiton johdolla lienee enemmän ideologistaustaisia poliittisia vaikuttimia. Ajatus lienee yksinkertaisena julkinen hyvä yksityinen paha. Ei semmoisella ajatuksella enää enemmistön tukea saada,

 

Hallituksen vastaisuus lienee selvää, mutta kansan vastaisuutta täytynee hiukan selittää. Lakko sotkee teollisuuden ja kaupan toimintaa ja on sellaisena myrkkyä työllisyydelle, vaikka se tuskin maata kaataa. Tavalliselle pääkaupunkiseudun palkansaajalla kiusa on selkeämpi toimivien juna yhteyksien puuttuessa. Töihin pitäisi ajoissa päästä ja lapset hakemaan päivähoidosta, jos sellaisia sattuu olemaan.

 

Valittu mielenilmaustapa olisi voinut olla toinenkin ja sen kärkenä olisi voinut olla tarjous osallistua palvelurakenteen muutoksen suunnitteluun. Nyt veturimiesten edunvalvoja näyttää pelaavan kaikki korttinsa heti kärkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Emme vastusta kilpailun vapauttamista... kunhan asian hoitaa mieleiseksemme SDP:n johtama hallitus :p

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tulee mieleen 70-luvun lopun junansuorittajien lakko, jolloin he vaativat alempaa eläkeikää siksi, että joutuvat talvisin tekemään niin raskasta työtä ulkona, mm. jäisiä vaihteita korjaillen.

Parin päivän lakon jälkeen Kekkonen ilmoitti julkisesti, että hän ei tule kyseistä lakia koskaan allekirjoittamaan, sillä Suomessa on työssä paljon raskaammissakin tehtävissä ihmisiä, jotka eivät ole marisseet eläkeiästään.

Junansuorittajat palasivat seuraavana aamuna töihin häntä koipien välissä. Diktaattorista on joskus hyötyäkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Veturimiehet pannaan kansaa vastaan"

Sanoisin että hallitusta vastaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Lakko sotkee teollisuuden ja kaupan toimintaa ja on sellaisena myrkkyä työllisyydelle

Totta niin tekee. Sit kun pistetään vielä AKT ja paperimiehet ulosmittaamaan Kiky ja sopimaan palkankorotukset.
Ei 2,4 milj.palkansaajasta yksikään ole Sipilän hallituksen puolella.
Ei edes TEHYN-kätilöt.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kyll mie veikkaan että suurin osa sellaisista jotka ovat vastaan tai puolesta.. Ovat junamiehien puolella!! Ei tässä yksityistämisvimmassa ole mitään tolkkua!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Wilksman, mistä muusta kuin ideologista on kysymys hallituksen vimmasta yksityistä kaikki valtionomaisteiset toiminnot. Wilksman voisi myös esimerkein kertoa mikä toiminto tai tuotanto on tuonut kulu.ttajille etua valtion yritysten yksityistämisen seurauksena ilman ettei ostetetun palvelun laatu ole heikennyt, mielenkiinnolla odotan vastausta. JK. yksi tuli mieeleeni, autokatsastus.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Noinhan se oli tuolloin . Valtaapitävät päätti yksin mitä työläisväki noudatti.
Miksiköhän ne nousi kapinaan "itänaapurin takia"?
Myös torpparit. Taksvärkki : viljaa,kappa perunoita ja ämpäri puolukoita.Siitä hyvästä että saa tehdä työtä torpparina tilallisen mailla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset