Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Macron yrittää tarttua toimeen

Ranskan presidentti on ilmoittanut Afrikan puolelle perustettavista maahanmuuttajien vastaanottokeskuksista, jotka Ranska perustaa yhdessä EU:n kanssa tai ilman. Keskukset toimisivat eräänlaisina suodattimina Eurooppaan Välimeren yli pyrkiville. Pakolaisstatukseen oikeutetut eroteltaisiin siirtolaisiksi pyrkivistä, joita ehkä otettaisiin tarpeen mukaan. Erottelu varhaisessa vaiheessa olisi inhimillisempää ja ehkä ennen muuta poliittisesti helpompaa.

 

Macronin ajatus ei sinänsä ole uusi, mutta nyt se on otettava vakavasti. Se on hyvä ajatus, jos Eurooppaan pyrkivällä siirtolaiskandidaatilla on todellinen mahdollisuus myös päästä leiriltä päämääräänsä. Pelkkinä palautuskeskuksina ajatus epäonnistuu.

 

Mielestäni Suomen kannattaisi tukea Macronin ajatusta EU:ssa sen saamiseksi unionin yhteiseksi yritykseksi. Pakolaisten ja siirtolaisten tulevan aseman selvittäminen varhaisessa vaiheessa olisi kaikkien etu. Toimiessaan vastaanottokeskukset saattaisivat vähentää Välimereen hukkuvien määrä.

 

Macron on onnistunut sopimaan jonkun asteisesta rauhasta Libyan kahden hallituksen välillä. Jos Libya rauhoittuu, mikä ei ole suinkaan varmaa, Macronin suunnitelmalla on onnistumisen edellytyksiä.

 

Onnistumista edes auttaisi, jos unionille saataisiin luotua yhteinen jäsenvaltioiden tarpeet ja kansalaisyhteiskuntien mahdollisuudet huomioon ottavan yhteisen siirtolaispolitiikan kehys.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/macron%20hotspot%20libya-68228

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Suomella ei ole ollut koskaan siirtomaita. Siten se ei ole Suomen ykkösasia.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Riippuu hiukan historiallisesta katsannosta, mistä Suomi oikein alkaa. Vanhan Ruotsin aikaan niinä oli muuallakin kuin Delawaressa. Venäjään aikaan oli oikea imperiumi, jonka päällysmiehissä oli paljon suomalaisiakin. Enemmistö asukkaistamme oli sangen uskollisia kulloisellekin hallitsijallemme.

En tosin pidä tätä vastuu kysymyksenä, vaan silkkana pragmaattisena lähestymistapana lisättynä ihmisarvon huomioonottamisella Välimeren ylitystä yrittäviin siirtolaisiin ja pakolaisiin

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Suomella ei ole ollut koskaan siirtomaita. Siten se ei ole Suomen ykkösasia.

Hannu Töyri

Tämä on paras tapa tuhota euroopalaiset hyvinvointi ja sivistysvaltiot.

Käyttäjän TimoKRisnen kuva
Timo Rsnn

Mitä tapahtuu niille ihmisille,jotka eivät saa turvapaikkaa?Mahtavatko lähteä sovinnolla takaisin kotiin.Luultavasti eivät.Tulee kaiketi olemaan laillisia maahantulijoita ja laittomia maahan pyrkijöitä.
Eikä tuo järjestely kumminkaan poista sitä asiaa,että emme voi eikä meidän kannata ottaa vastaan miten paljon tahansa kaikenlaista tänne kuulumatonta porukkaa.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tuskinpa heitä leirillä pidetään. Afrikan puolelta palautus laittomiksi siirtolaisiksi pyrkivien sujuu ehkä helpommin, mutta ongelmatonta se ei ole.

Pakolaisiksi hyväksyttyjen sijoittaminen on joko taakanjakoon liittyvä ongelma tai sitten syntyy Gazan kaltaisia pakolaisleirejä Libyaan.

Kyse on kuitenkin vain osaratkaisusta lähinnä Libyasta tulevaan hallitsemattomaan muuttoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset