Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Izvestija luo tunnelmaa Savonlinnan oopperajuhlille

Venäjän parlamentin ylähuoneen puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Franz Klintsevits on varma Suomen ”erityispalveluiden” sotkeutuneen venäläisaseiden salakuljetukseen palkkalistojen ulkopuolella olevan työntekijän avulla. Klintsevitsin asema on virallinen ja hänen juttunsa on siis otettava jotensakin vakavasti. Ulkoministeriömme on jo kumonnut diplomaattiemme osallisuuden höpö höpönä.

 

Mistä on kyse? Putin on tulossa Suomeen juhlistamaan 100-vuotista itsenäisyyttämme katsomalla venäläisseurueen oopperaesitystä Savonlinnassa ja nyt ruvetaan tällaisia puhumaan.

 

Jutussa on historia siipien havinaa tai oikeastaan ummehtunutta tuoksua Izvestijan arkistoista. Aikoinaan Suomeen yritettiin vaikuttaa ja ohjailla nyt Klintseviä haastatelleen Izvestijan julkaisemien artikkelien avulla. Se mikä on Venäjän tiedotusvälineiden ja vallanpitäjien suhde nykyisin on tässä yhteydessä mielenkiintoinen asia. Tuskinpa Izvestijaa Kremlistä suoraan ohjataan, mutta on mahdollista ainakin epäillä, että lehti pyrkii pysymään valtaapitävien linjoilla.

 

Ehkä joku arvioi, että Suomea syyllistämällä tällaisella jutulla voi mielistellä varsinaista vallanpitäjää. Uskon kuitenkin, että vanha vakooja on varsin selvillä Suomen ”erityispalvelujen” toimintatavoista ja kyvystä, joten itse asialla ei ole Venäjälle käyttöarvoa. On eri asia, onko sen ympärille rakennetulla julkisuudella sitä.

 

Kyseessä on kuitenkin epäystävällinen lausunto Suomea kohtaan ja olisi jonkunlaisen anteeksipyynnön paikka Klintsevitsin asemasta johtuen.

 

Jos niin ihmeellisesti olisikin, että venäläiset olisivat vanginneet ihan oikean suomalaisen agentin, niin eiköhän Supo löytäisi runsaasti vaihdettavaa, jotta saataisiin omamme takaisin.

Lähde: http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005289704.html

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Käsitykseni mukaan Suomella ei ole agenttitasolla ulkomaantiedustelua. Luulen, että suomalainen tiedustelu on pääasiassa muiden osapuolien viestiliikenteen, etenkin radioviestien kaappaamista ja avaamista.

Kyseessä on käsitykseni mukaan Su-27:n moottorin turbiini, jonka salakuljetuksesta kyseistä kaveria syytetään. Tämän lisäksi venäläislehti väittää, että salakuljetukseen ovat osallistuneet suomalaisdiplomaatit.

Mielestäni noissa väitteissä ei ole mitään järkeä, koska suomalaisten intressissä olisi luultavasti ollut hankkia tietoa tuosta koneesta. Su-27 on kylmän sodan loppupuolen kone. Se teki ensilentonsa 1977 ja se otettiin virallisesti käyttöön 1985. Yhdysvaltoihin kyseisiä koneita on toimitettu ilmeisesti harjoitteluvastustajiksi niin ilmavoimien kuin laivaston hävittäjälentäjille yhteensä neljä kappaletta. Voidaankin olettaa, että jenkit tuntevat kyseisen konetyypin ominaisuudet hyvin ja vastapalvelusperiaatteella heiltä varmasti saisi myös tuon tietämyksen suomalaisten käyttöön.

Lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-27#Operators

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Pelkkä testipallo,näillä katsotaan naapurin reagointia,samalla suomen kremlinystävät herää lomatunnelmistaan,jotenkin he kohta täälläkin hokevat suomen syyllisyyttä,,ainakin tyyliin"mutta kuitennii"!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Täytyypä keskustella Vlad-sedän kanssa Savonlinnassa, olen ilmeisesti samassa näytöksessä katsojana. Ehkäpä siellä voitaisiin esittää ensi vuonna oopperaversio Bulgakovin näytelmästä Turbinien päivät.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Tämähän on selvää jatkumoa Venäjän syklinomaisesti käyttämään Suomeen pehmitykseen.

Taas kerran luodaan tyhjästä ongelma, jota paisutellaan ja pidetään framilla. Sitten hieman tuonnempana kehutaan Niinistön transponderialoitetta tai Suomen ainutlaatuista roolia idän ja Lännen välisenä sillanrakentajana. Tätä sykliä toistetaan uudelleen ja uudelleen. Klassinen good cop/bad cop -taktiikka.

Näin Suomi pysyy varpaillaan ja varoo tekemästä Venäjän intressin vastaisia toimia. Taktiikka toimii hyvin - Suomen suhteen. Ruotsin suhteen pelottelu ei toiminut vaan Ruotsi kulissien takana hakeutui USAn turvaan.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Nootti on Venäjältä tullut. Hybridisodassakin voi ampua omaan nilkkaansa.http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005291850.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset