Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Arvot ja välinearvo

Kokoomuksen Petteri Orpo ilmoitti olevansa valmis nostamaan pakolaiskiintiötä https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/orpo-nostaisi-pakolaiskiintiota-300-lla-vuodessa-muutos-olisi-hallitusohjelman-mukainen/6478224 . Sinisen tulevaisuuden Sampo Terho on jo torjunut Orpon ajatuksen https://yle.fi/uutiset/3-9682314.

 

Asia on käytännössä vähäinen, mutta arvokysymyksenä suuri. Siinä näkyy kokoomuslaisten ja sinisen tulevaisuuden ero. Terholle ja siniselle tulevaisuudelle tämä tuskin on ongelma muuta kuin siinä mielessä, että miten uusi ryhmä erottuisi entisestä. Nyt se aloitti kuvan luomisen itsestään pakolaisvastaisen ryhmänä. Toisena sellaisena eduskunnassamme.

 

Sinisen tulevaisuuden tulevaisuus mahdollisena puolueena riippuu pitkälti siitä löytääkö se itselleen jotain sellaista politiikan sisältöä, joka erottaa sen perussuomalaisista ja muista puolueista. Puolueella kuluu olla muutakin kuin välinearvoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Niko Sillanpää

Olipas tökeröä moraaliposeeraamista. Kertoiko Orpo, rahoitetaanko nämä "hyvät käytöstavat", "ihmisyys" ja mitkä lie moralisoivat latteudet 1) leikkaamalla muualta, 2) veronkiristyksillä vai 3) velanotolla?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tämä menee hieman sivuun blogista, mutta kuitenkin kertoo niistä kokoomuksen korkeista arvoista..

Näkökulma: Kokoomus pitää huolta omistaan - ulosottokierteeseen joutunut Tapani Mäkinen pelastettiin 7 000 euron palkalla ministeriöön
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706192200219...

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Hyvä Veli-arvoksi voisi tuotakin väittää, mutta onhan miehellä kokemusta Vantaan asioiden hoitamisesta parempaan suuntaan. Tilaisuuden antaminen konkurssikierteen jälkeen on sekin arvokasta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toki, kuitenkin hommana on olla oikeusministerin avustaja ja koulutus on merkonomi eikä nyt muutenkaan mitenkään lakiasioihin profiloitunut henkilö.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman Vastaus kommenttiin #4

Tällä kertaa ministeri on juristi, joten avustajan ei tarvitse mielestäni olla. Pykälähommia hoitavat virkamiehet se nyt puutuisi, että poliittiset avustajat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #5

Ei noin. Avustajat laativat käytännössä kaikki pohjapaperit ja muun dokumentaation. On älytöntä, jos juristit joutuvat niitä sitten matkan varrella korjailemaan.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman Vastaus kommenttiin #6

Olen erimieltä ministeriön asioiden valmistelijoista. Palataan asiaan, jos joku kirjoittaa aiheesta kiinnostavan blogin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomuksen mielestä julkisia menoja on siis lisättävä. Taisi olla joskus toista mieltä, mutta saahan sitä mielipidettään vaihtaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Riippuu ehkä siitäkin, kuinka kalliiksi vaihtoehto tulisi.
Kokoomuksella saattaa taloustietämys tässä olla korkeammalla tasolla kuin Sampo Terholla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

YLEn uutiskirjoituksessa on otettu kantaa tuohon Orpon ja siten kokoomuksen julkistamaan haluun ottaa lisää 300 pakolaista tänne. Orpon sanotaan perustelleen vaatimusta mm. näin

"Nämä ovat länsimaisia arvoja, joille liberaali demokratia perustuu. Ne eivät ole kauppatavaraa, niistä ei neuvotella eikä tehdä kompromisseja. Ei siinä ole mitään välimuotoja, onko jokaisella yksilöllä sama ihmisarvo vai ei, Orpo kehysti asiaa." https://yle.fi/uutiset/3-9682314

Tässä kohtaa joutuu näin sivusta kyselemään kokoomuksen ihmisarvon määrittelyn sopivuudesta pakolaispolitiikassa. Tarkoitetaanko kokoomuksessa tuolla sitä, että halutaan ottaa rajattomasti vastaan myös humanitäärisiä maahanmuuttajia, joista vain käytetään pakolais-sanaa?

Kokoomus Orpon johdolla, vaikka on rahakirstun hoitaja, ei ole missään vaiheessa tuonut julki miten tämä maahanmuuttopolitiikka on hallituksessa tarkoitettu rahoittaa. Lisää leikkauksia huonompiosaisilta kansalaisilta sosiaaliturvasta, lisää velkaa vai miten? Ja ennen kaikkea mitä tämä on maksanut ja tulee maksamaan vaikkapa 10 vuoden perioodilla.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Lisää leikkauksia huonompiosaisilta kansalaisilta sosiaaliturvasta, lisää velkaa vai miten?"

No höh, sosiaaliturva tai vaikkapa Suomen rajojen ulkopuolelle suunnattu kehitysapu on kavereille huono bisnes, joten niistä sietääkin leikata. Maahanmuuttobisnes taas muutti pikavauhtia monen Hyvän Veljen käsiin happanevat kiinteistöt kultakaivoksiksi.

Sinänsä olen kyllä Orpon kanssa samaa mieltä, että kiintiöpakolaisten määrää voisi hyvin kasvattaa. Siinä ainakin apu menee oikeaan osoitteeseen. Ongelma niin kustannusmielessä kuin muuten on ennemminkin se itsenäisesti Suomeen etsiytyvien joukko.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Nämä kiintiöpakolaiset ovat viranomaistemme valitsemia. Totta on, että moni käyttämätön toimitila on saanut käyttöä, ihmiset työtä ja nuokahtaneet alueet elinvoimaa pakolaiskeskuksista, mutta kiintiöpakolaisten määrän lisääminen ei juuri tuollaisia vaikutuksia suuremmin aiheuttaisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset