Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Hillotolppa rp.?

Hillotolppa?

Uusi vaihtoehto nimisen eduskuntaryhmän ympärille ollaan perustamassa puoluetta. Eduskuntaryhmän saamaan julkisuuden perusteella ehdottaisin puolueen nimeksi Hillotolppaa. Ainakin uuden eduskuntaryhmän perustamisen syyksi on julkisuudessa esitetty Timo Soinin hillotolppaa eli osallistumista hallitukseen ja ministeripaikkoja. Jos asia on näin niin nimi Hillotolppa rp.  olisi rehellinen ja osuva.

 

Halussa johtaa maata hallituksesta käsin ei ole mitään moitittavaa ja haluaisin mieluimmin uskoa siihen selitykseen, että aatteellinen railo olisi repeytynyt perussuomalaisten puoluekokouksessa. Puolueen vanhempien kunnioituksen puute saattoi sekin olla hajoamista selittävä tekijä, mutta tuskin eduskuntaryhmän kohdalla.

 

Uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmää vetäjä Simon Elo halusi hakea verrokkia Ranskan presidentti Marconkin Tasavalta liikkeellä puolueesta.  Elo tuskin tarkoitti Marconkin poliittisia tavoitteita pikemminkin uutuuden viehätystä ja vetovoimaa.

 

Mitä mieltä olette mikä mahdollisesti syntyvän puolueen nimeksi? Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen nimi kannattaisi tarkistaa, onko se varattu.

 

Odotan uuden puolueen politiikan määrittelyä ja nimenomaan eroja jäljelle jääneeseen tynkä Perusuomalaiseen puolueeseen pelkkä hallitusohjelman päälle vannominen ei oikein vakuuta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Aavistuksen epäilen, että minkälainen tilaus on persuilla ilman persuja. Vaikeaa tulee olemaan asemointi puoluekentälle, neljännelle SDP:lle ei taida oikein riittää Lebensraumia.

Veikkaan ensimmäiseen viralliseen galluppiin Uuvateille (mikä nimi nyt puolueelle tuleekaan) 5% kannatusta, puolet persujen 9% plus 0.5% rehdin miehen lisä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Jos oletetaan että 20% huippukannatuksesta vähintään puolet oli nuivia ja 9% nykykannatuksessa voimasuhteet olisivat myös 50/50 niin kyllä se sinne <=5% asettunee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Entisten loikkareiden puolueen nimi on vapaana perinteiden vahvistamiseksi,Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolue SKYP.

Sirpa Abdallah

Uudempi versio nimeksi "Orpopojat.rf" :D Tuossa samalla viittaus Orpon toimintaan entisten ministerien kelkkaan hyväksymisestä.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

SKYP on hyvä lyhenne. Loikkareilla kun ei yleensä ole kavereita niin virallisesti voisi olla Suomen kansan yksinäisyyden puolue rp.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Entisenä tai lopettelevana huonon huumorin harrastajana suositukset otsikostasi. Jos vaikka ulkomailla ollut ja uutisia lukematon suomalainen kuulisi Uusi vaihtoehto -puolueesta, hänellä ei olisi mitään aavistusta sen politiikasta. Hillotolppa rp taas kertoisi välittömästi, mistä politiikasta on kyse.

Muutoin vihani on lauhtunut enkä jaksa enää mollata karkureitakaan. Miltei harmittaa, että käytin heistä suutuspäissäni uuvatti-nimitystä, joka näyttääkin vakiintuneen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Halla-aholaiset persut tosiaan ravistivat apinat selästään. Hillotolppa on parempi kuin Tollohilppa. Minusta olisi kuitenkin suorastaan hyveellistä jos meilläkin olisi puolue nimeltä Tasavaltalaiset. Tosin lemppari- tai haukkumanimen keksiminen sille voi olla haastavaa, eikä mikään puolue ole mitään ilman niitä.

Kouvolan raveissa oli kuollut hevonen radalle. Olikohan sillä mitään yhteyttä poliittiseen hillotolppaan?

Jari Ikonen

Osuva nimi voisi olla: Oma Etu Ensin (OEE rp.), tai APOL eli Asioista Pihalla Olevien Liitto rp.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Ensimmäinen nimiehdotus on ehkä perusteltu, mutta jälkimmäinen ei mielestäni ellei APOL kirjaimet tarkoita Asioista Perillä Olevien Liittoa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hillotolppa nimi on jo käytössä se on Sipilän hallitus. Keskusta saa oman hillotolpan maakuntauudistuksesta, kok. Soten valinnanvapaudesta ja persuministerit palkkakuitin muodossa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

The Late Finns Party

Perussuomalaisethan ovat maailmalla tunnettu nimellä The Finns Party, joten etuliitteellä late ( mm. edesmennyt /vainaja ) puolue samanaikaisesti sekä viestittää menneisyydestään että ilmaisee tulevaisuutensa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kansanpersut eli Kassut.

Kumipersut eli Kusut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset