Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Fotoshopatu Suomi

Perussuomalaisten puoluejohtoon valittiin nimiä, jotka monen mielestä edustavat julkiselta kuvaltaan edustavat radikaalioikeistoa, äärioikeistoa, kansallismielistä oikeistoa jne. Kyse ei ole heidän kuvassaan suhtautumisestaan työn ja pääoman ristiriitoihin, vaan Euroopan yhdentymiseen ja pakolaiskysymykseen. Tällainen joku on Suomen poliittisen johdon kannalta rasite. Nyt siitä päästiin ja kuvamme on fotoshopattu.

 

Politiikassa on kyse vallasta. Se on tämän alkukesän opetus. Uusi Vaihtoehto eduskuntaryhmä ei olemukseltaan juuri eroa aikaisemmista perussuomalaisista monessakaan asiassa. Julkikuva uudella ryhmällä on kuitenkin siistimpi kaukaa katsoen. Tällä tarkoita sitä, miltä maailmalla näyttää Suomen hallituksessa istuva ryhmä ja sen mukana Suomi.

 

Perussuomalaisten hajoaminen palauttaa poliittisen normaalin, joka ei ole sama kuin ”uusi normaali”. Politiikka tulee ennustettavammaksi. Hallitusohjelmaa noudatetaan periaatteessa, mutta joustavasti ja se on hyvä. Kansalaisten, yritysten ja ulkomaailman ennustettavuus on hyvästä. Joustavuus takaa sen, että uusiin haasteisiin vastaaminen ei esty pilkun viilaamisen takia.

 

Se, että kiehunta siitä, miten tässä nyt näin kävi on toisarvoista, eikä valtakunnan politiikan kannalta merkittävää. Mielenkiintoista seurata Uuden Vaihtoehdon ja vanhan puolueen keskinäistä kamppailua yhteisestä kannatuspohjasta. Luulen, että muut puolueet ovat tässä kannattajien jakamisessa saama puolella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset