Keskusta ja kokoomus nielevät Halla-ahon valinnan?

Lukijani ovat varmasti huomanneet, etten erityisemmin pidä nykyisestä hallituspohjasta ja erityisesti siitä, että hallituksessa ovat mukana perussuomalaiset. Hajoaako hallitus, jos Halla-ahosta tulee perussuomalaisten puheenjohtaja, kuten sen puolueen äänestäjät haluavat, kiinnostaa meistä monia.

 

Oma arvioni on, ettei hajoa, elleivät perussuomalaiset sitä hajota. Keskustalle käy millainen hallituspohja tahansa ja jos totta puhutaan niin myös kokoomukselle. Erityistä varmuutta näiden kahden viimeksi mainitun puolueen osalta antaa se, että niiden vaalikauden keskeisten poliittisten tavoitteiden saavuttaminen on kesken. Kokoomus haluaa purkaa yhteiskunnan säätelyä ja keskusta hamuaa lisää alueellista valtaa, joka on hiukan päinvastainen tavoite. Kyse ei ole vain sotesta ja maakuntauudistuksesta.

 

Poliittisten syitten lisäksi hallituksen pysyvyyden takaavat myös syvästi inhimilliset tekijät. Vallassa roikutaan, kun sinne on päästy. Hallituksen hajoaminen johtaisi mahdollisesti ennenaikaisiin vaaleihin ja ne maksavat, ei semmoisiin ole ehdokkailla varaa puoli pakollisten maakuntavaalien ohella. Tuskin edes perussuomalaisten eduskuntaryhmässä hallituksesta halutaan lähteä varsinkaan, jos uudet vaalit uhkaavat.

 

Uskon siis, että meillä saattaa syntyä tilanne, jossa meillä on hallitus, jossa istuu Halla-ahon johtama puolue ja jonka Eurooppa ministerinä on Terho. Saisiko Soini jatkaa, vai tulisiko tilalle, vaikka Immonen on sekin mielenkiintoinen kysymys ja varmasti myös ajankohtainen.

 

Jos näin käy, niin olisikohan aika löytää Suomelle oma Macron? Digitaalinen aikamme tekee uudenkin poliittisen voiman kokoamisen helpommaksi. Puolueet ovat yhä enemmän vain vaaliorganisaatioita jollainen tuo Macronin liikekin tuntuu olevan. Keskeiset poliittiset jakolinjat ovat nekin muuttuneet olennaisesti.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu