Sipilän hallitus sai kolmoset

Puoliväliriihen kiinnostavin päätös lienee nämä kolme syntynyttä uutta ministerinpostia.

Hallitus ei leikannut yritystukia, mutta päätti maa- ja metsätalousministeristä. Jari Lepän nimikkeen aikaisempien haltioiden päätehtävänä, ainakin silloin kun kyse on ollut keskustalaisista, on ollut maatalousyrittäjien yritystuista huolehtiminen. Uskon näin nytkin olevan. Nimitys lienee tarkoitettu tyydyttämään keskustan viljelijäsiipeä. Hiukan kiusallista on, että keskusta on nyt kasvattamassa ministerien määrää, kun se alkujaan uhosi vähemmälläkin tultavan toimeen.

Oikeusministerin ei enää tarvitse olla juristi, mutta kokoomuksessa on vielä sen verran järjellä konservatismia, että kahdesta mahdollisesta se toinen eduskuntaryhmässä vapaana ollut ja suostuvainen juristi valittiin. Kokoomuksessa valtavirtaan mukautuneista KNL:n entisistä puheenjohtajista on usein tullut ministereitä. Onneksi olkoon Antti Häkkänen.

Urheilu-, kulttuuri ja eurooppaministerin valinta lienee kuitenkin ministerivalinnoista se tärkein. Tämän hiukan erikoisen ministeritehtävän luominen oli poliittinen kannanotto hallituksen taholta. En kyllä ymmärrä miksi, mutta ilmeisesti hallituksessa uskotaan, että Sampo Terhon saaminen ministeriksi sitouttaisi perussuomalaisia hallitukseen ja tekisi Terosta kyseisen puolueen puheenjohtajan. Voi ihan yhtä hyvin olla, että hallitus tällä tempulla antoi itselleen ja Terhon puheenjohtaja haaveille ”kuoleman suudelman”. Onnea tarvinnee myös Sampo Terho.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu