Suomen paikka

Presidentti Niinistö puolustusministereiden Mattisin ja von der Leyenin vieruskumppanina oli hyvä ja selventävä viesti meille ulko-ja turvallisuuspolitiikkaa seuraaville. Münchenin turvallisuuskonferenssi ei ole sellainen paikka, jossa istumajärjestys on vapaa. Pikemminkin istumajärjestys viestii poliittista sanomaa.

 

Puolustusministeri Mattisin puhe jossa hän ilmoitti Yhdysvaltain suhtautuvan myönteisesti Euroopan unionin yhteisen puolustuksen kehittämiseen läheisessä yhteydessä Naton kanssa, voidaan nähdä Niinistölle ja Suomelle poliittisena voittona, tosin ajatusta on ajanut myös puolustusministeri von der Leyenin Saksa, mikä ei kuitenkaan asian arvoa vähennä pikemmin päinvastoin.

 

Unionin ja Naton läheisyys on ilmeistä, mutta silti helpommin natofobiaa potevien hyväksyttävissä, niin Natoon kuulumattomissa unionimaissa kuin unionin ulkopuolellakin. Jäsenyyksissä on ehkä enemmän kysymys mielikuvista kuin siitä mitä todellisuus olisi, jos pahin tapahtuisi.

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu